Feilkode C00D11B2 vises når du bruker Zune-programvaren

Obs! Den 15. november 2015 ble Zune-tjenesten avsluttet. Dette kan føre til feil når du prøver å strømme eller laste ned innhold eller oppdatere tjenesten.

Du får følgende feilkode når du prøver å bruke Zune-programvaren til å spille av en sang eller en video:

Error code C00D11B2

Dette kan bety at Zune-programvaren ikke kan koble til Internett.

Internett-tilgang kan være utilgjengelig av en rekke årsaker. Det kan for eksempel være et midlertidig problem med Internett-leverandøren. Eller det kan hende at Windows-brannmur eller en annen programvare blokkerer Internett-tilgang.

Løsning

Test Internett-tilkoblingen ved å åpne webleseren og gå til et webområde. Hvis du ikke har tilgang til Internett og du har bekreftet at det ikke er noen problemer med Internett-leverandøren, kan du prøve følgende trinn for feilsøking:

• Gå til siden for Tjenestestatus, og kontroller at Zune-tjenesten er tilgjengelig.
  • Kontroller at alle maskinvareenheter er koblet til og slått på.
  • Kontroller at ruteren eller modemet virker og at alle indikatorlys er slått på.
  • Utfør en ren oppstart for å identifisere og deaktivere eventuelle brannmurer fra tredjeparter på datamaskinen. Dette gjør du ved å følge denne fremgangsmåten:
    1. Klikk Start, klikk Kjør, og skriv msconfig, og klikk deretter OK. Det kan hende du blir bedt om et administratorpassord eller en administratorbekreftelse.
      Bare for Windows 8-brukere: Skriv først Kjør på startskjermen.
    2. I vinduet Systemkonfigurasjon klikker du kategorien Generelt og klikker deretter Selektiv oppstart.
      • Bare for Windows XP-brukere: Tøm Last SYSTEM.INI-filen, Last WIN.INI-filen og Last inn oppstartselementer.
    3. Klikk kategorien Tjenester, og klikk deretter for å merke Skjul alle Microsoft-tjenester, som er plassert nederst til venstre.
    4. Hvis det ikke allerede er valgt, klikker du Deaktiver alle og deretter OK.
    5. Klikk Start på nytt for å starte datamaskinen på nytt. Når datamaskinen starter på nytt, åpner du Zune-programvaren. Hvis du fortsatt har problemer, og du har konfigurert en brannmur fra tredjepart, kontakter du produsenten for å finne ut hvordan du konfigurerer brannmuren til å virke med Zune-programvaren.
  • Legg Zune til unntakslisten for Windows-brannmur.
    Windows-brannmuren er aktivert som standard. Dette betyr at de fleste programmer blokkeres fra å få tilgang til datamaskinen via Internett med mindre du fører opp programmene som unntak. Slik gjør du dette.

På Windows 7:

1. Klikk Start, klikk Kontrollpanel, og klikk deretter Windows-brannmur
      F
      eller bare Windows 8-brukere: Skriv først Kontrollpanel på startskjermen.
    2. Klikk Slipp et program eller en funksjon gjennom Windows-brannmuren.
    3. Klikk Endre innstillinger, og klikk deretter Tillat et annet program nederst i vinduet.
    4. I dialogboksen Legg til et program velger du Zune og klikker Legg til.
    5. Bla ned, velg avmerkingsboksene ved siden av Zune-programmene, og klikk deretter OK for å avslutte.

På Windows XP og Windows Vista:

1. Klikk Start, klikk Kjør, skriv firewall.cpl, og klikk deretter OK.
      Bare for Windows Vista-brukere: Klikk Slipp et program gjennom Windows-brannmuren. Det kan hende du blir bedt om et administratorpassord eller en administratorbekreftelse.
    2. Klikk Legg til program på kategorien Unntak.
    3. Klikk Bla gjennom, finn og velg Zune.exe, og klikk deretter Åpne.
    4. Klikk OK for å avslutte.
  • Hvis du fortsatt har problemer, kontakter du Internett-leverandøren.