Du kan ikke oppdatere eller installere Zune-programvaren på PCen, eller du kan ikke oppdatere Zune-spillerprogramvaren.

Oversikt

Hvis Zune-programvaren på spilleren din ikke oppdateres av seg selv, eller hvis du har problemer med å oppdatere Zune Music + Video-programvaren, kan du prøve ut løsningene nedenfor.

Kan ikke oppdatere eller installere Zune-programvaren på PCen

Her er noen vanlige feilmeldinger du kan få når du prøver å oppdatere Zune Music + Video-programvaren, og noen løsninger du kan prøve for å løse problemet.

Hvis det mangler en nødvendig komponent

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune Music + Video-programvaren:

• “The media for installation package couldn't be found. It might be incomplete or corrupt.”
  • “Setup must stop because the required package failed to install.”
  • “Can't contact Microsoft Update. Please try again later."
  • “Can't download the required components from Microsoft Update. Please try again later."
  • “Can't install the required components from Microsoft Update. Please try again later."
  • “Path chosen is not valid"
  • “Installation failed, package Zune failed to install”
  • “No Installation Media”
  • “Can't find the media for installation package ".NET framework Runtime 2.0". It might be incomplete or corrupt.”
  • Feilkode 0x80070002

Hvis du får en av disse feilmeldingene, lar ikke Zune-programvaren seg installere. Disse feilene kan oppstå når Zune-programvaren krever programvarekomponenter eller oppdateringer som ikke er tilgjengelige på datamaskinen eller inkludert i den grunnleggende nedlastingen, for å gjennomføre installasjonen. Prøv følgende løsninger for å løse problemet:

• Kontroller at datamaskinen kjører ett av følgende operativsystemer:
    • Windows 7 og Windows 8 (alle utgaver)
    • Windows Vista (alle utgaver)
    • Windows Xp med Service Pack 3 (Home-, Professional- eller tavle-PC-utgaven eller Media Center Edition 2005 med Rollup Update 2)
    • Obs! Zune Music + Video-programvaren fungerer ikke på Windows-versjoner som er tidligere enn Windows XP SP3, 64-biters versjoner av Windows XP eller alle Windows Server-versjoner.

• Mac OSX med Boot Camp som kjører Windows 7 eller Windows Vista.
  • Kontroller at datamaskinen oppfyller de minimale systemkravene:
    • 256 MB med RAM
    • Videokort med 64 MB RAM (video-RAM eller VRAM) og DirectX 9.0b
    • Microsoft Internet Explorer 6 eller høyere

Hvis du vil ha en fullstendig liste over systemkravene, ser du Systemkrav for Zune Music + Video.

• Se etter oppdateringer. Hvis du skal gjøre det, går du til Microsoft Update-området, og deretter klikker du Se etter oppdateringer.
  • Installere Zune-programvaren på nytt ved hjelp av en Microsoft Fix It-løsning. Kontroller at du har nødvendige administratorrettigheter til å installere programvare, og deretter kjører du følgende Fix It-løsning.
  • Klikk koblingen Løs dette problemet. Klikk deretter Kjør i dialogboksen Filnedlasting, og følg trinnene i veiviseren.

Løse dette problemet
Microsoft Fix it 50577

Obs!

• Veiviseren er kanskje bare tilgjengelig på engelsk, men den automatiske løsningen fungerer også for andre språkversjoner av Windows.
  • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre den automatiske løsningen på en minnepinne eller en CD, slik at du kan kjøre den på den datamaskinen der problemet har oppstått.

Feil: “System updates required”

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune-programvaren:

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Windows Update must be updated to run this program.

System updates required

Zune software installation can't continue until you've installed one or more required updates.

Version 3.1 of Windows Installer is required to run this program.

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=101231

Dette problemet opptrer når Windows Update ikke er aktivert. Du kan bruke den følgende løsningsveiviseren for å løse dette automatisk. Klikk koblingen nedenfor for å starte veiviseren.

Nettbasert løsningsveiviser
picture
En trinnvis løsning er tilgjengelig for å løse dette problemet.

Hvis veiviseren ikke fungerer, prøver du å installere systemoppdateringer fra Microsoft Update.

• Windows 8, Windows 7 og Windows Vista
  • Hvis du skal hente de siste oppdateringene for Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista, går du til artikkel 949104 i Microsofts kunnskapsbase og installerer Windows Update Agent.

Obs! Hvis du kjører en forhåndsversjon av Windows 7 (build 7600 eller tidligere), må du oppdatere til den utgitte versjonen av operativsystemet. Du kan kontrollere Windows-versjonen din her.

• Windows XP
  • Hvis du skal hente de siste oppdateringene for Windows XP, går du til webområdet for Microsoft Update.

Hvis Windows Update er deaktivert, må du installere Windows Update manuelt. Hvis du skal gjøre dette, går du til artikkel 949104 i Microsofts kunnskapsbase.

Feil: “Microsoft Update is required”

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune-programvaren:

• Microsoft Update is required
  • Microsoft Update is required in order to check for updates. Click the link below to get more information about Microsoft Update and to add it to your system.
  • Feilkode: 0x80248015

Prøv følgende for å løse problemet:

1. Gå til webområdet for Microsoft Update.
  2. Se etter oppdateringer. Installer eventuelle oppdateringer med høy prioritet.
  3. Installer Zune-programvaren på nytt. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjør dette, kan du se artikkel 929358 i Microsofts kunnskapsbase.

Feil: 0x80070656

Det kan hende du får en av følgende feilmeldinger når du prøver å installere Zune Music + Video-programvaren:

INSTALLATION FAILED

Setup must stop because the required package 'Zune' didn't install.

Error opening installation log file. Verify that the specified log file location exists and that you can write to it.

Feilkode: 0x80070656

Prøv følgende for å løse problemet:

1. I Windows 8: På startskjermen skriver du inn Kjør, klikker eller trykker Kjør under appkategorien i menyen til høyre, skriver inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og deretter trykker du Enter på tastaturet.
  2. I Windows 7 eller Windows Vista: Klikk Start, skriv inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og trykk deretter Enter på tastaturet.

I Windows XP: Klikk Start, klikk Kjør, skriv inn C:\Program Files\Zune i Start søk-boksen, og klikk deretter OK.

Obs! "C:\Program Files" er standardplasseringen for Zune Music + Video-programvaren. Hvis du har installert Zune-programvaren på en annen plassering, skriver du inn denne plasseringen.

3. Fra Zune-vinduet finner og sletter du filen ZuneReboot.bin.
  4. Last ned og installer Zune-programvaren.

Kan ikke oppdatere Zune-spillerprogramvaren

Generell feilsøking

Hvis du har problemer med å oppdatere programvaren på Zune-spilleren, prøver du følgende:

1. Koble spilleren fra datamaskinen.
  2. Kontroller at du kjører den siste versjonen av Zune-programvaren. Dette gjør du ved å åpne Zune-programvaren og klikke Innstillinger, Programvare og Generelt. Klikk Se etter oppdateringer under Programvareoppdateringer.
picture
  1. Følg instruksjonene for å installere eventuelle oppdateringer av Zune-programvaren. Start deretter datamaskinen på nytt.
  2. Koble til spilleren på nytt til en USB-port på baksiden av datamaskinen med USB-kabelen. Ikke bruk en USB-hub.
  3. Start spilleren på nytt.
  4. Åpne Zune-programvaren, og gå til Innstillinger, Enhet og Oppdatering. Følg instruksjonene for å installere eventuelle spilleroppdateringer.
picture

Zune-programvaren kjenner ikke igjen enheten på Zune-spilleren

Hvis Zune Music + Video-programvaren ikke kjenner igjen Zune-spilleren, bruker du den nettbaserte løsningsveiviseren nedenfor for å løse problemet automatisk. Du kan også løse problemet manuelt. Uansett må du kontrollere at du fullfører ved å oppdatere Zune-spilleren.

Nettbasert løsningsveiviser
picture
En trinnvis løsning er tilgjengelig for å løse dette problemet.

Prøv følgende for å løse problemet manuelt:

Trinn 1: Oppdater Zune-programvaren.

Slik ser du etter og installerer eventuelle programvareoppdateringer:

1. Åpne Zune-programvaren på datamaskinen, og klikk deretter Innstillinger øverst på skjermen.
  2. Klikk Programvare øverst til venstre på skjermen.
  3. Klikk Generelt i listen til venstre.
  4. Klikk Se etter oppdateringer for å se om det er eventuelle oppdateringer å installere. Hvis det er oppdateringer tilgjengelig, følger du oppdateringsinstruksjonene.
  5. Når du har fullført eventuelle oppdateringer, starter du datamaskinen og kobler til Zune-spilleren på nytt.

Trinn 2: Kontroller tilkoblingen.

Når du kobler Zune-synkroniseringskabelen til tilkoblingsporten på Zune-spilleren, må du kontrollere at begge ender av synkroniseringskabelen kobles til med et klikk. Ikke bruk en USB-hub eller portene foran på datamaskinen.

picture

Trinn 3: Start Zune-spilleren på nytt.

Slik starter du Zune uten berøringsskjerm:

picture

1. Sett Hold-bryteren i ulåst posisjon.

Obs! Hvis du skal kontrollere at Hold-bryteren står i ulåst posisjon, må du kanskje bevege bryteren frem og tilbake helt til den står i riktig posisjon.
2. Trykk og hold nede BACK-knappen mens du trykker på toppen av Zune-kontrollen.
3. Når Zune begynner å starte på nytt, kan du slippe knappene.

Slik starter du Zune HD på nytt:

picture

Trykk og hold inne Av/på-knappen i omtrent 10 sekunder til spilleren starter på nytt.

Trinn 4: Oppdater Zune-spilleren

1. Åpne Zune-programvaren på datamaskinen med Zune-spilleren koblet til datamaskinen.
  2. Klikk Innstillinger øverst på skjermen.
  3. Klikk Enhet øverst til venstre på skjermen.
  4. Klikk Oppdater i listen til venstre.

Feilkoder

Hvis du får en feilkode når du prøver å oppdatere Zune-spilleren, følger du instruksjonene som svarer til feilkoden i den følgende tabellen.

Feilkode Ting du kan forsøke
80200049
80070422

Det oppstod et problem med BITS (Background Intelligent Transfer Service). Prøv å aktivere og starte BITS-tjenesten på nytt og tømme BITS-jobbkøen. Du kan prøve en automatisk eller manuell løsning.

Du kan kanskje løse dette problemet automatisk. Klikk koblingen Løs dette problemet. Klikk deretter Kjør i dialogboksen Filnedlasting, og følg trinnene i veiviseren.

Løse dette problemet

Microsoft Fix It 50581

Obs!

• Det kan hende veiviseren bare er på engelsk. Den automatiske løsningen fungerer imidlertid også for andre språkversjoner av Windows.
  • Hvis du ikke bruker datamaskinen som har problemet, kan du lagre den automatiske løsningen på en minnepinne eller en CD, slik at du kan kjøre den på den datamaskinen der problemet har oppstått.

Du kan også prøve å løse det selv ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Åpne tjenestekonsollvinduet.
    • Hvis du kjører Windows 8, skriver du inn services.msc i startskjermen, og deretter klikker eller trykker du flisen når den vises.
    • Hvis du kjører Windows 7 eller Windows Vista, klikker du Start, skriver inn services.msc i Start søk-boksen, og deretter trykker du Enter. Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Fortsett.
    • Hvis du kjører Windows XP, klikker du Start og Kjør. I Åpne-boksen skriver du inn services.msc, og deretter trykker du Enter. Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Fortsett.
  2. Finn Background Intelligent Transfer Service under Navn, og deretter bekrefter du at statusen er angitt til Startet.
  3. Hvis statusen er tom, eller oppstartstypen er Deaktivert, høyreklikker du Background Intelligent Transfer Service og klikker Egenskaper. Fra popup-vinduet finner du Oppstartstypen, og fra rullegardinlisten velger du Automatisk eller Automatisk (forsinket start). Klikk Bruk og Start, og klikk deretter OK.
  4. Hvis Status allerede er angitt til Startet, starter du tjenesten på nytt. Hvis du skal gjøre dette, høyreklikker du Background Intelligent Transfer Service, og deretter klikker du Restart.
  5. Hvis du kjører Windows 7 eller Windows Vista: Klikk Start, skriv inn cmd i Start søk-boksen, og trykk deretter Enter. Hvis du blir bedt om et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller klikker Fortsett. Skriv inn koden bitsadmin /reset og trykk Enter.
  6. Hvis du kjører Windows XP, må du kanskje først installere bitsadmin fra pakken Støtteverktøy for Windows XP Service Pack 2.

C00D11A0
8004500A

Du har synkronisert eller oppdatert flere Zune-spillere. Hvis du skal løse dette problemet, kobler du spilleren fra datamaskinen, og deretter kobler du den til på nytt.

C00D11D2

Zune-programvareoppdateringen kan ikke lastes ned. Kontroller at datamaskinen er koblet til Internett, og deretter prøver du å oppdatere Zune-enheten på nytt.

C00D1249

Zune-spilleren gikk inn i selvgjenopprettingsmodus under oppdateringen. Det kan også hende at du får følgende feilmelding på spilleren:

ON YOUR PC, START THE ZUNE SOFTWARE AND RESTORE YOUR ZUNE

Du løser dette problemet ved å koble Zune-spilleren til datamaskinen på nytt, og deretter prøver du å oppdatere programvaren på spilleren.

C00D124F

Det er ikke nok plass til oppdateringen på enheten. Prøv å slette noe eller alt innhold på enheten, og prøv deretter å oppdatere på nytt. Slik sletter du alt innhold på enheten:

1. I Zune-programvaren klikker du INNSTILLINGER, ENHET og ALTERNATIVER FOR SYNKRONISERING.
  2. Klikk Slett alt innhold under Alternativer for enhet, og bekreft at du vil slette synkroniserte medier.

Hvis problemet oppstår også etter at du har slettet alt innholdet, prøver du å tømme og gjenopprette enhetsprogramvaren.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du gjenoppretter enhetsprogramvaren for Zune, ser du artikkel 927001 i Microsofts kunnskapsbase.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du installerer programvaren for Zune HD-spilleren på nytt, ser du artikkel 974593 i Microsofts kunnskapsbase.

C00D1195

Det er ikke nok tilgjengelig plass på datamaskinens harddisk. Fjern eventuelle programmer, dokumenter eller mediefiler som ikke er nødvendig å beholde, og prøv på nytt. Du kan også frigjøre plass på harddisken ved å kjøre veiviseren Diskopprydding. Slik kjører du Diskopprydding:

1. Klikk Start.
  2. Klikk Alle programmer.
  3. Klikk Tilbehør.
  4. Klikk Systemverktøy
  5. Klikk Diskopprydding.
8000FFFF

Du kan ha slettet Zune-enheten nylig, og deretter installert spill. Hvis du skal løse dette problemet, kobler du Zune-enheten fra datamaskinen, og deretter kobler du den til på nytt.