Slik legger du til musikk i Xbox Music på Windows 8 eller 8.1 eller Windows RT 8.1.

Slik legger du til musikk i Music-appen

Slik legger du til lokalt lagret musikk i Music-appen i Windows 8.1 eller Windows RT 8.1:

1. Start Music-appen.
  2. Flytt pekeren til øverste eller nederste høyre hjørne på skjermen, eller sveip fra høyre kant av startskjermen for å hente frem perlemenyen.
  3. Klikk eller trykk Settings, Preferences og deretter Choose where we look for music on this PC.
  4. Trykk eller klikk +-knappen for å se de lokale mappene. Velg en mappe, og velg deretter Add this folder to music for å legge til mappen. Gjør dette til du har lagt til alle mappene som inneholder musikken din.
  5. Når du har lagt til alle musikkmappene dine, trykker eller klikker du Done.

Hvis du vil fjerne en musikkmappe i Windows 8.1, trykker eller klikker du Xen øverst til høyre på mappeflisen. Trykk eller klikk deretter Fjern mappe for å bekrefte.
Obs!  Du kan ikke fjerne den siste mappen. Samlingen må ha minst én mappe for å fungere.

Hvis du har musikk lagret eksternt (for eksempel på en minnepinne eller en ekstern harddisk): Du kan legge til musikk fra en minnepinne eller ekstern harddisk direkte til biblioteket.

Hvis du har musikk lagret på et nettverk eller en NAS-enhet (Network Access Storage): Music-appen støtter for øyeblikket bare innhold som er lagret på nettverksressurser med Windows-operativsystemer som vert. Funksjonene Windows Search og Desktop Experience (Skrivebordsopplevelse) må være installert og indeksering aktivert for den delte ressursen. Når disse er installert og aktivert, kan det hende at du må bygge indeksen på nytt for å få delte nettverksressurser til å fungere riktig med Music-appen.