Legge til musikk i Xbox Music i Windows 8 eller 8.1 eller Windows RT

Slik legger du til musikk i Music-appen

Windows 8 eller Windows RT

Slik legger du til lokal lagret musikk i Music-appen i Windows 8 eller Windows RT:

1. Trykk eller klikk Skrivebord-flisen på startskjermen. Dette åpner den klassiske skrivebordsvisningen.
  2. Trykk eller klikk Filutforsker (mappeikonet ved siden av Internet Explorer-ikonet).
  3. Under Libraries (Biblioteker) trykker eller klikker du Music (Musikk).
  4. Trykk eller klikk Manage (Administrer) på båndet.
  5. Trykk eller klikk Manage Library (Administrer bibliotek).
  6. Trykk eller klikk Add-knappen (Legg til).
  7. Trykk eller klikk mappen som musikken din er lagret i, og trykk eller klikk deretter Include folder (Inkluder mappe).
  8. Trykk eller klikk OK, vent til endringene tas i bruk, og start deretter Music-appen på nytt for at de nye filene skal vises.

Windows 8.1

Slik legger du til lokal lagret musikk i Music-appen i Windows 8.1:

1. Start Music-appen.
  2. Flytt pekeren til øverste eller nederste høyre hjørne på skjermen, eller sveip fra høyre kant av startskjermen for å hente frem perlemenyen.
  3. Klikk eller trykk Settings, Preferences og deretter Choose where we look for music on this PC.
  4. Trykk eller klikk +-knappen for å se de lokale mappene. Velg en mappe, og velg deretter Add this folder to music for å legge til mappen. Gjør dette til du har lagt til alle mappene som inneholder musikken din.
  5. Når du har lagt til alle musikkmappene dine, trykker eller klikker du Done.

Hvis du vil fjerne en musikkmappe i Windows 8.1, trykker eller klikker du Xen øverst til høyre på mappeflisen. Trykk eller klikk deretter Fjern mappe for å bekrefte.
Obs!  Du kan ikke fjerne den siste mappen. Samlingen må ha minst én mappe for å fungere.

Hvis du har musikk lagret eksternt (for eksempel på en minnepinne eller en ekstern harddisk): Du kan kopiere eller flytte innholdet til en mappe som er oppført i vinduet Music Library Locations, så oppdager Music-appen innholdet. I Windows 8.1 kan du legge til musikk fra en minnepinne eller ekstern harddisk direkte til biblioteket.

Hvis du har musikk lagret på et nettverk eller en NAS-enhet (Network Access Storage): Music-appen støtter for øyeblikket bare innhold som er lagret på nettverksressurser med Windows-operativsystemer som vert. Funksjonene Windows Search og Desktop Experience (Skrivebordsopplevelse) må være installert og indeksering aktivert for den delte ressursen. Når disse er installert og aktivert, kan det hende at du må bygge indeksen på nytt for å få delte nettverksressurser til å fungere riktig med Music-appen.