Vanlige spørsmål om Xbox-apper i Windows 8 og Windows RT

Finn svar på vanlige spørsmål om Xbox-apper i Windows 8 og Windows RT.

Xbox på Windows

Hva er Xbox-apper i Windows 8 og Windows RT?

Xbox-apper i Windows 8 og Windows RT omfatter appene Video, Music, Games og SmartGlass. Med disse appene kan du få tilgang til og kommunisere med Xbox-økosystemet fra PCen.

Hvilke funksjoner er tilgjengelige i Xbox SmartGlass-appen?

Med den gratis Xbox SmartGlass-appen kan du åpne underholdningsinnhold på PCen eller nettbrettet med Windows 8 eller Windows RT via Xbox Live-kontoen. Deretter kan du spille av innholdet på TVen gjennom Xbox 360-konsollen. Du kan bruke alle tilgjengelig inndatametoder, inkludert berøring, mus eller tastatur, til å navigere og styre avspillingen av innholdet med appen. I tillegg viser appen deg detaljert informasjon om filmene, TV-seriene, spillene og musikken du koser deg med.

Spill, musikk og video

Hva er Music- og Video-flisene?

Music- og Video-flisene i Windows 8 og Windows RT er Xbox Live-apper du kan bruke til å spille av de lokale mediefilene dine.

Jeg har allerede en gamertag. Kommer den til å fungere med Music-, Video- og Games-appene i Windows 8 og Windows RT? Må jeg opprette en ny konto?

Du trenger ikke opprette ny konto, men du kan hvis du har lyst. Når du går til PC-innstillinger på datamaskinen og logger på med Microsoft-kontoen for gamertagen, logges du automatisk på alle Xbox Live-apper du åpner på Windows 8- eller Windows RT-PCen.

Hvordan oppretter jeg en Xbox-profil for barnet i Windows 8?

Du og barnet trenger en (gratis) Microsoft-konto. Få barnet til å bli medlem av Xbox Live (et gratismedlemskap er tilgjengelig). Du må logge på med Microsoft-kontoen for å fullføre prosessen. Når barnet er registrert for Xbox Live, kan barnet logge på og bruke Xbox-appene i Windows 8. Vær oppmerksom på at du kan styre barnets Internett-tilgang. Hvis du vil ha mer informasjon om foreldrekontroller, kan du se Online-sikkerhet og personvern for Xbox Live og Zune.

Hvordan finner jeg ut hvor mye som er igjen av min månedlige direkteavspillingskvote?

1. Start Xbox Music-appen i Windows 8 eller Windows RT.
  2. Sveip inn fra høyre eller gå til øvre eller nedre hjørne til høyre på skjermen for å åpne perlemenyen.
  3. Trykk eller klikk Settings, og trykk eller klikk deretter Preferences.
picture
  1. Det vises en linje under Monthly streaming limit som viser hvor mye tid du har igjen.
    Obs!  Stolpediagrammet vises bare hvis du ikke har et aktivt Xbox Music Pass.

Hvordan legger jeg til musikk i Music-appen?

Slik legger du til musikk i Music-appen i Windows 8 eller Windows RT:

1. Trykk eller klikk Skrivebord-ruten på startskjermen i Windows 8 eller Windows RT på datamaskinen eller enheten. Dette åpner den klassiske skrivebordsvisningen.
  2. Velg Windows Utforsker (mappen ved siden av Internet Explorer-ikonet).
  3. Under Biblioteker velger du Musikk.
  4. Høyreklikk Musikk, og velg Egenskaper.
  5. Klikk Legg til.
  6. Ta med mappene der musikken er lagret.
  7. Klikk OK.
  8. Lukk Music-appen og åpne den deretter på nytt.

Obs! Hvis musikkinnhold er lagret eksternt (for eksempel på en minnepinne eller en ekstern harddisk), kan du kopiere eller flytte innholdet til alle mappene i feltet Bibliotekplasseringer. Music-appen finner innholdet.

Hvis du har lagret musikk på et nettverk eller på en NAS-stasjon (Network Access Storage), må du være oppmerksom på at Music-appen for øyeblikket bare støtter innhold som er lagret på delte nettverksressurser som Windows-operativsystemer er vert for. Funksjonene Windows Search og Desktop Experience (Skrivebordsopplevelse) må være installert og indeksering aktivert for den delte ressursen. Når disse er installert og aktivert, kan det hende at du må bygge indeksen på nytt for at delte nettverksressurser skal kunne fungere riktig med Music-appen.

Hva kan jeg gjøre hvis musikkinnhold ikke vises når jeg har lagt det til i musikksamlingen min?

Prøv denne fremgangsmåten for å løse problemet:

1. Trykk Windows-logotasten og E-tasten samtidig på tastaturet for å åpne Windows Utforsker.
  2. Under Biblioteker utvider du Musikk.
  3. Høyreklikk Min musikk, og klikk deretter Egenskaper.
  4. Klikk Avansert.
  5. Gjør ett av følgende:
    • Hvis det er merket av for Tillat at innholdet i denne mappen indekseres i tillegg til filegenskapene, går du til trinn 6.
    • Hvis det ikke er merket av for Tillat at innholdet i denne mappen indekseres i tillegg til filegenskapene, går du til trinn 10.
  6. Klikk for å fjerne merket for Tillat at innholdet i denne mappen indekseres i tillegg til filegenskapene.
  7. Klikk OK og deretter Bruk.
  8. I dialogboksen Bekreft endringer av attributter klikker du Bruk endringer på denne mappen, undermapper og filer, og deretter klikker du OK.
  9. I vinduet Min Musikk > Egenskaper klikker du Avansert.
  10. Klikk for å merke av for Tillat at innholdet i denne mappen indekseres i tillegg til filegenskapene, klikk OK, og klikk deretter Bruk.
  11. I dialogboksen Bekreft endringer av attributter klikker du Bruk endringer på denne mappen, undermapper og filer, og deretter klikker du OK.
  12. Klikk OK.
  13. Gjenta trinn 2-12 for hver mappe som vises under Musikk.
    Obs!  Vindustitlene endres for å gjenspeile navnet på mappen.

Når du har gjort dette for musikkbibliotekmappene, lukker du og åpner musikkappen på nytt.

Når musikkappen åpnes, begynner den å undersøke musikkbiblioteket og skal starte å motta album- og artistdataene.

Obs!  Windows 8 og Windows RT setter vanligvis apper i hvilemodus når de er i bakgrunnen. Hvis du vil sikre at musikkappen fortsetter å kjøre, må du holde den i forgrunnen eller forankret til siden.

Hvordan legger jeg til videoer i Video-appen?

Slik legger du til videoer i Video-appen i Windows 8 eller Windows RT:

1. Finn og klikk Skrivebord-flisen på startskjermen i Windows 8 eller Windows RT på datamaskinen. Dette åpner den klassiske skrivebordsvisningen.
  2. Velg Windows Utforsker (mappen ved siden av Internet Explorer-ikonet).
  3. Under Biblioteker velger du Video.
  4. Høyreklikk Video, og velg Egenskaper.
  5. Klikk Legg til.
  6. Ta med mappene der videoen er lagret.
  7. Klikk OK.
  8. Lukk Music-appen og åpne den deretter på nytt.

Obs! Hvis videoinnhold er lagret eksternt (for eksempel på en minnepinne eller en ekstern harddisk), kan du kopiere eller flytte innholdet til alle mappene i feltet Bibliotekplasseringer. Video-appen finner innholdet.

Hvis du har lagret videoinnhold på et nettverk eller en NAS-stasjon (Network Access Storage), må du være oppmerksom på at Video-appen for øyeblikket bare støtter innhold som er lagret på delte nettverksressurser som Windows-operativsystemer er vert for. Funksjonene Windows Search og Desktop Experience (Skrivebordsopplevelse) må være installert og indeksering aktivert for den delte ressursen. Når disse er installert og aktivert, kan det hende at du må bygge indeksen på nytt for at delte nettverksressurser skal kunne fungere riktig med Video-appen.

Hva annet kan jeg gjøre i Video-appen?

• Søke i butikkene for filmer og TV for å kjøpe (for støttede nasjonale innstillinger) en TV-episode eller en film
  • Se videoene i den personlige samlingen med berøringsoptimalisert avspilling
  • Bruke Play to Xbox for å legge inn filmen eller TV-episoden på Xbox 360-konsollen
  • Bruke Share Charm-funksjonen til å dele favoritter med venner