Konfigurere Xbox 360-håndkontrolleren for Windows

Oversikt

Det er mange PC-spill du kan spille med en Xbox 360-håndkontroller for Windows i stedet for bare et tastatur eller en mus. Etter at du har installert håndkontrolleren på PCen, kan du konfigurere den slik at du får et bedre tilpasset bevegelsesområde for aksene, eller du kan justere knappekonfigurasjonene. Denne siden beskriver hvordan du konfigurerer håndkontrolleren for bruk på PCen.

Obs!  Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du installerer Xbox 360-håndkontrolleren for Windows, kan du se avsnittet Beslektede problemer.

Løsninger

For Windows 8

På en datamaskin som kjører Windows 8, kan du bruke Enheter og skrivere til å behandle håndkontrolleren. Slik gjør du det:

1. Klikk Kontrollpanelstartskjermen.
  2. Klikk Vis enheter og skrivere.
  3. Kontroller at håndkontrolleren vises under Enheter, høyreklikk håndkontrolleren, og klikk deretter Innstillinger for spillkontrollere.
  4. Sjekk håndkontrollerens Status, og klikk deretter Egenskaper.
  5. Klikk Kalibrer i kategorien Innstillinger.

Obs!  Du blir bedt om å bruke navigasjonsknappen, men bruk i stedet venstre styrespak. Hvis du bruker navigasjonsknappen, kan det hende at konfigurasjonen av venstre styrespak er ugyldig.

1. Hvis du vil bruke veiviseren for enhetskalibrering til å konfigurere aksene for spillkontrolleren, klikker du Neste.
      2. La venstre styrespak være midtstilt. Trykk en knapp på håndkontrolleren.
      3. Beveg venstre styrespak til alle hjørnene, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      4. La venstre styrespak være midtstilt. Trykk en knapp på håndkontrolleren.
      5. Beveg Z-aksen (bruk venstre og høyre utløser) helt opp og ned, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      6. Beveg høyre styrespak til venstre og høyre, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      7. Beveg høyre styrespak helt opp og ned, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      8. Klikk Fullfør for å lagre konfigurasjonen.
  1. Test håndkontrolleren i kategorien Test.

Hvis du er fornøyd med de nye innstillingene, klikker du OK to ganger. Hvis du ikke er fornøyd, klikker du Innstillinger og deretter Tilbakestill til standard. Når du klikker Tilbakestill til standard, tilbakestilles enhetskontrollene til de opprinnelige standardinnstillingene.

For Windows 7 og tidligere versjoner

1. Klikk Start, klikk Kjør, skriv inn joy.cpl i Åpne-boksen, og klikk deretter OK.
  2. Klikk XNA-spillkontroll i vinduet Spillkontrollere, og klikk deretter Egenskaper.
  3. Klikk kategorien Innstillinger, og klikk deretter Kalibrer.
  4. Følg trinnene i veiviseren for enhetskalibrering.

Obs! Når du blir bedt om å bruke navigasjonsknappen (også kalt D-knappen), bruker du i stedet den venstre styrespaken. Hvis du bruker navigasjonsknappen, kan det hende at konfigurasjonen av venstre styrespak er ugyldig.

1. Hvis du vil bruke veiviseren for enhetskalibrering til å konfigurere aksene for spillkontrolleren, klikker du Neste.
      2. La venstre styrespak være midtstilt. Trykk en knapp på håndkontrolleren.
      3. Beveg venstre styrespak til alle hjørnene, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      4. La venstre styrespak være midtstilt. Trykk en knapp på håndkontrolleren.
      5. Beveg Z-aksen (bruk venstre og høyre utløser) helt opp og ned, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      6. Beveg høyre styrespak til venstre og høyre, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      7. Beveg høyre styrespak helt opp og ned, og trykk deretter en knapp på håndkontrolleren.
      8. Klikk Fullfør for å lagre konfigurasjonen.
  1. Klikk Bruk, og test deretter om håndkontrolleren fungerer.
  2. Hvis du er fornøyd med de nye innstillingene, klikker du OK to ganger.

Hvis du ikke er fornøyd, klikker du Innstillinger, og deretter klikker du Tilbakestill til standard. Når du klikker Tilbakestill til standard, tilbakestilles enhetskontrollene til de opprinnelige standardinnstillingene.

Obs! Denne informasjonen gjelder bare for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows. Hvis du vil ha hjelp med andre spillkontroller eller styrespaker, kan du se produsentens nettsted eller kundestøttesenter. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at det kan spilles med en håndkontroller, kan du se spillprodusentens nettsted eller kundestøttesenter.