Slik konfigurerer du Xbox 360-håndkontrolleren for en Windows-PC

Mange PC-spill tillater at du kan spille med en håndkontroller i stedet for bare et tastatur eller en mus. Du kan raskt og enkelt installere Microsoft Xbox 360-håndkontrolleren for Windows på en datamaskin som har en tilgjengelig USB-port, og som kjører Windows XP Service Pack 2 eller nyere av Windows.

Obs! Denne informasjonen gjelder bare for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows. Hvis du vil ha hjelp med andre spillkontroller eller styrespaker, kan du se produsentens nettsted eller kundestøttesenter. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at du kan spille det med en håndkontroller, kan du se spillprodusentens nettsted eller kundestøttesenter.

Xbox 360-håndkontrollere for Windows

Konfigurere en kabelbasert håndkontroller

Trinn 1: Installere programvaren for Xbox 306-håndkontrolleren for Windows

Bruk installasjons-CDen som fulgte med Xbox 360-håndkontrolleren for Windows, før du kobler håndkontrolleren for Windows til datamaskinen.

1. Sett installasjonsplaten i CD- eller DVD-stasjonen på datamaskinen. Hvis installasjonsprogrammet ikke starter automatisk, bytter du til CD- eller DVD-stasjonen og kjører installasjonsprogrammet.
  2. Klikk Installer i installasjonsvinduet.
  3. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de obligatoriske filene på datamaskinen.

Obs! Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Hvis du ikke har en installasjonsplate for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows, kan du laste ned og installere programvaren fra Internett:

1. Gå til delen Software Downloads på nettstedet for Microsoft-maskinvaren.
  2. Velg Gaming som produkttype.
  3. Velg Xbox 360 Controller for Windows som produkt.
  4. Velg versjonen av Microsoft Windows du bruker på datamaskinen, velg operativsystemspråk, og klikk deretter Download.
  5. Klikk Run.
  6. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de obligatoriske filene på datamaskinen.

Obs! Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Trinn 2: Koble håndkontrolleren til datamaskinen

Når du har installert programvaren, kobler du USB-kontakten for den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren til en USB 2.0-port på datamaskinen.

Trinn 3: Teste håndkontrolleren

Hvis du vil teste den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren på datamaskinen, gjør du følgende:

1. Klikk Start på datamaskinen, skriv inn Kjør, skriv inn joy.cpl, og trykk deretter ENTER.
  2. Velg Xbox 360-håndkontroller, og klikk deretter Egenskaper.
  3. Test den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren ved å trykke en knapp, dra i en utløser eller bevege en styrespak på håndkontrolleren. Hvis håndkontrolleren fungerer slik den skal, lyser den samsvarende handlingen i programmet. Hvis programmet ikke gjenkjenner håndkontrolleren, kan du se Feilsøke Xbox 360-håndkontrolleren for Windows.

Konfigurere en trådløs håndkontroller

Trinn 1: Koble Xbox 360 Wireless Gaming Receiver til datamaskinen

1. Fjern den grønne etiketten fra USB-kontakten på mottakeren.
  2. Sett USB-kontakten inn i en strømforsynt USB 2.0-port på datamaskinen.
picture

Obs! USB-portene foran på datamaskinen er sannsynligvis ikke strømforsynte USB 2.0-porter. Prøv å bruke én av portene på baksiden av datamaskinen.

Et grønt lys på mottakeren viser at enheten fungerer.

1. Hvis veiviseren Legg til ny maskinvare starter automatisk, velger du Installere programvaren automatisk (anbefales), og deretter klikker du Neste. Hvis programvaren installeres uten problemer, klikker du Fullfør og hopper deretter til trinn 3: Koble et trådløst Xbox 360-tilbehør til datamaskinen nedenfor.

Hvis veiviseren ikke installerer programvaren, går du til tinn 2: Installere programvaren for Xbox-mottakeren nedenfor.

Trinn 2: Installere programvaren for Xbox-mottakeren

Før du kan bruke trådløst tilbehør på datamaskinen, må du kanskje installere tilhørende programvare. Hvis du har installasjonsplaten som fulgte med Xbox 360 Wireless Gaming Receiver, kan du installere programvaren fra den platen. Hvis du ikke har den platen, kan du installere programvaren ved å laste den ned fra Internett.

Slik installerer du programvaren fra en plate:

1)   Sett inn installasjonsplaten i CD- eller DVD-stasjonen på datamaskinen. Hvis installasjonsprogrammet ikke starter automatisk, bytter du til CD- eller DVD-stasjonen og kjører installasjonsprogrammet.
2)  Følg trinnene i veiviseren for å installere programvaren.

Obs! Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Slik installerer du programvaren ved å laste den ned fra Internett:

1. Gå til delen Software Downloads på nettstedet for Microsoft-maskinvaren.
  2. Velg Gaming som produkttype.
  3. Velg Xbox 360 Wireless Controller for Windows som produkt.
  4. Velg versjonen av Microsoft Windows du bruker på datamaskinen, velg operativsystemspråk, og klikk deretter Download.
  5. Klikk Run.
  6. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de obligatoriske filene på datamaskinen.
  7. Obs! Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Trinn 3: Koble et trådløst Xbox 360-tilbehør til datamaskinen

1)  Aktiver det trådløse Xbox 360-tilbehøret som du vil bruke med mottakeren.

Du aktiverer for eksempel en håndkontroller ved å trykke og holde nede Guide-knappen midt på håndkontrolleren. Hvis du ikke vet hvordan du slår på tilbehøret, leser du dokumentasjonen for det.

picture

2)  Trykk tilkoblingsknappen på mottakeren. Lyset blinker grønt.

picture

3)  Trykk tilkoblingsknappen på det trådløse tilbehøret. På håndkontrolleren er for eksempel tilkoblingsknappen på baksiden.

picture

Grønne blinkende lys på tilbehøret og mottakeren angir at enheten prøver å opprette en forbindelse. Når lysene slutter å blinke og fortsetter å lyse, er tilbehøret tilkoblet. På en trådløs håndkontroller fortsetter for eksempel ett av lysene å lyse rundt Guide-knappen. Hvis det trådløse tilbehøret ikke kan kobles til, kan du se Feilsøke Xbox 360-håndkontrolleren for Windows.

picture