Koble til og feilsøke Bluetooth på den trådløse Xbox One-kontrolleren

Trådløse Xbox One-kontrollere kan ha støtte for tilkobling til PC via Bluetooth. Kontrolleren har denne funksjonaliteten hvis den ser ut som den nederst i denne illustrasjonen:

På kontrollere som støtter Bluetooth, er plasten rundt Xbox-knappen en del av fronten av kontrolleren. På kontrollere uten Bluetooth er plasten rundt Xbox-knappen en del av toppen, der bumperne befinner seg.

Obs!

Antall Xbox-kontrollere som kan være tilkoblet samtidig

Plattform

Via trådløs Xbox og USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsoll

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8
Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Støttes ikke

Windows 10

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8
Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Obs! Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Trådløs Xbox-kontroller – 1 (anbefales)

Obs!

Mer enn én kontroller kan kobles til enheten med Bluetooth, men ytelsen kan variere avhengig av PC-en.

Krever Windows 10 Anniversary Edition og trådløs Xbox-kontroller med Bluetooth. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows update.

Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Hvordan å oppdatere Xbox One-kontrolleren din på Windows 10.

Windows 8.1

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Windows 7

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Koble den trådløse Xbox One-kontrolleren til PC-en ved hjelp av Bluetooth

Følg denne fremgangsmåten for å pare kontrolleren med PC-en ved hjelp av Bluetooth:
  1. Sørg for at du har oppdatert PC-en din til Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows update.
  2. Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Hvordan å oppdatere Xbox One-kontrolleren din på Windows 10.
  3. Slå på den trådløse Xbox-kontrolleren din ved å trykke på Xbox-knappen.
  4. Trykk og hold bindknappen på kontrolleren i tre sekunder.
  1. Velg Start på PC-en, og velg deretter Innstillinger > Enheter > Bluetooth.
  2. Aktiver Bluetooth, slik at den kan oppdage Bluetooth-enheter.
  1. Velg Xbox Wireless Controller > Par.

Feilsøke problemer med Bluetooth i Windows 10

Kontrolleren kobles ikke til eller kobles fra uventet når Bluetooth brukes

Løsning 1: Start kontrolleren på nytt.

1. Slå av kontrolleren ved å holde nede Xbox-knappen på kontrolleren i 6 sekunder.
  2. Trykk Xbox-knappen på nytt for å slå den på igjen.

Løsning 2: Par enheten på nytt.

1. Gå til Innstillinger > Enheten > Bluetooth.
  2. Velg kontrolleren, og velg deretter Fjern enhet.
  3. Trykk bindknappen på kontrolleren.
  1. Velg kontrolleren, og velg deretter Par.

Løsning 3: Start PC-en på nytt.

1. Velg Windows-ikonet.
  2. Velg På/av.
  3. Velg Start på nytt.

Obs! Hvis PC-ressursene blir brukt til andre aktiviteter, kan det ta opptil 2 minutter for PC-en din å gjenkjenne og/eller binde kontrolleren via Bluetooth. Hvis PC-en ikke ser ut til å gjenkjenne og/eller binde kontrolleren via Bluetooth, venter du opptil to minutter for å se om problemet løses.

Jeg kan ikke høre noe i stereoheadsettet eller Chat Headset

Når kontrolleren er koblet til via Bluetooth, støttes ikke lydenheter. For å bruke et hodesett, koble kontrolleren direkte til PC-en ved hjelp av en USB-kabel eller trådløs Xbox-adapter for Windows, eller koble lydenheten direkte til PC-en.

Xbox-knappen på kontrolleren blinker sakte og reagerer ikke når Bluetooth brukes

Løsning 1: Kontroller at Bluetooth er aktivert på PC-en.

Velg Start på PC-en, og velg deretter Innstillinger > Enheter > Bluetooth.

Hvis Bluetooth ikke er aktivert, aktiverer du den, slik at PC-en kan oppdage Bluetooth-enheter.

Løsning 2: Fjern forstyrrelser.

Flytt nærmere PC-en, og fjern potensielle forstyrrelser (for eksempel fra mobiltelefoner eller andre Bluetooth-enheter).

Løsning 3: Reparer enheten

1. Gå til Innstillinger > Enheten > Bluetooth.
  2. Velg den trådløse Xbox-kontrolleren, og velg deretter Fjern enhet.
  3. Trykk bindknappen på kontrolleren.

Løsning 4: Prøv å koble til på nytt

Prøv å koble til den trådløse Xbox-kontrolleren på nytt, og pass på at du trykker og slipper bindknappen.

Xbox-knappen på kontrolleren blinker raskt hele tiden og reagerer ikke når Bluetooth brukes

Løsning 1: Kontroller at Bluetooth er aktivert på PC-en.

Velg Start på PC-en, og velg deretter Innstillinger > Enheter > Bluetooth.

Hvis Bluetooth ikke er aktivert, aktiverer du den, slik at PC-en kan oppdage Bluetooth-enheter.

Løsning 2: Fjern forstyrrelser.

Flytt nærmere PC-en, og fjern potensielle forstyrrelser (for eksempel fra mobiltelefoner eller andre Bluetooth-enheter).

Løsning 3: Prøv å koble til på nytt.

Vent i to minutter for å la PC-ressurser bli ledige, og prøv deretter å koble kontrolleren til PC-en på nytt.

Jeg blir bedt om et passord ved paring via Bluetooth

Løsning 1: Start kontrolleren på nytt.

1. Slå av kontrolleren ved å holde nede Xbox-knappen på kontrolleren i 6 sekunder.
  2. Trykk Xbox-knappen på nytt for å slå den på igjen.
  3. Koble den trådløse Xbox-kontrolleren til PC-en med en USB-kabel eller den trådløse Xbox-adapteren for Windows.

Inndataene mine registreres ikke når jeg er koblet til via Bluetooth

Løsning 1: Sjekk kontrolleren ved å bruke en annen app.

1. Se om kontrolleren fungerer som den skal med en annen app. Hvis kontrolleren fungerer som den skal, støttes sannsynligvis ikke Bluetooth av appen du prøver å bruke.
  2. Kontakt leverandøren av appen for å finne ut om den er kompatibel med Bluetooth.

Løsning 2: Bruk en USB-kabel.

Prøv å bruke kontrolleren med en USB-kabel. Hvis kontrolleren fungerer, er problemet med Bluetooth-tilkoblingen.

Løsning 3: Prøv å koble til på nytt.

Prøv å koble til den trådløse Xbox-kontrolleren på nytt, og pass på at du trykker og slipper bindknappen.