Koble en trådløs Xbox One-kontroller til en Windows-PC

Video: Bruke Bluetooth for å koble til Xbox One-kontrolleren

Se videoen Bruke Bluetooth for å koble til Xbox One-kontrolleren. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Oversikt

Det er mange PC-spill du kan spille med en trådløs Xbox-kontroller i stedet for mus og tastatur. Du kan koble kontrolleren til en Windows-PC ved hjelp av en USB-kabel eller trådløs Xbox-adapter for Windows eller via Bluetooth.

Støttede scenarier vises nedenfor.

Antall Xbox-kontrollere som kan være tilkoblet samtidig

Enhet

Via trådløs Xbox og USB

Via Bluetooth

Xbox One

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8

Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4

Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Støttes ikke

Windows 10-PC

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8

Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4

Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows.

Trådløs Xbox-kontroller – 1 (anbefales)

Obs!

Mer enn én kontroller kan kobles til enheten med Bluetooth, men ytelsen kan variere avhengig av PC-en.

Krever Windows 10 Anniversary Edition og trådløs Xbox-kontroller med Bluetooth. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål om oppdatering av Windows.

Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Hvordan å oppdatere Xbox One-kontrolleren din på Windows 10.

Windows 8.1

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows.

Støttes ikke

Windows 7

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows.

Støttes ikke

Obs!  Denne informasjonen gjelder bare for den trådløse Xbox One-kontrolleren. For hjelp med andre spillkontrollere eller styrespaker, eller for informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at du kan spille det med en kontroller, se produsentens hjemmeside.

Xbox One trådløs kontroller

Installere riktige drivere

Windows 10

Når det gjelder Windows 10, forhåndsinstalleres de nyeste driverne med operativsystemet, og de oppdateres automatisk via appen Tilbehør for Xbox. Se Oppdatere Xbox One-kontrolleren.

Windows 8.1 og Windows 7

Når du kobler en trådløs Xbox One-kontroller til Windows 8.1- eller Windows 7-PC-en med en mikro-USB-kabel, blir driverne for kontrolleren lastet ned og installert automatisk i Windows. Hvis det ikke er angitt i Windows at enhetsprogramvare skal lastes ned automatisk, kan du se etter oppdateringer gjennom Enhetsbehandling.

Oppdatere drivere via Enhetsbehandling

Slik ser du etter oppdateringer manuelt i Enhetsbehandling:

1. Pek på nedre høyre hjørne på skjermen, flytt musepekeren oppover, og velg deretter Søk.
  2. Skriv inn Enhetsbehandling søkeboksen, og velg deretter Enhetsbehandling.

Obs!  Du blir kanskje bedt om et administratorpassord eller om å bekrefte valget ditt.

3. Finn frem til og vis Microsoft Xbox One Controller.
  4. Høyreklikk Microsoft Xbox One Controller, og velg Oppdater driverprogramvare.
  5. Velg Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.

Laste ned og installere drivere for trådløs Xbox-kontroller

Du kan også laste ned de nyeste driverne for Windows 8.1 og Windows 7 fra Microsoft Update-katalog. Slik gjør du det:

1. Gå til siden med søkeresultater for Xbox One Controller.
  2. Du blir kanskje bedt om å installere appen Microsoft Update-katalog. I så fall velger du Installer og deretter Ja når du blir bedt om å bekrefte installasjonen av appen.
  3. Fire drivere vises. Du må installere driverne kalt Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Dette er drivere for AMD64- og X86-CPU-er.

Obs!  Du kan ignorere driverne med (DFU) i navnet.

4. Velg Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller.
  5. Kontroller Arkitektur-oppføringen i Oversikt-fanen i vinduet Oppdateringsdetaljer. Der står det enten AMD64 eller X86.
    1. Hvis dette svarer til CPU-en i datamaskinen din, velger du Legg til i kurv og deretter Lukk.
    2. Hvis dette ikke svarer til CPU-en, velger du Lukk og deretter Legg til for den andre driveroppføringen.
  6. Velg Vis kurv.
  7. Velg Last ned på siden Oppdateringer i handlekurven.
  8. Velg Bla gjennom i vinduet Nedlastingsalternativer, velg mappen du vil laste ned driveren i, og velg deretter OK.
  9. Velg Fortsett.
  10. Når filen er lastet ned i den angitte mappen, vises Ferdig i Fremdrift-kolonnen. Velg Lukk.
  11. Åpne mappen du angav i trinn 8. Det vises en ny mappe kalt Microsoft – Other hardware – Microsoft Xbox One Controller. Åpne denne mappen. Der finner du en CAB-fil. Du må pakke ut innholdet i denne filen for å kunne installere driveren:
    1. Åpne mappen som inneholder oppdateringen du vil pakke ut, og høyreklikk samtidig som du trykker Skift for å vise en utvidet hurtigmeny.
    2. Klikk Åpne kommandovindu her for å åpne Ledetekst.
    3. Skriv inn følgende kommando for å pakke ut CAB-filen fra oppdateringen:

expand -f:* oppdateringsnavn.cab målmappe

der oppdateringsnavn er navnet på CAB-filen og målmappe er den fullstendige banen til mappen du vil pakke ut filene i. Eksempel: C:\Brukere\brukernavn\Nedlastinger\Utpakket.

12. Høyreklikk filen xb1usb.inf i mappen der du pakket ut filene, velg Installer, og velg deretter Ja.

Driveren er nå installert.

Obs!

• Hvis kontrolleren ikke svarer, prøver du en annen mikro-USB-kabel.
  • For å kunne bruke den trådløse Xbox-kontrolleren på konsollen etter at du har brukt den på PC-en, må du synkronisere kontrolleren med konsollen på nytt. Du kan gjøre dette ved hjelp av knappen for trådløs synkronisering eller en USB-kabel. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble en trådløs håndkontroller for Xbox One til konsollen.
  • Når det gjelder Windows 10-brukere, er Xbox Chat Headset og stereoheadsettet for Xbox kompatible med en PC når de kobles til gjennom den trådløse Xbox-kontrolleren, så sant fastvaren er oppdatert til nyeste versjon og du er koblet til via en USB-kabel eller den trådløse Xbox-adapteren for Windows. Se Oppdatere Xbox One-kontrolleren for å sikre at du har den nyeste fastvaren for kontrolleren og headsettet.

Bruke en kontroller med en USB-kabel

Du kan koble den trådløse Xbox-kontrolleren til et nettbrett eller en bærbar eller stasjonær datamaskin som kjører Windows 10, 8.1 eller 7. For å kunne gjøre dette må du være sikker på at du har de gjeldende PC-driverne (se Installere riktige drivere ovenfor).

Når du har bekreftet at du har riktige drivere, kobler du en USB-ladekabel til foran på kontrolleren og den andre enden til PC-en.

Bruke en kontroller trådløst

Du kan koble den trådløse Xbox-kontrolleren til en PC ved å bruke den trådløse Xbox-adapteren for Windows på alle nettbrett eller bærbare eller stasjonære datamaskiner som kjører Windows 10, 8.1 eller 7. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere den trådløse Xbox-adapteren for Windows. Denne adapteren leveres enten for seg selv eller sammen med en trådløs Xbox-kontroller. De riktige driverne skal installeres automatisk, men hvis de ikke gjør det, kan du se Installere riktige drivere ovenfor.

Bruke en kontroller med Bluetooth

Trådløse Xbox One-kontrollere kan ha støtte for tilkobling til PC via Bluetooth. Kontrolleren har denne funksjonaliteten hvis den ser ut som den til venstre nedenfor:

Støtte for Bluetooth Ikke støtte for Bluetooth

En annen måte å finne ut: På kontrollere som støtter Bluetooth, er plasten rundt Xbox-knappen er en del av ansiktet til kontrolleren. På kontrollere uten Bluetooth er plasten rundt Xbox-knappen en del av toppen, der bumperne befinner seg.

Obs!

• Bluetooth krever en PC som kjører jubileumsoppdateringen av Windows 10. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows update.
  • Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Hvordan å oppdatere Xbox One-kontrolleren din på Windows 10.
  • Bluetooth støttes på PC-er, nettbrett og bærbare datamaskiner. Den støttes ikke på mobile enheter.
  • Bluetooth støtter ikke tilleggsutstyr, slik som hodetelefoner, chatpader eller Xbox-stereoadapteren.

Følg denne fremgangsmåten for å pare kontrolleren med PC-en ved hjelp av Bluetooth:

1. Sørg for at du har oppdatert PC-en din til Windows 10 Anniversary Update. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows update.
  2. Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Hvordan å oppdatere Xbox One-kontrolleren din på Windows 10.
  3. Slå på den trådløse Xbox-kontrolleren din ved å trykke på Xbox-knappen .
  4. Trykk og hold bindknappen på kontrolleren i tre sekunder.
  1. Velg Start på PC-en din og deretter Innstillinger > Enheter > Bluetooth.
  2. Aktiver Bluetooth, slik at PC-en kan oppdage Bluetooth-enheter.
  1. Velg Xbox Wireless Controller > Par.

Hvis du vil ha hjelp med Bluetooth, kan du se Koble til og feilsøke Bluetooth på den trådløse Xbox One-kontrolleren.