Koble en trådløs Xbox One-kontroller til en Windows-PC

Det er mange PC-spill du kan spille med en trådløs Xbox-kontroller i stedet for mus og tastatur. Du kan koble kontrolleren til en Windows-PC ved hjelp av en USB-kabel eller den trådløse Xbox-adapteren for Windows eller via Bluetooth. Noen PC-er kommer også med Xbox Wireless innebygd, slik at du kan koble til en kontroller direkte uten adapter.

Windows 10-PC

Alternativ 1: USB

Koble til en USB-ladekabel foran på kontrolleren, og koble den andre enden til PC-en.

Når det gjelder USB-tilkoblinger, kan du koble til åtte trådløse Xbox-kontrollere samtidig eller fire kontrollere som har Xbox Chat Headset tilkoblet. Hvis kontrollerne har stereoheadsett for Xbox, kan bare to kobles til samtidig.

Alternativ 2: Xbox Wireless (innebygd eller med den trådløse Xbox-adapteren for Windows)

1. Gå til Innstillinger > Enheter på PC-en.
  1. Velg Legg til Bluetooth eller annen enhet.
  1. Velg Alt annet.
  1. Velg Xbox Wireless Controller.
  1. Klikk på Fullført.

Når det gjelder Xbox Wireless-tilkoblinger, kan du koble til åtte trådløse Xbox-kontrollere samtidig eller fire kontrollere som har Xbox Chat Headset tilkoblet. Hvis kontrollerne har stereoheadsett for Xbox, kan bare to kobles til samtidig.

Se Oppdatere Xbox One-kontrolleren for å sikre at du har den nyeste fastvaren for kontrolleren og headsettet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere den trådløse Xbox-adapteren for Windows. Denne adapteren leveres enten for seg selv eller sammen med en trådløs Xbox-kontroller.

Obs!

• Den trådløse Xbox-adapteren for Windows er kanskje ikke tilgjengelig i alle markeder.
  • Når flymodus er aktivert, er radioen for Tilbehør for Xbox deaktivert som standard. Du må aktivere den på nytt hvis du vil bruke denne funksjonen mens du er i flymodus.

Alternativ 3: Bluetooth

Trådløse Xbox One-kontrollere kan ha støtte for tilkobling til PC via Bluetooth. Kontrolleren har denne funksjonaliteten hvis den ser ut som den nederst i denne illustrasjonen:

På kontrollere som støtter Bluetooth, er plasten rundt Xbox-knappen en del av fronten av kontrolleren. På kontrollere uten Bluetooth er plasten rundt Xbox-knappen en del av toppen, der bumperne befinner seg.

Obs!

• Bluetooth krever en PC som kjører jubileumsoppdateringen av Windows 10. Se Vanlige spørsmål om Windows Update for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows Update.
  • Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Oppdatere Xbox One-kontrolleren i Windows 10.
  • Bluetooth støttes på PC-er, nettbrett og bærbare datamaskiner. Den støttes ikke på mobile enheter.
  • Bluetooth støtter ikke tilleggsutstyr, for eksempel headsett, chatpader eller Xbox-stereoadapteren.
  • Vi anbefaler at du bare kobler til én kontroller om gangen ved hjelp av Bluetooth.

Følg denne fremgangsmåten for å pare kontrolleren med PC-en ved hjelp av Bluetooth:

1. Sørg for at du har oppdatert PC-en din til Windows 10 Anniversary Update. Se Vanlige spørsmål om Windows Update for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows Update.
  2. Oppdater kontrolleren din for best mulig ytelse. Se Oppdatere Xbox One-kontrolleren i Windows 10.
  3. Slå på den trådløse Xbox-kontrolleren din ved å trykke på Xbox-knappen .
  4. Trykk og hold bindknappen på kontrolleren i tre sekunder.
  1. Velg Start på PC-en din og deretter Innstillinger > Enheter > Bluetooth og andre enheter.
  2. Aktiver Bluetooth, slik at PC-en kan oppdage Bluetooth-enheter.
  1. Velg Xbox Wireless Controller > Par.

Hvis du vil ha hjelp med Bluetooth, kan du se Koble til og feilsøke Bluetooth på den trådløse Xbox One-kontrolleren.

Windows 8.1 og Windows 7

Når du kobler en trådløs Xbox One-kontroller til Windows 8.1- eller Windows 7-PC-en med en mikro-USB-kabel, blir driverne for kontrolleren lastet ned og installert automatisk i Windows. Hvis det ikke er angitt i Windows at enhetsprogramvare skal lastes ned automatisk, kan du se etter oppdateringer gjennom Enhetsbehandling.

Oppdatere drivere via Enhetsbehandling

Slik ser du etter oppdateringer manuelt i Enhetsbehandling:

1. Pek på nedre høyre hjørne på skjermen, flytt musepekeren oppover, og velg deretter Søk.
  2. Skriv inn Enhetsbehandling søkeboksen, og velg deretter Enhetsbehandling.
    Obs! Du blir kanskje bedt om et administratorpassord eller om å bekrefte valget ditt.
  3. Finn frem til og vis Microsoft Xbox One Controller.
  4. Høyreklikk på Microsoft Xbox One Controller, og velg Oppdater driverprogramvare.
  5. Velg Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare.

Når det gjelder Xbox Wireless- eller USB-tilkoblinger, kan du koble til fire trådløse Xbox-kontrollere samtidig. Du får ikke lyd gjennom kontrolleren, så du trenger ikke å koble til et headsett. Bluetooth-tilkoblinger støttes ikke.

Obs!

• Hvis kontrolleren ikke reagerer, prøver du en annen mikro-USB-kabel.
  • For å kunne bruke den trådløse Xbox-kontrolleren på konsollen etter at du har brukt den på PC-en, må du synkronisere kontrolleren med konsollen på nytt. Du kan gjøre dette ved hjelp av knappen for trådløs synkronisering eller en USB-kabel. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble en trådløs Xbox One-kontroller til konsollen.
  • Denne informasjonen gjelder bare for trådløse Xbox One-kontrollere. Hvis du vil ha hjelp med andre spillkontrollere eller styrespaker eller informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at du kan spille det med en kontroller, kan du se produsentens nettsted.