Feilsøke Xbox One Chat Headset på Windows 10

Hvis du ikke kan høre lyd gjennom Xbox One Chat Headset, kontrollerer du at du følger et av de støttede scenariene i tabellen nedenfor, og prøver deretter feilsøkingstrinnene på denne siden.

Obs!

• Kontrollere som er koblet til via Bluetooth, støtter ingen tilbehør, inkludert chatteheadsett.
  • Du bruker et chatteheadsett på PC-en ved å koble til kontrolleren ved hjelp av USB eller en trådløs adapter for Windows, og ved å koble Xbox Chat Headset direkte til kontrolleren. Støttede scenarier vises nedenfor.

Antall Xbox-kontrollere som kan være tilkoblet samtidig

Plattform

Via trådløs Xbox og USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsoll

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8
Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Støttes ikke

Windows 10

Bare trådløs Xbox-kontroller – 8
Trådløs Xbox-kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Bare trådløs Xbox-kontroller – 1

Obs!  Krever jubileumsutgaven av Windows 10 og trådløs Xbox-kontroller med Bluetooth

Windows 8.1

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Windows 7

Bare trådløs Xbox-kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs!  Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Feilsøkingstrinn

• Koble fra headsettet eller dra ut headsettets ledning fra inngangen nederst på kontrolleren og koble den skikkelig til igjen (via headsettets ekspansjonsport eller 3,5 mm port for et 3,5 mm chatteheadsett).
Tegningen viser headset-kontroller som blir trekt ut av kontrolleren. Tegningen viser headset-kontroller som blir koblet til kontrolleren.
Tegningen viser et 3,5 mm chatteheadsett som blir koblet ut av kontrolleren. Tegningen viser et 3,5 mm chatteheadsett som blir koblet til kontrolleren.

Obs! Dra aldri i ledningen til headsetttet når du skal fjerne den fra håndkontrolleren. Fjern headsettet fra kontrolleren ved å dra i stykket der kabelen og lydpluggen møtes.

• Kontroller at lyden på headsettet ikke er dempet. For å gjøre dette kan du sjekke Lydløs (”Mute”) -knappen på headset-kontrollene.
Tegningen viser lydløs-knappen på headset-kontrollene. Tegningen viser lydkontroller på Xbox One-headsetkabelen.
  • Øk lydnivået. Hvis du bruker et headsett som er koblet til 3,5 mm-porten, kan du gå til Settings og velge Devices og Connected devices. Deretter velger du kontrolleren og justerer lydinnstillingene.
  • Prøv en annen kontroller eller et annet headsett for å sjekke om det er en maskinvarefeil.
  • Oppdater kontrolleren for å sørge for at du har den nyeste programvaren. Se Koble et Xbox One Chat Headset til en trådløs Xbox One-kontroller.

Benytt deg av følgende problemløsningsmetoder dersom forrige forslag ikke løste problemet.

Obs! Xbox One Chat Headset er utviklet bare for kontrollere for Xbox One. Det er ikke meningen at headsettet skal brukes med andre enheter. Xbox One-konsollen overfører ikke spillyder eller musikk gjennom Xbox One Chat Headset. Hvis du er på utkikk etter et Xbox-headsett der du kan høre både spill- og snakkelyd, kan du se Stereoheadsett for Xbox One.

Løsninger

Undersøk og rengjør maskinvaren til Xbox-kontrolleren

Slik gjør du dette:

1. Se etter synlige feil på headsettet, ledningen og kontakten.
  2. Kontroller at det ikke er smuss eller støv på kontaktene til headsettet. Du kan rengjøre kontaktene med en bomullspinne som er dyppet i desinfiseringssprit.
  3. Sørg for at Xbox One-kontrolleren virker som den skal og at du kan bruke kontrolleren til å skru konsollen av og på. For hjelp til å feilsøke problemer ved din Xbox One-kontroller, les Xbox One trådløs kontroller kobler fra eller kan ikke koble til.
  4. Sørg for at pluggen sitter skikkelig i Xbox One Chat Headset-porten (som ligger nedenfor kontrollerens piltaster og høyre styrespak).

Konfigurer innstillingene for personvern og nettsikkerhet

Når du oppretter en profil for et barn på konsollen, kan eieren av foreldreprofilen bruke innstillingene for Privacy online safety& til å kontrollere hvem som kan kommunisere via chat med barneprofilen på Xbox Live. Du kan aktivere chattekommunikasjon for barnets profil under avsnittet Privacy & online safety for kontoen din. Når det gjelder spillere som er under 17 år, er standardinnstillingen Friends Only.

Du hører ekko eller støy mens du spiller

Obs! Hvis du hører en ekkoeffekt, stammer den ofte fra personen som snakker, og ikke fra personen som hører ekkoet. Hvis du for eksempel hører et ekko bare når noen andre snakker, kan det være problemer med headsettilkoblingen til den som snakker.

Forholdene nedenfor kan forårsake ekko eller støy mens du spiller:

• Mikrofonen fanger opp støy fra omgivelsene. Det omfatter taleoverføring som kommer fra ørestykket.
  • Kontakten til headsettet er ikke satt helt inn i håndkontrolleren.
  • Du bruker den trådløse håndkontrolleren for Xbox One, og batteriene i enheten er dårlige.

Hvis du eller andre spillere hører ekko eller annen støy under spilling, kan du prøve følgende:

• Skru ned volumet på lydutgangen til enheten
  • Koble fra headsettet, og koble det deretter skikkelig til ekspansjonsporten på håndkontrolleren på nytt.
    Obs!  Dra aldri i headsettkabelen når du fjerner den fra håndkontrolleren. Fjern headsettet fra håndkontrolleren ved å dra i den faste delen av lydpluggen.
  • Rengjør pluggen på headsettkabelen med en ren klut, og koble deretter headsettet til kontrolleren på nytt.
  • Test headsettet ved å koble det til en annen kontroller.
  • Hvis du bruker en trådløs Xbox One-kontroller, bytter du ut AA-batteriene eller lader opp det oppladbare batteriet for Xbox One.

Andre kan ikke høre deg

Hvis du kan høre andre i et party eller spill, men de ikke kan høre deg, prøver du disse løsningene.

Løsning 1: Kontroller at headsettet ikke er dempet.

Sjekk at det oransje LED-lyset ved siden av Mute ikke lyser.

Løsning 2: Test ditt Xbox One Chat Headset.

Hvis du skal teste headsettet, må du først laste ned Skype til Windows-enheten din:

1. Skru på Xbox One-kontroller og sørg for at Xbox  -knappen lyser for å indikere at den er på.
  2. Koble headsettet til kontrolleren.
  3. Last ned Skype hvis den ikke er installert fra før.
  4. Velg Verktøy og deretter Alternativ. Velg deretter LydinnstillingerGenerelt-menyen for å teste mikrofonen og høyttalerne. Kontroller at du har valgt Xbox One Chat Headset fra rullegardinlisten over enheter mens du tester.

Obs! Du vil bli bedt om å sjekke lyd- og videokvalitet første gang du konfigurerer Skype.

For mer informasjon om Skype-testing kan du lese Skypeartikkelen Løse problemer med høyttaler eller headset.

Bytt håndkontrolleren.

Hvis du har fulgt disse feilsøkingstrinnene, men chatteheadsettet fortsatt ikke fungerer, kan det hende at du må bytte det. Gå til Støtte for enheter for å bestille et nytt.