Feilsøke Xbox 360-håndkontrolleren for Windows

Hvis du har fulgt trinnene under Konfigurere en Xbox 360-håndkontroller for Windows og fortsatt har problemer med å koble håndkontrolleren til Windows, kan du se feilsøkingstrinnene nedenfor.

Løsninger

Kontrollere at systemet oppfyller kravene for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows

Hvilken versjon av Windows bruker du?

Xbox 360-håndkontrolleren for Windows er utviklet for å fungere i Windows XP med Service Pack 2 (SP2) og senere versjoner av Windows.

Har du installert programvaren for håndkontrolleren?

Kontroller at du har installert programvaren for håndkontrolleren. Håndkontrolleren krever en driver for å fungere på en Windows-basert PC. En plate som inneholder driveren, følger med håndkontrolleren. Du kan også laste ned driveren fra nettstedet for Microsoft-maskinvare.

Obs!

• En driver er et program som gjør at enheten, i dette tilfellet Xbox 360-håndkontrolleren for Windows, fungerer med Windows og spillet.
  • På en datamaskin som kjører Windows 7, blir driveren lastet ned og installert automatisk når du kobler til håndkontrolleren. I Windows 8.1 er driveren inkludert som en del av operativsystemet.

Oppdatere håndkontrollerens enhetsdrivere

Du kan laste ned de nyeste driverne for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows fra nettstedet for Microsoft-maskinvare.

Du bør også laste ned og installere kritiske eller viktige oppdateringer for Windows ved å kjøre Windows Update.

Feilsøking av USB-port

Xbox 360-håndkontrolleren for Windows trenger en strømforsynt USB-port. Hvis håndkontrolleren ikke fungerer som den skal, kan du prøve å koble den til en annen USB-port. Unngå å bruke USB-huber eller portene foran på en PC. Det er ikke sikkert huber og porter som ikke er strømforsynte, gir nok strøm til håndkontrolleren. Sett håndkontrolleren i en annen USB-port på baksiden av datamaskinen for å få best resultater.

Vanligvis er portene på baksiden av en datamaskin strømforsynte. Portene på fremsiden av datamaskinen er kanskje ikke strømforsynte. En ekstern USB-hub har ikke strømforsynte porter hvis den ikke har en egen strømforsyning eller AC-adapter.

Feilsøke problemer

Obs!  Hvis du vil ha informasjon om hvordan du installerer Xbox 360-håndkontrolleren for Windows, kan du se Konfigurere en Xbox 360-håndkontroller for Windows.

Windows 8.1

På en datamaskin som kjører Windows 8.1, kan du bruke elementet Enheter og skrivere i Kontrollpanel til å feilsøke håndkontrolleren. Slik gjør du det:

1. Velg Kontrollpanelstartskjermen.
  2. Velg Vis enheter og skrivere.
  3. Kontroller at håndkontrolleren vises under Enheter, høyreklikk håndkontrolleren, og velg deretter Innstillinger for spillkontrollere.
  4. Sjekk håndkontrollerens Status, og velg deretter Egenskaper.
  5. Test håndkontrolleren i kategorien Test. Hvis det er noen problemer, velger du Kalibrer i kategorien Innstillinger.
  6. Hvis du fortsatt får problemer, høyreklikker du håndkontrolleren under Enheter i Enheter og skrivere og velger deretter Feilsøking.

Windows 7 og tidligere versjoner av Windows

I Windows 7 og tidligere versjoner av Windows kan du bruke Enhetsbehandling til å feilsøke problemer med håndkontrolleren, se om de riktige elementene vises, og sikre at det ikke finnes noen konflikter.

Obs!  En konflikt markeres med et gult utropstegn i Enhetsbehandling.

Følg disse trinnene for å bruke Enhetsbehandling:

1. Velg Start, Kjør, skriv inn sysdm.cpl, og velg deretter OK.
  2. Velg Enhetsbehandling i kategorien Maskinvare.
  3. Når håndkontrolleren er installert, vises det tre oppføringer i Enhetsbehandling. Det bør vises to oppføringer under Enheter for menneskelig grensesnitt:
    • HID-kompatibel spillkontroller
    • USB (enhet for menneskelig grensesnitt)
    Det skal også være en tredje oppføring under Microsoft Felleskontroller For Windows-klasser:
    • Xbox 360-håndkontroller for Windows
  4. Hvis det vises gule utropstegn ved siden av noen av disse oppføringene, er det et problem med installasjonen. Hvis det er et problem med en av oppføringene under Enheter for menneskelig grensesnitt, kontrollerer du først om problemet skyldes håndkontrolleren ved å koble den fra. Hvis det var en maskinvarekonflikt med håndkontrolleren som forårsaket problemet, vises ikke lenger det gule utropstegnet etter at håndkontrolleren er koblet fra.

Hvis du vil løse håndkontrollerproblemer i Enhetsbehandling, kan du prøve disse løsningene én om gangen (gå til neste løsning bare hvis den du prøver, ikke løser problemet):

1. Bruke det innebygde feilsøkingsprogrammet:
    1. Dobbeltklikk Xbox 360-håndkontroller for Windows i Enhetsbehandling.
    2. Velg Feilsøk, og følg deretter instruksjonene på skjermen.
  2. Fjerne og deretter registrere håndkontrolleren på nytt:
    1. Høyreklikk Xbox 360-håndkontroller for Windows, og velg deretter Avinstaller.
    2. Velg Søk etter maskinvareendringerHandling-menyen.
  3. Prøve å oppdatere driveren:
    1. Dobbeltklikk Xbox 360-håndkontroller for Windows.
    2. Velg Oppdater driver i kategorien Driver.

Obs!  Denne informasjonen gjelder bare for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows. Hvis du vil ha hjelp med andre spillkontrollere eller styrespaker, kan du se produsentens nettsted eller kundestøttesenter. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at det kan spilles med en håndkontroller, kan du se spillprodusentens nettsted eller kundestøttesenter.

Teste håndkontrolleren på en Xbox 360-konsoll

Prøv å bruke håndkontrolleren på en Xbox 360-konsoll for å avkrefte eventuelle maskinvareproblemer.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.