Konfigurere en Xbox 360-håndkontroller for Windows

Det er mange PC-spill du kan spille med en Xbox-håndkontroller i stedet for et tastatur eller en mus. Xbox 360-håndkontrolleren for Windows kan raskt og enkelt installeres på en PC som har en ledig USB-port og kjører Windows 10, Windows 8.1, Windows 8 eller Windows 7.

Obs!  Denne informasjonen gjelder bare for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows. Hvis du vil ha hjelp med den trådløse Xbox One-kontrolleren, kan du se Koble en trådløs Xbox One-kontroller til en Windows-PC. Hvis du vil ha hjelp med andre spillkontrollere eller styrespaker eller informasjon om hvordan du konfigurerer et bestemt spill slik at du kan spille det med en kontroller, kan du se produsentens nettsted eller kundestøttesenter.

Xbox 360-håndkontroller for Windows

Konfigurere en kabelbasert håndkontroller i Windows 10

Følg denne fremgangsmåten for å installere den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren i Windows 10:

1. Koble Xbox 360-håndkontrolleren til en USB 2.0- eller 3.0-port på datamaskinen.
  2. Windows 10 installerer drivere for håndkontrolleren automatisk, så du trenger ikke å laste ned eller installere annen programvare enn Windows 10-oppdateringer. Når du får et popup-varsel om at driverne har blitt installert, kan du bruke kontrolleren.
  3. Åpne et spill eller Xbox-appen og test kontrolleren ved å trykke en knapp, dra i en utløser eller bevege en styrespak på håndkontrolleren.

Obs!

• Hvis PC-en din ikke finner den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren, kan du prøve å koble den til en annen USB-port, og deretter teste den på nytt.
  • Hvis håndkontrolleren fortsatt ikke fungerer slik den skal, må du kontrollere om Windows 10 har de nyeste oppdateringene. Installer eventuelle oppdateringer, og prøv på nytt.
  • Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer Xbox 360-håndkontrolleren for et bestemt spill, kan du se spilldokumentasjonen.

Konfigurere en kabelbasert håndkontroller i Windows 8.1 eller Windows 8

Drivere for Windows 8.1 og Windows 8 installeres som standard. Koble ganske enkelt håndkontrolleren til en USB-port, og dermed installeres driveren automatisk.

Hvis du har problemer med driverne, kan du installere kontrollerprogramvaren på en PC med Windows 8.1 eller Windows 8 ved å bruke kompatibilitetsmodus for Windows 7. Dette gjør du ved å følge trinnene nedenfor.

Trinn 1: Installer programvaren for Xbox 360-håndkontroller for Windows.

1. Gå til Xbox 360-håndkontroller for Windows.
  2. Rull nedover, og velg Nedlastinger. Velg versjonen av Windows 7 som samsvarer med prosessoren på datamaskinen:
    • Windows 7 (bare 32-biters)
    • Windows 7 (bare 64-biters)
  3. Velg språket for operativsystemet fra rullegardinlisten Språk.
  4. Klikk programvarekoblingen nedenfor rullegardinlisten for språk.
  5. Lagre filen.
  6. Høyreklikk det nedlastede programmet i nedlastingsplasseringen på PC-en, og velg Egenskaper.
  7. Merk av for Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for i Kompatibilitet-fanen, og velg deretter Windows 7 i rullegardinlisten.
  8. Velg Bruk, og velg deretter OK.
  9. Dobbeltklikk programmet for å kjøre det. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de obligatoriske filene på datamaskinen. Det kan hende at du blir bedt om å starte på nytt når installasjonen er fullført.

Trinn 2: Koble den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren til datamaskinen.

Koble den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren til en USB 2.0- eller 3.0-port på datamaskinen.

Trinn 3: Test håndkontrolleren.

1. Åpne dialogboksen Spillkontrollere.
    • For Windows 8: Skriv inn joy.cpl startskjermen på datamaskinen. Velg deretter joy.cpl i søkeresultatene.
  2. Velg Xbox 360-håndkontroller, og velg deretter Egenskaper.
  3. Test den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren ved å trykke en knapp, trekke i en utløser eller bevege en styrespak på håndkontrolleren.
  4. Hvis PC-en din ikke finner håndkontrolleren, kan du prøve å koble den til en annen USB-port, og deretter teste den på nytt.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer Xbox 360-håndkontrolleren for et bestemt spill, kan du se spilldokumentasjonen.

Konfigurere en kabelbasert håndkontroller i Windows 7

Trinn 1: Installer programvaren for Xbox 360-håndkontroller for Windows.

Du kan installere programvaren for Xbox 360-håndkontrolleren for Windows på én av to måter.

Obs!  Du kan koble en standard kabelbasert Xbox 360-håndkontroller til en Windows-PC via USB-porten, men drivere må installeres før håndkontrolleren fungerer.

Installere med installasjons-CD-en

Følg denne fremgangsmåten for å installere programvaren ved å bruke installasjons-CD-en som fulgte med Xbox 360-håndkontrolleren:

1. Sett installasjonsplaten i CD- eller DVD-stasjonen på datamaskinen. Hvis installasjonsprogrammet ikke starter automatisk, blar du til CD- eller DVD-stasjonen og kjører installasjonsprogrammet.
  2. Klikk Installer i installasjonsprogrammet.
  3. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de nødvendige filene på datamaskinen.
  4. Obs!  Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Installere ved å laste ned programvaren

1. Gå til Xbox 360-håndkontroller for Windows. Velg Nedlastinger under produktoppføringen.
  2. Velg språket og Windows-versjonen du bruker (7, Vista eller XP), fra rullegardinlistene under Programvare og drivere. Hvis innstillingen for område og språk på PC-en for eksempel er «Engelsk (USA)», velger du Engelsk fra listen.
  3. Velg koblingen for nedlastingen nedenfor rullegardinlistene.
  4. Åpne EXE-filen du lastet ned i nettleseren, og velg deretter Ja hvis du blir spurt om du vil godkjenne installasjonen.
  5. Velg Kjør. Xbox 360-programmet installerer de obligatoriske filene på datamaskinen. Det kan hende at du blir bedt om å starte datamaskinen på nytt.

Trinn 2: Koble den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren til datamaskinen.

Når du har installert programvaren, kobler du USB-kontakten for håndkontrolleren til en USB 2.0- eller USB 3.0-port på datamaskinen.

Trinn 3: Test håndkontrolleren.

1. Velg Start på datamaskinen, skriv inn Kjør, skriv inn joy.cpl, og trykk deretter ENTER.
  2. Velg Xbox 360-håndkontroller, og velg deretter Egenskaper.
  3. Test den kabelbaserte Xbox 360-håndkontrolleren ved å trykke en knapp, trekke i en utløser eller bevege en styrespak på håndkontrolleren. Hvis håndkontrolleren fungerer slik den skal, lyser den tilsvarende handlingen i programmet.

Hvis programmet ikke gjenkjenner håndkontrolleren, kan du prøve å koble den til en annen USB-port og deretter teste den på nytt. Hvis programmet fortsatt ikke gjenkjenner den, kan du se Feilsøke Xbox 360-håndkontrolleren for Windows.

Konfigurere en trådløs håndkontroller på en Windows-PC

Obs!  Du kan koble en standard trådløs håndkontroller for Xbox 360 til en Windows-PC, men du må ha en Xbox 360 Wireless Gaming Receiver for å kunne spille spill, selv om du har et spille- og ladesett for Xbox 360.

Trinn 1: Koble Xbox 360 Wireless Gaming Receiver til datamaskinen.

1. Fjern den grønne etiketten fra Wireless Gaming Receiver.
  2. Sett inn USB-kontakten for Gaming Receiver i en strømforsynt USB 2.0-port på datamaskinen (på fremsiden eller baksiden av datamaskinen).
En illustrasjon der USB-kontakten for Xbox 360 Wireless Gaming Receiver kobles til USB-porten på fremsiden av en datamaskin.

Obs!  USB-portene foran på datamaskinen er sannsynligvis ikke strømforsynte USB 2.0-porter. Prøv å bruke én av portene på baksiden av datamaskinen.

Et grønt lys på mottakeren viser at enheten fungerer.

1. Hvis veiviseren Legg til ny maskinvare starter automatisk, velger du Installere programvaren automatisk (anbefales), og deretter velger du Neste. Hvis veiviseren installerer programvaren uten problemer, velger du Fullfør, og deretter hopper du til Trinn 3: Koble den trådløse håndkontrolleren for Xbox 360 til datamaskinen nedenfor.

Hvis veiviseren ikke installerer programvaren, fortsetter du til trinn 2.

Trinn 2: Installer programvaren for Xbox Gaming Receiver.

Hvis du har installasjonsplaten som fulgte med Xbox 360 Wireless Gaming Receiver, kan du installere programvaren fra denne platen. Hvis du ikke har denne platen, kan du installere programvaren ved å laste den ned fra Internett.

Installere med installasjons-CD-en

1. Sett inn installasjonsplaten i CD- eller DVD-stasjonen på datamaskinen. Hvis installasjonsprogrammet ikke starter automatisk, blar du til CD- eller DVD-stasjonen og kjører installasjonsprogrammet.
  2. Følg fremgangsmåten for å installere programvaren.

Obs!  Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Installere ved å laste ned programvaren

1. Gå til delen Programvarenedlastinger på nettstedet Microsoft Hardware.
  2. Skriv inn «Xbox» i feltet Søk etter nedlasting, og velg Spill som produkttype.
  3. Velg Trådløs Xbox 360-kontroller for Windows som produkt (dette er programvaren for Wireless Gaming Receiver).
  4. Velg versjonen av Microsoft Windows du bruker på datamaskinen, velg operativsystemspråk, og velg deretter Last ned.
  5. Velg Kjør.
  6. Installasjonsprogrammet for Xbox 360-tilbehør installerer de nødvendige filene på datamaskinen.

Obs!  Du blir kanskje bedt om å starte datamaskinen på nytt etter at installasjonen er fullført.

Trinn 3: Koble den trådløse håndkontrolleren for Xbox 360 til datamaskinen.

1. Slå på den trådløse håndkontrolleren for Xbox 360 ved å trykke og holde guideknappen .
  2. Trykk tilkoblingsknappen på receiveren. Dette er en rund knapp nær midten av receiveren. Lyset blinker grønt.
En illustrasjon av en Xbox 360 Wireless Gaming Receiver der en pil peker mot tilkoblingsknappen.
  1. Trykk tilkoblingsknappen på håndkontrolleren. Dette er en liten, rund knapp på fremkanten av håndkontrolleren når du holder den i hendene.
En illustrasjon av en finger som trykker tilkoblingsknappen på en Xbox 360-håndkontroller.

Grønne blinkende lys på håndkontrolleren og mottakeren angir at enheten prøver å opprette en forbindelse. Når lysene slutter å blinke, fortsetter ett av lysene rundt guideknappen å lyse, noe som angir at håndkontrolleren er koblet til.

En illustrasjon av en trådløs håndkontroller for Xbox 360 der ett grønt lys er tent rundt guideknappen.