Konfigurere den trådløse Xbox-adapteren for Windows

Du kan konfigurere den trådløse Xbox-adapteren for Windows på alle nettbrett, bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner som kjører Windows 10, 8.1 eller 7. Adapteren konfigureres i to trinn, du kobler adapteren til enheten og sammenkobler kontrolleren.

Koble adapteren til enheten

Kontroller at Windows-enheten er oppdatert og koblet til Internett.

Koble adapteren til en USB 2.0- eller 3.0-port på Windows-enheten, så går installasjonen automatisk. Drivere for adapteren er innebygd i Windows-operativsystemet.

Obs!  Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Trådløs Xbox-kontrollerfunksjonalitet i ulike operativsystemer.

Tegning av en bærbar datamaskin med en trådløs Xbox-adapter for Windows koblet til en USB-port på siden

Hvis du bruker adapteren på en stasjonær datamaskin eller en annen enhet der USB-porten blokkeres av metallgjenstander eller ikke er vendt mot kontrolleren, må du bruke den medfølgende USB-forlengeren, slik at du unngår forstyrrelser i det trådløse signalet og har klar synslinje til kontrolleren.

Den trådløse Xbox-adapteren for Windows er avbildet ved siden av en skjerm og koblet til med USB-forlengeren til en stasjonær datamaskin som er plasser under skrivebordet

Binde kontrolleren

Hvis du har brukt en trådløs Xbox One-kontroller tidligere, kjenner du til bindingsprosessen som skal til for å pare en kontroller med en konsoll eller – i dette tilfellet – den trådløse Xbox-adapteren for Windows.

I tegningen viser en prikkete linje en Xbox-kontroller som kommuniserer med en bærbar datamaskin via den trådløse Xbox-adapteren for Windows

Følg denne fremgangsmåten for å binde kontrolleren til den trådløse Xbox-adapteren for Windows:

1. Koble den trådløse Xbox-adapteren til Windows 10-enheten (slik at den får strøm), og trykk deretter knappen på den trådløse Xbox-adapteren.
  2. Kontroller at kontrolleren er slått på, og trykk deretter bindknappen på kontrolleren. Kontrollerlampen blinker mens den kobler seg til. Når den er tilkoblet, lyser lampen på adapteren og kontrolleren hele tiden.

Noen PC-er, for eksempel Microsoft Surface Studio, har Xbox Wireless innebygd. Dette gjør at du kan koble til kontrolleren trådløst ved hjelp av Legg til en enhet i Innstillinger. Du kan også bruke denne metoden til å koble til ved hjelp av den trådløse Xbox-adapteren for Windows, i stedet for å trykke knappen på adapteren.

1. Gå til Innstillinger > Enheter > Tilkoblede enheter på PC-en.
Delen Legg til enheter på menyen PC-innstillinger.
  1. Velg Legg til en enhet. Windows søker etter kontrolleren.
  2. Trykk bindknappen på Xbox-kontrolleren. Windows finner og legger til kontrolleren.
Bindknappen er på baksiden av Xbox-kontrolleren.

Når den trådløse Xbox-kontrolleren vises i listen under Andre enheter, er den klar til bruk.

Hvis du har problemer med å konfigurere adapteren og kontrolleren, kan du se Feilsøke den trådløse Xbox-adapteren for Windows.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Konfigurere den trådløse Xbox-adapteren for Windows, som du leste om, eller om et annet problem?