Logge på Xbox-appen i Windows 10

Det er raskt og enkelt å logge på Xbox-appen, men hvis Xbox er helt nytt for deg, eller hvis du har flere Microsoft-kontoer, har vi utviklet en nyttig og enkel opplevelse for deg.

Xbox-appen leveres forhåndsfestet til Start-menyen i Windows 10. Første gang du velger Xbox-appen startes påloggingsprosessen. Appen åpnes, og du ser i tillegg at en mindre boks åpnes over appen med flere avatarer i. Hvis du har logget på Windows 10 med en Microsoft-konto, kommer opplevelsen din til å være noe annerledes.

På denne siden

Du logget på Windows 10 med en Microsoft-konto

Hvis du logget på Windows 10 med Microsoft-kontoen din, kommer den kontoen til å være koblet til brukerkontoen du er logget på PC-en med. Dette gjør det mye enklere å logge på alle Microsoft-appene (Skype, OneDrive, Office 365, Xbox, Groove Musikk, Film og TV, og mange flere).

Velg Xbox-appen for første gang for å starte påloggingsprosessen. Appen åpnes, og du ser i tillegg at en mindre boks åpnes over appen med flere avatarer i.

Velkomstbildet for Xbox-appen i Windows 10, der tre avatarer vises

Xbox-appen bruker legitimasjonen for Microsoft-kontoen du brukte til å logge på Windows 10, til å kontrollere om det er en gamertag knyttet til denne kontoen.

Scenario 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen din

Scenario 2: Du ser ikke den gjeldende Xbox Live-profilen din

Scenario 3: Du har ingen eksisterende Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen din

Scenario 1: Du har en eksisterende Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen din

Hvis du har en Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen din, ser du en Velkommen tilbake-skjerm med navnet og spillerbildet ditt på. Xbox-appen viser deretter skjermen Slik ser du ut på Xbox Live.

Skjermen

Hvis dette er deg og den kontoen du bruker til spilling på Xbox, velger du La oss spille. Da logges du på, og appen åpnes med den tilpassede Xbox-opplevelsen din.

Scenario 2: Du ser ikke den gjeldende Xbox Live-profilen din

Hvis kontoen som vises, er en gammel konto, ikke er din eller ikke er den kontoen du for øyeblikket spiller med, velger du Logg på med en annen konto. Da åpnes kontovelgerskjermen. Kontovelgeren er en ny funksjon som gjør at du enkelt kan veksle mellom Microsoft-kontoer uten å måtte angi passord eller bekrefte legitimasjon på nytt.

Skjermen

Slik legger du til en ny Microsoft-konto i kontovelgeren:

1. Velg Microsoft-konto.
  2. Du ser påloggingsboksene for Microsoft-konto, og der angir du følgende:
    • E-postadressen knyttet til Microsoft-kontoen din.
    • Passordet som er knyttet til Microsoft-kontoen. Hvis du har glemt passordet, finnes det en knapp for å hente det like under tekstboksen.

• Obs! Hvis du har glemt e-postadressen som du bruker til å logge på, kan du bruke løsningen for tapt konto.
Skjermen Legg til Microsoft-kontoen din i Xbox-appen ber deg om en e-postadresse og et passord for Microsoft-kontoen.
    • Fullfør resten av påloggingsprosessen mens du validerer kontoen. Når du er ferdig, kommer du tilbake til Velkommen tilbake-skjermen med navnet og spillerbildet ditt på. Xbox-appen viser deretter skjermen Slik ser du ut på Xbox Live, der du kan velge La oss spille for å åpne appen.
  1. Når påloggingen er fullført, trenger du ikke å logge på Xbox-appen, Xbox-spill eller avatarappen på nytt med mindre du logger deg av Xbox-appen fra Innstillinger-menyen i Xbox-appen.

Scenario 3: Du har ingen eksisterende Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen din

Hvis du ikke har noen Xbox Live-konto knyttet til Microsoft-kontoen du brukte for å logge på Windows 10, genererer systemet automatisk en ny gamertag for deg. Når vilkårene er godtatt, opprettes det automatisk en Xbox-profil og en gamertag knyttet til e-postadressen din. Du kan endre gamertagen gratis i løpet av de første 30 dagene. Etter den tid påløper det et mindre gebyr. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du endrer gamertagen, kan du se Slik endrer du gamertagen for Xbox Live.

Obs! Hvis du kommer til skjermen La oss skaffe deg et alter ego for Xbox Live (vi kaller det en gamertag) og du innser at du har logget på med en Microsoft-konto som ikke har noen Xbox Live-konto, kan du velge Logg på med en annen konto. Da vises kontovelgerskjermen, og du kan legge til Microsoft-kontoen du bruker for å logge på Xbox Live.

Skjermen i Xbox-appen som beskriver en gamertag. Her begynner du også å angi legitimasjonen hvis du allerede har en gamertag eller skal opprette en ny gamertag.

Du logget på Windows 10 med en lokal konto

En lokal konto er et sett med legitimasjon som ikke er en Microsoft-konto. Bruk av en lokal konto er vanlig for brukere som oppgraderer fra Windows 7.

Når du åpner en hvilken som helst Microsoft-app, inkludert Store, får du spørsmål om du vil logge på eller opprette en Microsoft-konto. Den første Microsoft-kontoen du bruker til å logge på blir standardkontoen som enheten kommer til å bruke for å logge deg på alle Microsoft-tjenester.

Obs! Bruk bare én Microsoft-konto til alle Microsoft-produkter og -tjenester for å få den beste opplevelsen. Du kan logge på og av alle Microsoft-tjenester, og du kan endre standardkontoen, men du kan ikke slå sammen to kontoer. Vær derfor forsiktig når du oppretter nye kontoer.

Velg Xbox-appen for første gang for å starte påloggingsprosessen. Appen åpnes, og du ser i tillegg at en mindre boks åpnes over appen med flere avatarer i.

Velkomstbildet for Xbox-appen i Windows 10, der tre avatarer vises
Skjermen
  1. På skjermen for å legge til Microsoft-kontoen ser du påloggingsboksene for Microsoft-konto, og der angir du følgende:
    • E-postadressen knyttet til Microsoft-kontoen din.
    • Passordet som er knyttet til Microsoft-kontoen. Hvis du har glemt passordet, finnes det en knapp for å hente det like under tekstboksen.
Skjermen
  1. På skjermen Gjør den til din har du muligheten til å gjøre denne Microsoft-kontoen til primærkontoen din. Ettersom du bruker denne kontoen til andre Microsoft-tjenester, bør du ta i bruk denne muligheten, slik at pålogging, angivelse av innstillinger og synkronisering skjer automatisk for alle andre Microsoft-tjenester. Fullfør dette trinnet ved å angi passordet på nytt og velge Neste.
Skjermen for å gjøre det til ditt i Xbox-appen ber deg om Windows-passordet.
  1. Ettersom ingen Xbox Live-konto var knyttet til denne Microsoft-kontoen, genererer systemet automatisk en ny gamertag for deg. Hvis du ikke liker gamertagen vi har opprettet for deg, kan du ta det helt med ro. Du kan endre gamertagen én gang gratis. Se Slik endrer du gamertagen for Xbox Live for å få hjelp.
En skjerm bekrefter kontoen din og inneholder knappen La oss spille!
  1. Velg La oss spille. Da logges du på, og appen åpnes med den tilpassede Xbox-opplevelsen din.
  2. Når påloggingen er fullført, trenger du ikke å logge på Xbox-appen, Xbox-spill eller avatarappen på nytt med mindre du logger deg av Xbox-appen fra Innstillinger-menyen i Xbox-appen.

Scenario 2: Du har en Microsoft-konto som du bruker til Xbox Live-kontoen din, men du bruker ingen andre Microsoft-tjenester ennå

1. På skjermen Velg en konto velger du Microsoft-konto.
Skjermen
  1. På skjermen for å legge til Microsoft-kontoen ser du påloggingsboksene for Microsoft-konto, og der angir du følgende:
    • E-postadressen knyttet til Microsoft-kontoen som du brukte til å opprette Xbox Live-kontoen.
    • Passordet som er knyttet til Microsoft-kontoen. Hvis du har glemt passordet, finnes det en knapp for å hente det like under tekstboksen.
      Obs! Hvis du har glemt e-postadressen som du bruker til å logge på, kan du bruke løsningen for tapt konto.
Skjermen Legg til Microsoft-kontoen din i Xbox-appen
  1. På skjermen Gjør den til din har du muligheten til å gjøre denne Microsoft-kontoen til primærkontoen din. Hvis du velger dette alternativet, skjer pålogging, angivelse av innstillinger og synkronisering automatisk for alle andre Microsoft-tjenester. Fullfør dette trinnet ved å angi passordet på nytt og velge Neste.
Skjermen for å gjøre det til ditt i Xbox-appen ber deg om Windows-passordet.
  1. Velg La oss spille. Da logges du på, og appen åpnes med den tilpassede Xbox-opplevelsen din.
Skjermen
  1. Når påloggingen er fullført, trenger du ikke å logge på Xbox-appen, Xbox-spill eller avatarappen på nytt med mindre du logger deg av Xbox-appen fra Innstillinger-menyen i Xbox-appen.

Scenario 3: Du har en Microsoft-konto som du bruker til Xbox Live-kontoen din, men du har også en annen Microsoft-konto som du bruker til andre Microsoft-tjenester

1. På skjermen Velg en konto velger du Microsoft-konto.
Skjermen
  1. På skjermen for å legge til Microsoft-kontoen ser du påloggingsboksene for Microsoft-konto, og der angir du følgende:
    • E-postadressen knyttet til Microsoft-kontoen som du brukte til å opprette Xbox Live-kontoen.
    • Passordet som er knyttet til Microsoft-kontoen. Hvis du har glemt passordet, finnes det en knapp for å hente det like under tekstboksen.
      Obs! Hvis du har glemt e-postadressen som du bruker til å logge på, kan du bruke løsningen for tapt konto.
Skjermen Legg til Microsoft-kontoen din i Xbox-appen
  1. På skjermen Gjør den til din har du muligheten til å gjøre denne Microsoft-kontoen til primærkontoen din. Velg Jeg vil koble til Microsoft-kontoen min senere, slik at denne Microsoft-kontoen ikke blir primærkontoen din.
Skjermen for å gjøre det til ditt i Xbox-appen ber deg om Windows-passordet.
  1. Velg La oss spille. Du logges da på, og appen åpnes med den tilpassede Xbox-opplevelsen din.
  2. Når påloggingen er fullført, trenger du ikke å logge på Xbox-appen, Xbox-spill eller avatarappen på nytt med mindre du logger deg av Xbox-appen fra Innstillinger-menyen i Xbox-appen.

Scenario 4: Du har ingen Microsoft-konto ennå, men du ønsker å begynne å dra nytte av Microsoft-tjenester som tilbys gjennom Windows 10

1. På skjermen Velg en konto velger du Microsoft-konto.
Skjermen
  1. På skjermen for å legge til Microsoft-kontoen hopper du over påloggingsboksene for Microsoft-konto, og velger i stedet Opprett en konto: Fyll ut feltene for å opprette den nye Microsoft-kontoen.
Skjermen
  1. På skjermen Gjør den til din har du muligheten til å gjøre denne Microsoft-kontoen til primærkontoen din. Bruk dette alternativet, slik at pålogging, angivelse av innstillinger og synkronisering skjer automatisk for alle andre Microsoft-tjenester. Fullfør dette trinnet ved å angi passordet på nytt og velge Neste.
Skjermen for å gjøre det til ditt i Xbox-appen ber deg om Windows-passordet.
  1. Systemet genererer automatisk en ny gamertag for deg. En Xbox-profil, inkludert en gamertag, knyttes automatisk til e-postadressen din. Du kan endre gamertagen gratis i løpet av de første 30 dagene. Etter den tid påløper det et mindre gebyr. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du endrer gamertagen, kan du se Slik endrer du gamertagen for Xbox Live.
Skjermen La oss spille bekrefter kontoen din.
  1. Velg La oss spille. Du logges da på, og appen åpnes med den tilpassede Xbox-opplevelsen din.
  2. Når påloggingen er fullført, trenger du ikke å logge på Xbox-appen, Xbox-spill eller avatarappen på nytt med mindre du logger deg av Xbox-appen fra Innstillinger-menyen i Xbox-appen.

Vanlige spørsmål om å logge på Xbox-appen

Hvordan logger jeg på med en annen gamertag? Hva om jeg vil logge på Xbox-appen eller et spill med en annen Xbox-konto enn den jeg opprinnelig brukte til å logge på?

• Du kan logge av et spill eller Xbox-appen når som helst og logge på igjen med en annen gamertag.
  • Hver gang du logger på med en annen Xbox-konto, lagres den nye kontoen i kontovelgeren, slik at du når du skal logge på i fremtiden, bare trenger å velge kontoen fra kontovelgeren for å logge på igjen.
  • Påloggingen gjelder for alle Xbox-aktiverte apper, så hvis du logger på et spill eller Xbox-appen med en ny konto, blir den kontoen senere logget på alle andre Xbox-apper helt til du logger av og logger på igjen med en annen konto.

Du logger av ved å gå til Innstillinger-skjermen i Xbox-appen. Velg Logg av øverst på Generelt-fanen.

Hovedfanen for innstillinger i Xbox-appen
Påloggingsskjermen for Xbox-appen

Du logger på igjen ved å velge Logg på. Deretter velger du Logg på med en annen Microsoft-konto på skjermen Slik ser du ut på Xbox Live.

Skjermen

kontovelgerskjermen velger du en konto du tidligere har angitt, eller velg Microsoft-konto for å logge på som en ny bruker. Den nye brukerkontoen blir lagt til i kontovelgeren, slik at den kan brukes senere.

Skjermen

Hvorfor får jeg en feilmelding når jeg logger på?

Hvis du får en feilmelding eller ikke kan logge på, er det noen vanlige problemer som kan være årsaken til dette:

1. Kontroller at du er koblet til et nettverk, og at du har tilgang til Internett. Gå til Bing.com i PC-ens nettleser for å teste tilkoblingen.
  2. Gå til Xbox Live-status for å se om det er noen driftsavbrudd for Xbox Live-tjenesten.
  3. Logg på Xbox.com, og kontroller at kontoen fungerer slik den skal.
  4. Kontroller klokken på PC-en. Klokken må samsvare med Xbox Live-serverne for at påloggingen skal kunne fullføres. Innstillingene for dato og klokkeslett for Angi tid automatisk må være satt til .
  5. Det siste du kan prøve er å fjerne Microsoft-kontoen ved å gå til Innstillinger, velge Kontoer og deretter velge fjern ved siden av kontoen. Deretter legger du til kontoen på nytt fra kontovelgeren når du logger på Xbox-appen.

Bare i USA: Hvorfor blir jeg bedt om å betale 50 cent for å opprette en barnekonto?

Dette er en Microsoft-kontopolicy for alle barnekontoer som opprettes i USA. Policyen krever at en voksenkonto angis som forelderen, og at forelderen betaler 50 cent med et verifisert kredittkort for å bevise at kontoen er en voksenkonto. Denne policyen er i samsvar med den amerikanske Children's Online Privacy Protection Act (COPPA). Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om Microsoft-avgiften for oppretting av en barnekonto.

Jeg kjøpte spillet med "Konto X", men ønsker å spille som "Konto Y". Kan jeg gjøre det?

Ja. Velg Bytt konto i spillet (på startskjermen eller der profilen befinner seg). Hvis spillet ikke har noen Bytt konto-knapp, velger du Innstillinger i Xbox-appen, og deretter velger du Logg av. Deretter logger du på igjen med kontoen du vil bruke, og starter spillet på nytt.

Du kan logge på med en hvilken som helst Xbox-profil. Bare husk at den kontoen blir brukt for alle Xbox-spill helt til du bytter tilbake.

Jeg får en feilmelding som sier at jeg allerede er logget på spillet på en annen enhet. Hva betyr det?

Noen spill lar deg bare spille dem med den samme Xbox-kontoen på én enhet om gangen.

På feilmeldingsskjermen får du muligheten til å logge av den kontoen på den andre enheten og spille på den enheten du ønsker å bruke, eller du kan bytte til en annen Xbox-konto.

Obs! Du kan være logget på Xbox-appen på så mange enheter du ønsker, men du kan bare logge på et Xbox Live-aktivert spill på ett sted om gangen for å unngå konflikter med lagrede spill og prestasjoner.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Logge på Xbox-appen i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?