Dempe eller blokkere andre spillere i Xbox-appen i Windows 10

Du kan styre hvordan personer kommuniserer med deg mens du bruker Xbox-appen i Windows 10. Hvis du ikke vil høre eller bli kontaktet av bestemte spillere, kan du dempe dem eller blokkere kommunikasjonen med dem.

Obs!  Hvis du tror at spilleren har brutt Microsofts tjenesteavtale eller regler for god oppførsel, vil du kanskje også sende inn en klage.

Dempe en annen spiller i Xbox-appen i Windows 10

Hvis en annen spiller oppfører seg krenkende eller upassende i talekommunikasjon i spill eller chat, kan du dempe spilleren. Dette gjør at spilleren ikke kan snakke til deg i spillet eller chatteøkten. Slik gjør du det:

1. Gå til Venner og klubber. Hvis spilleren ikke er en venn, velger du Følgere eller Nylige spillere på rullegardinmenyen for å vise den relevante listen. Du kan også søke etter spilleren ved å skrive inn gamertagen i søkefeltet.
  2. Velg gamertagen for spilleren du vil dempe.
  3. Velg Mer, og velg deretter Demp i chat.

Hvis du vil fjerne dempingen av en spiller, velger du gamertagen for spilleren du vil høre igjen, velger Mer og velger deretter Fjern demping.

Blokkere en annen spiller i Xbox-appen i Windows 10

Hvis du blokkerer en annen spiller, kan du ikke motta meldinger, spillinvitasjoner og partyinvitasjoner fra denne spilleren. Spilleren kan heller ikke se nettaktiviteten din, og vedkommende fjernes eventuelt fra vennelisten. Slik blokkerer du en annen spiller i Xbox-appen i Windows 10:

1. Gå til Venner og klubber. Hvis spilleren ikke er en venn, velger du Følgere eller Nylige spillere på rullegardinmenyen for å vise den relevante listen. Du kan også søke etter spilleren ved å skrive inn gamertagen i søkefeltet.
  2. Velg gamertagen for spilleren du vil blokkere.
  3. Velg Mer, og velg deretter Blokker.
  4. Velg OK for å bekrefte.

Hvis du vil fjerne blokkeringen av en spiller, velger du gamertagen for spilleren, velger Mer og velger Fjern blokkering, eller du høyreklikker eller trykker og holder meldingssamtalen og velger Fjern blokkering. Du kan også fjerne blokkeringen av en spiller ved å sende en melding eller venneinvitasjon.

Blokkere meldingene fra en annen spiller i Xbox-appen i Windows 10

Du kan også blokkere en spiller etter å ha mottatt en krenkende eller upassende melding. Slik blokkerer du en spiller fra Meldinger-fanen:

1. Velg Meldinger-ikonet.
  2. Høyreklikk eller trykk og hold (hvis du bruker en berøringsenhet) meldingssamtalen med spilleren du vil blokkere.
  3. Naviger opp til spillerens melding, og trykk menyknappen på kontrolleren.
  4. Velg Blokker.
  5. Velg OK for å bekrefte.