Redigere og dele spillklipp med Spill-DVR i Xbox-appen i Windows 10

Lag videoer og ta skjermbilder av spillingen med Spill-DVR, og rediger og del deretter de beste øyeblikkene med venner.

På denne siden

Redigere spillklippene

Du kan lage den perfekte spillemontasjen ved å redigere klipp fra Xbox One-konsollen og PC-en i et videoredigeringsprogram.

Hvis du bare trenger å trimme begynnelsen eller slutten på et klipp for å fokusere på det beste øyeblikket, bruker du Trim-verktøyet i Xbox-appen.

Deretter deler du de redigerte klippene på sosiale medier, for eksempel Xbox Live via Xbox-appen.

Trimme et spillklipp

1. Åpne Xbox-appen, og velg Spill-DVR.
    Obs!  Redigering i Xbox-appen er foreløpig begrenset til Trim, men den egner seg perfekt hvis du bare skal fjerne litt av begynnelsen og slutten for å fokusere på ett øyeblikk.
  2. Velg klippet du vil redigere. Du kan velge mellom På denne PC-en og klipp du har Delt fra Xbox One.
  3. Hvis du valgte et klipp fra Delt som du ikke har lastet ned ennå, velger du Last ned.
  4. Hvis du vil gjøre klippet kortere, velger du Trim.
  1. Flytt den venstre linjen for å trimme begynnelsen og den høyre for å trimme slutten av opptaket.
  2. Når du er fornøyd, velger du Lagre kopi for gjøre det ferdig.

Legge til tagger og gi et klipp nytt navn

Spillklipp får i utgangspunktet navn etter spilltittel, dato og tidspunkt, slik at du kan finne det raskt, men du kan endre navnet før du deler klippet med resten av verden.

Velg klippet du vil gi nytt navn, og velg deretter Gi nytt navn. Skriv inn ønsket navn, og trykk deretter ENTER. Husk at vilkårene for bruk for Xbox Live gjelder for alle videoene du deler, så du må opptre høflig overfor andre brukere.

Dele spillklipp og skjermbilder på Xbox Live og andre steder

Du kan dele spillklipp (under 30 minutter) og skjermbilder av populære PC-spill samt alle spill som er tilgjengelige i Windows Store, på Xbox Live. De lastes ikke opp automatisk fra Windows 10.

1. Velg Spill-DVR i Xbox-app.
  2. Velg På denne PC-en.
  3. Velg spillklippet eller skjermbildet du vil dele.
  4. Velg Del.

Obs!  Xbox sjekker opplastet innhold for eventuelle brudd på reglene for god oppførsel på Xbox Live. Det kan oppstå en forsinkelse før klippet eller skjermbildet blir synlig for andre.

Hvis du vil dele skjermklippene på andre sosiale nettverk eller via e-post, finner du filene i Captures-mappen, som er i videomappen som standard. Velg Åpne mappe under klippet du vil dele, i Xbox-appen, og dermed åpnes Filutforsker der videoen er lagret. Bruk deretter nettstedet eller appen for det sosiale medienettverket til å dele klippet eller skjermbildet.

Hvem kan se klippene?

Spillklipp du har lastet opp til Aktivitetsfeed på Xbox Live, vises for personer på Xbox Live i samsvar med innstillingene for personvern og nettsikkerhet. Slik gjør du endringer:

1. Gå til innstillingene for personvern og nettsikkerhet.
  2. Velg Personvern-fanen.
  3. Ved siden av Se spillklippene dine (Kun Xbox One) kan du velge hvem du vil dele med, enten det er Alle eller bare Venner, eller du kan velge Blokker, slik at andre ikke kan se spillklippene dine.