Administrere venner, følgere og favoritter i Xbox-appen

Finn ut hvordan du oppretter og administrerer vennelisten med Xbox-appen.

• Venner er personer du vil ha aktivitetsfeedoppdateringer om og kommunisere med via partychat og meldinger. Når du legger til en spiller som en venn, blir du følgeren deres til de også legger til deg som en venn.
  • Følgere er personer som vil ha aktivitetsfeedoppdateringer om deg. De velger å legge deg til som en venn. De vises imidlertid på listen din som følgere til du også har lagt til dem som venner. Statusen deres blir da endret fra følger til venn på listen din.
  • Favoritter er en betegnelse som hjelper deg å finne personene du spiller mest med (fordi du kan ha opptil 1000 venner).

På denne siden

Legge til venner

En av de beste funksjonene i Xbox Live er egenskapen til å finne venner til et nettspill. Når du oppretter en liste over venner ved å sende og godta venneinvitasjoner, ser du den samme listen uansett hvilket spill du spiller. Du kan ha opptil 1000 venner. Når du har personer i vennelisten, kan du raskt finne venner på nettet og gjøre klart til nye eventyr i et spill.

Finne personer å legge til som venner

Bruk boksen Finn personer eller klubber øverst i vennelisten på høyre side av skjermen til å finne en eksisterende venn raskt med gamertagen eller med det virkelige navnet deres hvis de deler det med deg. Du kan i tillegg søke etter spillnavn, slik at du raskt kan se hvilke av vennene dine som spiller et bestemt spill.

Hvis du søker etter gamertagen til en spiller som for øyeblikket ikke er vennen din, vises meldingen «Ingen venner som matchet. Bruk søk-knappen for å søke gjennom hele Xbox.»

Meldingen
  1. Velg Finn personer eller klubber ved siden av Søk-ikonet.
  2. Skriv inn vennens gamertag. Hvis søket finner en spiller med denne gamertagen, vises spillerens profil.
  3. Velg +Legg til venn for å følge spilleren.

Denne spilleren vises umiddelbart i vennelisten din, men hos dem vises du bare som en følger til de også legger til deg som en venn.

Venners venner

Du kan også finne nye venner ved å se på følgerne til vennene dine:

1. Velg en av vennene dine fra vennelisten. Denne vennens profil vises.
  2. Velg Følger-fanen for å vise vennens liste over venner, følgere og favoritter.
Følger-fanen viser en venns liste over venner, følgere og favoritter.
  1. Velg vennen du vil legge til, fra listen deres. Den spillerens profil vises.
  2. Velg +Legg til venn for å følge spilleren. Denne personen vises umiddelbart i vennelisten din, men du vises bare som en følger til de også legger til deg som en venn.

Foreslåtte venner

Øverst i vennelisten vises en kort liste med foreslåtte venner. Dette er personer du kjenner, nylig har spilt med eller som nylig begynte å følge deg. Dette omfatter også noen av de som bidrar mest i fellesskapet på Twitch. Denne listen er utviklet slik at du raskt kan legge til en av de foreslåtte spillerne som en venn, eller fjerne dem fra listen over forslag.

En skjerm viser en liste over foreslåtte venner.

Følgende alternativer gjelder for Forslag:

• Velg X for å skjule forslagene.
  • Velg + (pluss) for å legge til en spiller i vennelisten din.
  • Velg (minus) for å angi Ikke interessert.
  • Velg Se flere for å vise flere forslag.

Endre forholdet til en venn

Slik endrer du forholdet til en venn fra Xbox-appen:

1. Velg vennen fra vennelisten. Dermed vises profilen deres.
  2. Velg Mer, og velg deretter Endre vennskap.
En skjerm viser vennelisten, der én venn er valgt. Over informasjonen om denne vennen vises en hurtigmeny med alternativene Endre vennskap, Demp i chat og Blokker.
  1. Velg om du vil ha denne spilleren som en venn eller en favoritt. Du kan også endre om de kan se det virkelige navnet ditt, eller du kan fjerne spilleren fra vennelisten din fullstendig.
En skjerm har alternativer for å gjøre den valgte spilleren til en venn eller favoritt, og for å fjerne den vennen.

Obs!  Når du fjerner en venn fra vennelisten din, blir du som standard ikke fjernet fra vennelisten deres. Hvis du ikke vil at spilleren skal kunne se aktivitetene dine eller kommunisere med deg, kan du blokkere spilleren.

Blokkere eller rapportere en spiller

Du kan om nødvendig blokkere eller rapportere en spiller fra Xbox-appen. Blokkering gjør at spilleren ikke kan se aktivitetsfeeden din eller kommunisere med deg. Rapportering er en måte å varsle ansvarlige for håndhevelse av retningslinjer på Xbox om en plagsom spiller. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se følgende veiledninger: