Ta opp spillklipp med Spill-DVR i Windows 10

Ta opp spillklipp og ta skjermbilder fra spillene dine, enten de er på Xbox Live, Steam eller andre tjenester, og del dem med alle de sosiale nettverkene.

Du kan begynne å ta skjermbilder og lage spillklipp ved å trykke Windows-logotasten+G på Windows 10-PC-en.

Finn spillklippene og skjermbildene du laget med Spill-DVR, i Xbox-app > Spill-DVR > På denne PC-en. Opptakene lagres som standard i en mappe kalt Skjermklipp i Videoer-mappen. Hver video og hvert skjermbilde angis med navnet på spillet og metadata som viser når bildet ble tatt.

På denne siden

Bruke Spill-DVR til å ta opp et spillklipp i Windows 10

Trykk Windows-logotasten+G mens du spiller et spill, for å åpne spillraden. Hvis et program allerede er identifisert som et spill, vises spillraden, som vist nedenfor:

En illustrasjon av spillraden, der kontrollene er angitt med tallene 1 til 6, som svarer til tekstbeskrivelsene nedenfor
  1. Xbox-knappen brukes til å starte Xbox-appen, som veksles med spillerbildet.
  2. Trykk kameraikonet for å ta et skjermbilde.
  3. Knappen Ta det opp gjør de siste øyeblikkene med spilling om til et spillklipp når bakgrunnsopptak er aktivert. Du aktiverer den ved å gå til Spillrad > Innstillinger > Utfør spillopptak i bakgrunnen.
  4. Ta opp-knappen brukes til å starte og stoppe et opptak. En tidtaker viser lengden på klippet mens du tar opp.
  5. Innstillinger-knappen brukes til å åpne et popup-vindu der du kan styre Spill-DVR-innstillinger. Finn ut mer på Justere innstillinger for Spill-DVR i Windows 10.
  6. Flytt-knappen brukes til å endre hvor spillraden skal vises på skjermen.

Første gang du bruker spillraden med et bestemt spill, blir du spurt om du vil åpne spillraden. Merk av i avmerkingsboksen for å bekrefte at dette programmet er et spill.

Enkelte spill kan blokkere opptaksfunksjonen. Hvis dette skjer, vises varselet «Denne appen kan ikke tas opp.»

Obs!

• Spillraden vises ikke for enkelte PC-spill i fullskjermmodus. Hvis du vil starte og stoppe opptak uten å bruke spillraden, bruker du hurtigtasten Windows-logotasten+ALT+R til å starte og stoppe opptak. Skjermen blinker for å angi starten og slutten på opptaket. Hvis bakgrunnsopptak er aktivert, blir de siste øyeblikkene med spilling tatt opp når du trykker Windows-logotasten+ALT+G.
  • Hvis hurtigtastene ikke fungerer for et fullskjermspill, trykker du Windows-logotasten+G. Skjermen blinker to ganger for å bekrefte at spillet gjenkjennes. Åpne deretter spillet i fullskjerm på nytt.

Hurtigtaster

Hurtigtaster for Spill-DVR omfatter følgende:

• Windows-logotasten+G: Åpne spillraden.
  • Windows-logotasten+ALT+G: Ta opp de siste øyeblikkene med spilling. (Du kan endre opptakstiden i Spillrad > Innstillinger.)
  • Windows-logotasten+ALT+R: Start/stopp opptak.
  • Windows-logotasten+ALT+PRINTSCR: Ta et skjermbilde av spillet.
  • Windows-logotasten+ALT+T: Vis/skjul opptakstidtakeren.
  • Windows-logotasten+ALT+M: Start/stopp mikrofonopptak.

Hvis du vil konfigurere og bruke tilpassede hurtigtaster, trykker du Windows-logotasten+G, velger Innstillinger > Snarveier og justerer innstillingene der.