Feilsøke Spill-DVR i Windows 10

Oversikt

Hvis du har problemer med å ta opp spillklipp med Spill-DVR i Windows 10, kan denne siden hjelpe deg med å finne informasjonen du trenger for å løse problemet.

Obs!  Før du begynner med feilsøking av problemene nedenfor, bør du først kontrollere at du har nyeste versjon av Xbox-appen i Windows 10.

Brukere i Sør-Korea og innenfor EU som bruker Windows 10 N eller Windows 10 KN, må også installere Media Feature Pack for N- og KN-versjonene av Windows 10 for å kunne bruke denne funksjonen.

Feilsøking

Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus?

Når det gjelder PC-spill som kjører i fullskjermmodus, vises ikke spillraden, men du kan bruke Windows-logotasten+ALT+R til å starte og stoppe opptak. Skjermen blinker når opptaket starter og er fullført. Du kan også bruke Windows-logotasten+ALT+G til å ta opp de siste 30 sekundene (eller tiden du har valgt) hvis du allerede har aktivert bakgrunnsopptak.

Hvis hurtigtastene ikke fungerer for et fullskjermspill, trykker du Windows-logotasten+G. Skjermen blinker to ganger for å bekrefte at spillet gjenkjennes. Etter dette kan du kjøre spillet i fullskjermmodus på nytt og bruke Windows-logotasten+ALT+R og Windows-logotasten+ALT+G.

Hva gjør jeg hvis spillraden og hurtigtastene ikke fungerer?

• Kontroller at du har de nyeste oppdateringene på Windows 10-PC-en. Velg InnstillingerStart. Gå til Oppdatering og sikkerhet, og velg deretter Se etter oppdateringer.
  • Kontroller innstillingene for Spill-DVR: Velg Innstillinger i Xbox-appen, og velg deretterSpill-DVR. Kontroller at innstillingen Ta opp spillklipp og skjermbilder med Spill-DVR er .
  • Trykk Windows-logotasten+G når du spiller et spill, for å åpne spillraden. Det vises kanskje en skjerm der du blir spurt om du vil åpne spillraden. Velg Ja, dette er et spill.
  • Spillet kjører kanskje i fullskjermmodus. Se Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus? ovenfor.
  • Spillet blokkerer kanskje egendefinerte hurtigtaster. Se Hvorfor fungerer ikke de tilpassede hurtigtastene for spillraden? nedenfor.
  • Kontroller at du har oppdatert driverne for skjermkortet. Se Maskinvarekrav for Spill-DVR i Windows 10.

Hvor legges spillklipp og skjermbilder?

Hvis du vil se hvor skjermklippene lagres, åpner du Xbox-appen, velger Innstillinger og deretter Spill-DVR. Velg Åpne mappe under Lagring av skjermklipp hvis du vil se skjermklippene i Filutforsker.

Spillklipp og skjermbilder lagres som standard i en mappe kalt Captures i Videoer-mappen. Du kan flytte denne mappen til ulike plasseringer på PC-en, for eksempel en annen plassering på harddisken eller eksterne stasjoner.

Opptak fungerte bare én eller to ganger. Hvordan løser jeg det?

Av og til avsluttes ikke et opptak riktig. Når dette skjer, må du starte Spill-DVR på nytt for å løse problemet:

1. Lukk spillet.
  2. Skriv inn Oppgavebehandling i søkeboksen på oppgavelinjen i Windows, og velg deretter dette skrivebordsprogrammet.
  3. I Oppgavebehandling velger du Flere detaljer.
  4. Velg prosessen Broadcast DVR server (bcastdvr.exe) (hvis den fortsatt er der) i listen over kjørende prosesser, og velg deretter Avslutt oppgave.
  5. Start spillet og prøv å ta opp på nytt.

Hvorfor fungerer ikke de tilpassede hurtigtastene for spillraden?

Enkelte spill blokkerer taster, så det kan hende at de egendefinerte hurtigtastene ikke fungerer i disse spillene. Hurtigtaster som er basert på Windows-logotasten, fungerer alltid med den nyeste Windows 10-oppdateringen. Se etter oppdateringer for apper og spill i Windows Store, og installer den nyeste Windows 10-oppdateringen for å bruke spillraden med alle spill.

Hvordan bruker jeg spillraden på nettbrettet?

Hurtigtaster for spillraden som er basert på Windows-logotasten, fungerer ikke på nettbrett uten at et fysisk tastatur er tilkoblet, men du kan opprette egne hurtigtaster med taster som er tilgjengelige på det virtuelle tastaturet. Åpne Xbox-app, og velg deretter Innstillinger. Velg Spill-DVR, og angi deretter de foretrukne hurtigtastene dine.

Hvordan får jeg spillraden til å glemme spillet mitt?

Når du har angitt for spillraden at noe er et spill, ved å trykke Windows-logotasten+G og velge Ja, dette er et spill, husker den dette når du starter spillet på nytt. Hvis du ikke lenger vil bruke spillraden med et spill du har angitt på denne måten, starter du spillet, åpner Spillrad, velger Innstillinger og fjerner merket for Husk dette som et spill.

Spillklippene mine er tomme. Hva skjedde?

Enkelt spill tillater ikke opptak. Hvis dette er tilfelle, blir opptakene tomme.

Hvorfor kan jeg ikke ta et skjermbilde?

Hvis du har beskyttet innhold åpent på PC-en, kan det føre til at skjermbildet blir tomt.

Hvorfor kan jeg ikke ta opp enkelte spill når jeg bruker flere GPU-er i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter)?

Enkelte spill bruker et pikselformat som ikke er kompatibelt med Spill-DVR i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter).