NAT-typen for Xbox-appen i Windows 10 viser at Teredo ikke kan kvalifiseres

Hvis du ikke hører vennene dine på nettet eller ikke kan delta i eller være vert for et flerspillerspill på Xbox Live, går du til Nettverk > Innstillinger i Xbox-appen og sjekker NAT-type.

Hvis det står Teredo kan ikke kvalifiseres, kan ikke PC-en hente en Teredo-IP-adresse.

Teredo er en nettverksprotokoll som brukes til å opprette sikker kommunikasjon mellom klienter og servere, og til å oppnå tilkobling mellom enheter bak rutere som bruker NAT (Network Address Translation).

Det kan oppstå mislykkede forsøk på å hente en Teredo-IP-adresse når det er problemer med Teredo-adapteren, når en enhet på nettverket blokkerer Teredo-protokollen, eller hvis det er installert programvare på PC-en som deaktiverer Teredo-funksjonaliteten. Uten en Teredo-IP-adresse kan du ikke bruke partychat eller spille flerspillerspill på Xbox Live.

Obs!  Teredo-IP-adressen er bare nødvendig for Xbox Live-partychat og flerspillerfunksjoner. Hvis spillet ditt ikke bruker Xbox Live-tjenesten, kan du se brukerstøttesiden for spillet for å få hjelp med problemer knyttet til chat og flerspillermodus.

Nettverksinnstillinger-skjermen inneholder et varsel om at enkelte tjenester opplever problemer. Tjenestene Kjøp og innholdsbruk samt Sosialt spilling er oppført. Den inneholder også meldingen

Løsninger

Prøv løsningene nedenfor i angitt rekkefølge. Gå videre til neste løsning bare hvis den forrige ikke løste problemet.

Løsning 1: Kontroller at du har en Internett-tilkobling.

1. Start Xbox-appen på PC-en.
  2. Velg Innstillinger > Nettverk.
  3. Se Internett-tilkobling under Nettverksstatus, og kontroller at det står Tilkoblet.

Hvis du ikke har en Internett-tilkobling, må du ordne dette før du fortsetter med ytterligere feilsøking.

Løsning 2: Avinstaller Teredo-adapteren, og installer den deretter på nytt.

Slik avinstallerer du Teredo-adapteren:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo set state disable

3. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Enhetsbehandling.
  4. Velg Vis > Vis skjulte enheter.
  5. Velg Nettverkskort.
  6. Finn adaptere som inneholder «Teredo», for eksempel Teredo Tunneling Pseudo-Interface eller Microsoft Teredo tunnelkort. Høyreklikk navnet på adapteren, og velg deretter Avinstaller.
  7. Start PC-en på nytt.

Slik aktiverer du Teredo-adapteren på nytt:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo set state type=default

Obs!  Microsoft Teredo tunnelkort installeres på nytt automatisk. Ikke installer Teredo Tunneling Pseudo-Interface adapter manuelt i Enhetsbehandling, siden dette kan føre til problemer med Teredo-funksjonalitet.

Løsning 3: Kontroller om Teredo deaktiveres i registret av et program eller en manuelt konfigurert registerverdi.

Enkelte programmer kan endre nettverksinnstillingene på PC-en for å deaktivere IPv6-nettverkskomponenter (Internet Protocol versjon 6), som kan omfatte Teredo-tunneladapteren. Du kan finne ut om Teredo er deaktivert, ved å kjøre kommandoene nedenfor.

Kontroller registerbanen for iphlpsvc:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\iphlpsvc\Teredo

Hvis utdataene inneholder følgende linjer, er Teredo deaktivert:

Type REG_DWORD 0x4

3. Du kan aktivere Teredo på nytt ved å kjøre følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo set state type=default

Kontroller registerbanen for TcpIp6:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

reg query HKLM\System\CurrentControlSet\Services\TcpIp6\Parameters

Hvis utdataene omfatter følgende linje og verdien som vises, ikke er 0x0, er kanskje Teredo deaktivert:

DisabledComponents REG_DWORD 0x8e

3. Du kan aktivere Teredo på nytt ved å kjøre følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Enkelte programmer kan angi disse registerverdiene for å deaktivere Teredo når de installeres, mens andre kan angi dem hver gang programmet starter. Hvis et av disse programmene er installert på PC-en, må du kontrollere at du har den nyeste versjonen, eller se i støttedokumentasjonen for det for å finne ut hvordan du aktiverer Teredo-tunnelering med programmet deres.

* Asus Game First Service: Oppdater til nyeste versjon, eller kontakt kundestøtten på http://asus.com/support.

Du kan omgå problemet ved å deaktivere tjenesten og aktivere Teredo på nytt med følgende fremgangsmåte:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommandoer fra ledeteksten for administrator for å deaktivere AsusGameFirstService, stoppe AsusGameFirstService og deretter aktivere Teredo på nytt i registret:
    • sc config AsusGameFirstService start= disabled
    • sc stop AsusGameFirstService
    • reg add HKLM\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip6\Parameters /v DisabledComponents /t REG_DWORD /d 0x0

Løsning 4: Kontroller om IP Helper-tjenesten kjører.

For at Teredo skal kunne fungere normalt, må IP Helper-tjenesten starte automatisk og kjøre. Slik kontrollerer du dette:

1. Skriv inn Tjenester i søkefeltet på verktøylinjen (Cortana).
  2. Velg Tjenester fra søkeresultatene.
  3. Kontroller Oppstartstype for følgende tjeneste for å sikre at standardverdien er angitt for den:

IP Helper, Oppstartstype: Automatisk

Hvis tjenesten er endret fra standard oppstartstype, kan du tilbakestille den til standardverdien:

1. Dobbeltklikk IP Helper i Tjenester-programmet.
  2. Velg Automatisk fra rullegardinlisten Oppstartstype i Egenskaper-vinduet.
  3. Klikk Start-knappen under Tjenestestatus.
  4. Klikk OK for å lagre endringene.

Enkelte programmer konfigurerer PC-innstillinger på nytt i et forsøk på å optimalisere ytelsen og deaktiverer derfor Windows-tjenester som av og til kan påvirke IP Helper-tjenesten. Hvis du bruker et av disse programmene for PC-optimalisering, noterer du deg eventuelle endringer det gjør av tjenestekonfigurasjonen, siden du kanskje må tilbakestille disse innstillingene for å kunne bruke Xbox Live-partychat og flerspillermodus.

Solution 5: Kontroller om en ugyldig verdi er angitt for navnet på Teredo-serveren.

For at Teredo skal kunne fungere normalt, må det ha en gyldig verdi for navnet på Teredo-serveren. Slik kontrollerer du dette:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo show state

Standardverdien for servernavnparameteren i Windows 10 er win10.ipv6.microsoft.com.

Hvis en annen verdi vises og Teredo ikke kan hente en IP-adresse, kan du tilbakestille den til standardverdien. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo set state servername=default

Løsning 6: Kontroller om det er opprettet en vertsfiloppføring som blokkerer tilkobling til Teredo-servere.

Enkelte programmer blokkerer PC-en fra å kunne koble til Teredo-servere ved å legge til oppføringer i vertsfilen under C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts.

Slik kontrollerer du om en vertsfiloppføring er årsaken til at Teredo ikke kan løse servernavnet:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Ledetekst (administrator).
  2. Kjør følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

netsh interface Teredo show state

Hvis følgende tekst vises, kan det hende at en vertsfiloppføring forårsaker problemer:

kan ikke løse servernavn

Slik kontrollerer du vertsfiloppføringene:

1. Skriv inn følgende kommando fra ledeteksten for administrator:

notepad.exe c:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts

2. Klikk Rediger > Søk etter. Skriv deretter inn win10.ipv6.microsoft.com, og klikk Søk etter neste.
  3. Hvis det finnes en oppføring med dette servernavnet, sletter du oppføringen og lagrer deretter vertsfilen.

Løsning 7: Kontroller om Teredo-tilkobling blokkeres av hjemmeruteren når en IPv6-tilkobling oppdages.

Enkelte hjemmerutere blokkerer Teredo-tilkobling hvis de oppdager at det er en IPv6-tilkobling på WAN-grensesnittet til ruteren. For at Teredo skal kunne fungere normalt, må Teredo-tilkobling aktiveres på ruteren. Hvis du har en av disse hjemmeruterne, må du kontrollere at den har den nyeste fastvaren, og se i støttedokumentasjonen for å finne ut hvordan du aktiverer Teredo-tunnelering på den. Når det gjelder Apple AirPort- og FRITZ!box-rutere, kan du se følgende:

Løsning 8: Kontroller om Teredo-tilkobling blokkeres når en VPN-klient er tilkoblet, eller mens en VPN-nettverksadapter er installert.

Enkelte VPN-klienter deaktiverer Teredo-tilkobling mens VPN-klienten er tilkoblet, og enkelte VPN-klienter installerer en nettverksadapter som deaktiverer Teredo til VPN-adapteren fjernes. Hvis du har installert en VPN-klient og Teredo fortsatt er deaktivert selv når VPN-klienten er frakoblet, kontrollerer du om du har en nettverksadapter kalt TAP-Windows Adapter V9 installert:

1. Høyreklikk Start-ikonet, og velg deretter Enhetsbehandling.
  2. Velg Vis > Vis skjulte enheter.
  3. Velg Nettverkskort.
  4. Identifiser eventuelle adaptere med et navn som TAP-Windows Adapter V9. Høyreklikk navnet på adapteren, og velg deretter Avinstaller.

Obs!  Selv om avinstallasjon av VPN-nettverksadapteren skal oppheve blokkeringen av Teredo-tilkobling, kommer dette også sannsynligvis til å skape problemer med VPN-klientprogramvaren. Hvis du fortsatt må ha VPN-funksjonalitet sammen med støtte for Teredo, ser du i støttedokumentasjonen for VPN-klienten.

5. Start PC-en på nytt.