Koble et kompatibelt headsett til Xbox One

Obs!

• Headsett kan bare kobles til den trådløse Xbox One-kontrolleren. De kan ikke kobles til kabelbaserte kontrollere fra tredjeparter.
  • Xbox One-konsollen har ikke Bluetooth-funksjonalitet. Headsett kan ikke koble seg til konsollen ved hjelp av Bluetooth.

På denne siden

Koble et headsett direkte til en Xbox One trådløs kontroller med en 3,5 mm port

Hvis du har en trådløs Xbox One-kontroller med 3,5 mm-port, kan du koble en standard 3,5 mm-kontakt direkte til kontrolleren. (3,5 mm-porten er en liten rund port nederst på kontrolleren.) Finn ut hvordan du justerer lydinnstillingene, ved å se Bruke Chat Headset med Xbox One. Hvis du vil ha mer informasjon om 3,5 mm-standarden, kan du se delen Standarder for lydkontakter nedenfor.

Koble et headset til Xbox One Stereo Headset-adapteren

Uansett hvilken trådløs Xbox One-kontroller du har, kan du koble Xbox One Stereo Headset-adapteren til kontrolleren via den rektangulære ekspansjonsporten nederst på kontrolleren. Deretter kan du koble en kompatibel 3,5 mm lydkontakt til adapteren for stereoheadsett.

Obs!

• Noen tredjepartsprodukter leveres med en adapter for stereoheadset som kanskje ser annerledes ut enn Xbox One Stereo Headset-adapteren som er laget av Microsoft, men alle adapterne fungerer på samme måte.
  • Du kan bare koble til et Xbox 360 Chat Headset ved å bruke adapteren for stereoheadset sammen med en 2,5 til 3,5 mm adapter, som følger med Xbox One Stereo Headset-adapteren. Denne adapterkabelen følger ikke med Xbox One Stereo-headsettet.

Trykk snakkelydknappen på adapteren for stereoheadsettet til du hører bare snakkelyd. (Snakkelydknappen er i nedre venstre hjørne av adapteren når du holder kontrolleren.)

Hvis du har et stereochat-headset, kobler du det til lydutgangen på TV-en, skjermen eller konsollen. Du kan bruke kontrollene på headsettet til å styre lydvolumet. De to hovedtypene for kontakter er RCA-kabler og S/PDIF optisk lydkabel:

Stereoheadset med RCA-kabler

Koble RCA-kablene fra headsettet eller headsettets basestasjon til lydutgangsportene på TV-en. (Enden av RCA-kablene har en sylindrisk ytterkontakt rundt en tynn pinne som stikker ut i midten.)

Obs!

• TV-en må ha RCA-lydutgangkontakter eller en hodesettkontaktutgang på 3,5 mm. Hvis du bruker hodetelefonkontakten på 3,5 mm, må du kjøpe en 3,5 mm mini-til-RCA-adapterkabel.
  • Stereoheadsettet for Xbox One og flere andre spillheadset bruker én lydkabel på 3,5 mm til både chat og spill. Disse headsettene kan kobles direkte til adapteren for stereoheadsettet.
  • Andre spillheadset bruker to 3,5 mm lydkabler. Én kabel har vanligvis en grønn kontakt. Denne kontakten brukes for spillyd. Den andre kabelen har en rosa kontakt. Denne kontakten brukes for snakkelyd på en PC. Det kan følge med en adapter som kombinerer begge med disse hodesettene. Ikke alle disse bruker imidlertid CTIA-hodesettstandarden. Dette kan gå ut over ytelsen og kvaliteten. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se delen Standarder for lydkontakter.

Stereoheadset med S/PDIF (optisk) lydkabel

Koble stereoheadsettets optiske S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format) til på baksiden av TV-en, skjermen eller konsollen. (S/PDIF-kabelen kobles til en rektangulær port på TV-en.)

Standarder for lydkontakter

Ikke alle lydkontakter på 3,5 mm produseres med samme standard. Det finnes to standarder for lydkontakter:

• Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) og
  • Open Mobile Terminal Platform (OMTP).

Hvis du bruker et OMTP-hodesett, vil du sannsynligvis oppleve problemer med lyd eller tale. Hvis hodesettet eller ørepluggene du bruker, imidlertid bruker OMTP-standarden, kan du kjøpe en adapter slik at du kan konvertere enheten til CTIA. Disse adapterne er tilgjengelige hos de fleste elektronikkforhandlere.

Bildene nedenfor viser forskjellene mellom CTIA- og OMTP-standardene. CTIA-standarden har mikrofondelen av kontakten nærmere enden av kabelen, mens OMTP-standarden har jordingsdelen av kontakten nærmere enden av kabelen.

CTIA:

1. Mikrofon
  2. Jord
  3. Høyre lydkanal
  4. Venstre lydkanal

OMTP:

1. Jord
  2. Mikrofon
  3. Høyre lydkanal
  4. Venstre lydkanal

Ikke-kompatible headsett

Følgende hodesett er ikke kompatible med adapteren for stereohodesett for Xbox One:

• Mad Catz Tritton Warhead-hodesett
  • Mad Catz Tritton Primer-hodesett (Mad Catz formidler en adapter for Primer-hodesettet for å konvertere lydkontakten på 2,5 mm til en lydkontakt på 3,5 mm. Kontakt Mad Catz for å få kundestøtte.)
  • Trådløst hodesett for Xbox 360 og trådløst Bluetooth-hodesett for Xbox 360
  • Headsett med denne 2,5 mm-kontakten fungerer ikke på grunn av kontaktformatet. Denne kontakten har en lang, sylindrisk plugg i midten av tilkoblingssiden som ikke passer inn i Xbox One Stereo Headset-adapteren.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere og bruke Xbox One Stereo Headset-adapteren.

Obs!  Chat i spill krever et Xbox Live Gold-abonnement.