Tilpasse en trådløs Xbox One-kontroller med appen Tilbehør for Xbox

Oversikt

Hvis du ønsker bedre presisjon under spillingen, kan du tilpasse den trådløse Xbox One-kontrolleren ved hjelp av appen Tilbehør for Xbox på konsollen. Hvis du for eksempel vil at høyre trigger skal være den venstre, kan du bytte plass på triggerne. Hvis du vil bruke B-knappen som høyre skulderknapp, kan du gjøre det også. Denne siden gir en oversikt over noen av de unike egenskapene til appen.

Hvis du vil tilpasse en trådløs Xbox Elite-kontroller, kan du se Bruke appen Tilbehør for Xbox til å konfigurere Xbox Elite trådløs kontroller.

Obs!  Konfigurering av en standardkontroller er ikke tilgjengelig i Windows 10-versjonen av appen Tilbehør for Xbox.

Tabellen nedenfor viser forskjellene mellom å bruke appen Tilbehør for Xbox med den trådløse Xbox One-kontrolleren og den trådløse Xbox Elite-kontrolleren.

Xbox Elite trådløs kontroller Xbox One trådløs kontroller
Xbox Elite trådløs kontroller Xbox One trådløs kontroller
Standard trådløs Xbox One-kontroller
Standard trådløs Xbox One-kontroller
Tilordning av knapper Elite Xbox One og standard Xbox One
Tilordne kontrollerknapper på nytt
Tilordne samme knapp flere ganger

Tilordne spaker til knapper

Bytte spaker
Bytte utløsere
Gjøre om Y-aksen på spaker
Tilordning av knapper som støttes på Windows 10-PC-er Alle funksjoner
Maskinvareinnstillinger
Justere spakfølsomhet

Justere utløserfølsomhet

Justere vibreringsmotorer

Justere Xbox-knappens lysstyrke

Konfigurasjonsadministrering
Maks. antall konfigurasjoner per bruker** 256 1
Konfigurasjoner som er lagret på kontrolleren*** 2
Konfigurasjoner som er synkronisert til skyen***

Egendefinerte navn på konfigurasjoner

Forhåndsinnstilte konfigurasjoner fra førsteparts utgivere

Fra og med november 2015:
*Elite: kan tilpasses fullstendig. Standard: bare bytte knappepar
**Standard: 1 per bruker, per konsoll
*** Standard: ikke tilgjengelig, lagret på konsollen

På denne siden

Slik henter du appen

Appen Tilbehør for Xbox kommer forhåndsinstallert på både Xbox One S-konsollen og den originale Xbox One-konsollen. Gå til Mine spill og apper og søk etter Tilbehør for Xbox.

Når du har åpnet appen Tilbehør for Xbox, kan du se Slik konfigurerer du kontrolleren nedenfor.

Obs!  Konfigurering av en standardkontroller er ikke tilgjengelig i Windows 10-versjonen av appen Tilbehør for Xbox.

Slik konfigurerer du kontrolleren

Når du har installert og åpnet appen Tilbehør for Xbox, ser du kontrolleren og et menyalternativ for å konfigurere den. Velg Configure for å komme i gang.

Fra konfigurasjonsmenyen kan du gjøre følgende:
  1. Velg alternativendringer for de analoge knappene slik at du kan bytte om spaker eller utløsere eller gjøre om aksen på spakene.
  2. Velg Tilordning av knapper for å tilordne knappene som ikke er analoge.

Tilordning av knapper

Du kan endre knappene på to måter. Du kan enten bruke rullegardinmenyen til å velge knappen du vil endre og deretter velge den tilsvarende knappen du vil tilordne den til, eller du kan holde nede knappen du vil endre og deretter trykke på knappen du vil den skal være.

Bildet på kontrolleren viser alltid konfigurasjonen din. Hvis du endrer mange knapper, kan du se den nye konfigurasjonen samtidig. Hvis kontrolleren ikke er tilpasset ennå og den bruker fabrikkinnstillingene, ser du ingen endringer her.

Obs!

• Hvis du har mer enn én tilkoblet kontroller, vil du se alle kontrollerne når du åpner appen Tilbehør for Xbox. Beveg deg til høyre og velg kontrolleren du vil tilpasse. Hvis flere brukere er logget på, vil de tilordnede profilene vises over kontrolleren.
  • For å sørge for at Xbox One S-konsollen eller den originale Xbox One-konsollen fungerer som den skal, må kontrolleren alltid ha tilordninger angitt for bruk som A- og B-knappene. Bortsett fra det, kan du tilpasse kontrolleren som du vil.

Slik tilbakestiller du kontrollerens konfigurasjon

Følg denne fremgangsmåten for å tilbakestille kontrollerens konfigurasjon:

1. Åpne appen og velg Configure.
  2. Velg Button mapping.
  3. Velg Restore defaults. Kontrolleren tilbakestilles til fabrikkinnstillingene.