Feilsøke problemer med Kinect-talekommandoer på Xbox One

Kinect-sensoren for Xbox One bruker en mikrofon til å høre talekommandoene dine. Nøkkelen til en flott opplevelse er å sikre at Kinect-sensoren kan høre deg. Denne artikkelen beskriver hvordan du feilsøker problemer med Kinect-mikrofonen når du prøver å bruke talekommandoer.

Obs!  Xbox One-talekommandoer er ikke tilgjengelige i alle områder. Du kan finne ut om talealternativer er tilgjengelige i ditt land eller område, ved å se Tilgjengelige Xbox One-funksjoner. Se raden med Premium/naturlig stemme-funksjonen (inkludert "Xbox PÅ") for å se om dette er tilgjengelig i ditt område.

Video: Kalibrer Kinect-mikrofonen

Se videoen Kalibrere Kinect-mikrofonen. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Ting du må vite

Ta hensyn til følgende punkt når du justerer Kinect-mikrofonen eller konfigurerer spilleplassen:

• Kinect-mikrofonen er utviklet for å høre alt du sier på spilleplassen. Ting som apparater, høyttalere, vifter eller mange personer som snakker, kan virke forstyrrende inn på Kinect-mikrofonen. I disse scenariene kan det hende at Kinect ikke gjenkjenner talekommandoene nøyaktig.
  • Kontroller at Kinect er koblet til og slått på. Xbox-logoen lyser når sensoren er på. Hvis sensoren ikke slår seg på, kan du prøve feilsøkingstrinnene i Kinect-sensoren slår seg ikke på.
  • Hvis du vil lære de tilgjengelige talekommandoene, kan du se Cortana-talekommandoer på Xbox One eller Opprinnelige talekommandoer på Xbox One.
  • Xbox på-kommandoen fungerer bare hvis konsollen er i strømmodusen Øyeblikkelig på. Se Strømsparingsmodus og modusen Øyeblikkelig på hvis du vil ha informasjon.

Feilsøke talekommandoer i spill og apper

Hvis du har problemer i et bestemt spill eller en bestemt app, kan du se opplæringen for spillet eller appen eller prøve å kalibrere Kinect-sensoren i spillet eller appen.

Hvis du fortsatt har problemer med et bestemt spill, kan du gå til foraene for Xbox One-spill for å få tips og hjelp fra fellesskapet.

Feilsøke Kinect-talekommandoer

Hvis du har problemer med å få Kinect-sensoren til å gjenkjenne talekommandoer, kan du prøve følgende.

Kontroller at Kinect-sensoren er på

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Kinect og enheter.
  5. Velg Kinect.
  6. Kontroller at Kinect på er valgt. Hvis den ikke er det, velger du Kinect på for å slå på sensoren.

Starte konsollen på nytt

1. Bla mot venstre fra Hjem for å åpne guiden.
    Obs!  Hvis du dobbelttrykker Xbox-knappen , åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Start konsollen på nytt.
  4.  Velg Ja for å bekrefte.

Obs!  Hvis du ikke kan åpne guiden eller konsollen ser ut til å være fryst, kan du trykke og holde Xbox-knappen på konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Når konsollen har slått seg av, trykker du Xbox-knappen på konsollen for å starte på nytt.

Kalibrere Kinect-mikrofonen

Før du starter fremgangsmåten:

• Kontroller at høyttalerne er på, og at volumet er høyere enn vanlig.
  • Sørg for at det er stille i rommet.
  • Hvis du bruker et hjemmekinoanlegg, kontrollerer du at det er på, og at volumet er høyere enn vanlig.
Følg denne fremgangsmåten for å kalibrere Kinect-mikrofonen:
  1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Kinect og enheter.
  5. Velg Kinect.
  6. Velg Kinect hører meg ikke.
  7. Velg Start lydsjekk på skjermen Nå skal vi sjekke lyden din.

Sensoren kontrollerer bakgrunnsstøyen på spilleplassen under lydsjekken. Hvis det ikke er for mye bakgrunnsstøy, går systemet automatisk videre til neste trinn. Hvis det er for mye bakgrunnsstøy, minimerer du den og kjører deretter lydsjekken på nytt.

Sensoren spiller av flere toner under lydsjekken for å avgjøre hvor høyttalerne er plassert, og det vises en skjerm når mikrofonen kalibreres. Dette kan ta noen få sekunder.

8. Kontroller at det vises en skjerm som angir at lyden er riktig konfigurert.

Be om reparasjon

Hvis du ikke kan løse problemet med de foregående løsningene, må kanskje Kinect-sensoren repareres. Se Få Xbox One-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.