Oppdatere Xbox One-kontrolleren

Oversikt

Når du oppdaterer kontrolleren med den nyeste programvaren, får du full tilgang til egenskapene for Xbox One Stereo Headset-adapteren samt viktige kontrollerforbedringer. Du kan oppdatere kontrolleren trådløst eller via USB. Hvis du trenger hjelp med å feilsøke oppdateringsproblemer, kan du se Feilsøke oppdateringsproblemer med Xbox One-kontrolleren.

Oppdater kontrollerne

Se videoen Oppdater kontrollerne. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

På denne siden

Oppdater trådløst

En trådløs Xbox One-kontroller som er kjøpt i juni 2015 eller senere, kan oppdateres trådløst uten å kobles til med en USB-kabel. Denne kontrolleren har en liten, rund 3,5 mm port nederst. Kontrollere uten en slik port må oppdateres via en USB-kabel.

En pil peker mot 3,5 mm-porten på den trådløse Xbox One-kontrolleren.

Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere kontrolleren trådløst og for å støtte Xbox One Stereo Headset-adapteren:

1. Logg på Xbox Live på Xbox One-konsollen, og installer den nyeste systemoppdateringen hvis du blir bedt om å gjøre det.
  2. Hvis du har en adapter for stereoheadset, setter du den inn under kontrolleren, slik at den også får oppdateringer.
  3. Hvis du bruker en adapter for stereohodesett, kobler du til et hodesett (et hodesett må kobles til for at adapteren skal slå seg på).
  4. Trykk menyknappen .
  5. Velg Innstillinger.
  6. Velg Enheter og tilbehør.
  7. Velg kontrolleren du ønsker å oppdatere.
  8. Velg Oppdater og deretter Fortsett.
  9. Når oppdateringen er fullført, kan du oppdatere flere kontrollere. Hvis de bare kan oppdateres via USB, ser du Oppdater via USB. Ellers velger du Oppdater en til på skjermen etter at den første oppdateringen er fullført, og deretter følger du trinnene.
Skjermen Kontroller oppdatert vises, der et hakemerke angir en vellykket oppdatering. Alternativet Oppdater en til er uthevet.

Obs!

• Det kan hende at funksjonen for automatisk gjenkjenning ikke fungerer med en gang for denne oppdateringen, hvis du kobler adapteren for stereoheadset til kontrolleren mens en systemoppdatering lastes ned, eller mens konsollen er slått av. Du kan løse dette problemet ved å gå til Hjem-skjermen og koble fra adapteren. Deretter kobler du adapteren til kontrolleren på nytt.
  • Du trenger bare å oppdatere kontrolleren én gang for å bruke adapteren for stereoheadset. Hvis du imidlertid har tenkt å bruke adapteren for stereoheadset med andre kontrollere for Xbox One, må du følge denne fremgangsmåten for hver kontroller. Se også regelmessig etter oppdateringer siden Xbox ofte gir ut nye kontrollerfunksjoner og -forbedringer.
  • Hvis du prøver å oppdatere en kontroller som allerede er oppdatert, kontrollerer systemet kontrolleren og går videre til fullføringsskjermen etter noen få sekunder for å si ifra at den allerede er oppdatert.

Oppdatere via USB

Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere kontrolleren via USB og for å støtte Xbox One Stereo Headset-adapteren:

1. Logg på Xbox Live på Xbox One-konsollen, og installer den nyeste systemoppdateringen hvis du blir bedt om å gjøre det.
  2. Hvis du har en adapter for stereoheadset, setter du den inn under kontrolleren, slik at den også får oppdateringer.
  3. Hvis du bruker en adapter for stereohodesett, kobler du til et hodesett (et hodesett må kobles til for at adapteren skal slå seg på).
  4. Koble den store enden av den medfølgende USB-kabelen til porten på venstre side av konsollen, rundt hjørnet ved plateskuffen.
  5. Koble den lille enden av USB-kabelen til toppen av kontrolleren.
Skjermen La oss gjøre oss klare vises. En pil angir hvordan du kobler en USB-kabel til kontrolleren. Fortsett-knappen er uthevet.
  1. Instruksjoner om hvordan du installerer oppdateringen, skal vises automatisk. Følg instruksjonene, og ikke koble fra USB-kabelen mens oppdateringen pågår. (Prosessen kan ta opptil 3 minutter.)
  2. Hvis instruksjonene om hvordan du installerer oppdateringen, ikke vises automatisk, kan du starte prosessen manuelt. Dette gjør du ved å trykkemenyknappen , velge Innstillinger, velge Enheter og tilbehør, velge kontrolleren du oppdaterer, velge Oppdater og deretter velge Fortsett.

3. Koble fra USB-kabelen når oppdateringen er fullført. Hvis du har flere håndkontrollere som skal oppdateres, kan du koble til én om gangen nå, velge Update another-knappen på skjermen og deretter følge trinnene.
Skjermen Kontroller oppdatert vises, der et hakemerke angir en vellykket oppdatering. Alternativet Oppdater en til er uthevet.
  1. Trykk Xbox-knappen på den trådløse kontrolleren for å slå den på. Kontrolleren er nå oppdatert, og du er klar til å bruke adapteren for stereohodesett for Xbox One.

Obs!

• Det kan hende at funksjonen for automatisk gjenkjenning ikke fungerer med en gang for denne oppdateringen, hvis du kobler adapteren for stereoheadset til kontrolleren mens en systemoppdatering lastes ned, eller mens konsollen er slått av. Du kan løse dette problemet ved å gå til Hjem-skjermen og koble fra adapteren. Deretter kobler du adapteren til kontrolleren på nytt.
  • Du trenger bare å oppdatere kontrolleren én gang for å bruke adapteren for stereoheadset. Hvis du imidlertid har tenkt å bruke adapteren for stereoheadset med andre kontrollere for Xbox One, må du følge denne fremgangsmåten for hver kontroller. Se også regelmessig etter oppdateringer siden Xbox ofte gir ut nye kontrollerfunksjoner og -forbedringer.
  • Hvis du prøver å oppdatere en kontroller som allerede er oppdatert, kontrollerer systemet kontrolleren og går videre til fullføringsskjermen etter noen få sekunder for å si ifra at den allerede er oppdatert.
  • Hvis du har flere kontrollere koblet til via USB-kabel, får du beskjed om å koble fra den andre kontrolleren og oppdatere bare én kontroller om gangen.

Oppdatere via PC

Oppdater kontrolleren din på Windows 10 ved å bruke appen Xbox-tilbehør:

1. Hent appen i Windows 10 Store ved å søke etter «Tilbehør for Xbox».
  2. Start appen Xbox-tilbehør.
  3. Koble til den trådløse Xbox One-kontrolleren ved hjelp av en USB-kabel eller trådløs Xbox-adapter for Windows.

Obs!  Du blir bedt om å oppdatere til jubileumsutgaven av Windows 10 hvis du ikke allerede har gjort det.

4. Når kontrolleren er tilkoblet, vil du se meldingen «Oppdatering kreves» hvis en oppdatering er obligatorisk. Installer oppdateringen.

Obs! Du kan også gå til Enhetsinfo for å se etter en oppdatering.

Obs!

• Appen Xbox-tilbehør er bare tilgjengelig på Windows 10.
  • Kontrollerne som ikke har en innebygd 3,5 mm lydutgang må oppdateres ved hjelp av en USB-tilkobling, og må ha Windows 10 TH2 Update (eller nyere).
  • Oppdatering av kontrolleren over Bluetooth støttes ikke.
  • Bluetooth krever en PC som kjører jubileumsoppdateringen av Windows 10. Se Windows Update: Ofte stilte spørsmål for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows update.