Bruke appen Tilbehør for Xbox til å konfigurere den trådløse Xbox Elite-kontrolleren

Du kan bruke appen Tilbehør for Xbox til å tilpasse den trådløse Xbox Elite-kontrolleren for presise spilleopplevelser. Denne siden gir en oversikt over de unike egenskapene til appen.

Hvis du vil ha hjelp til å finne og installere appen, kan du se Få appen Tilbehør for Xbox for den trådløse Xbox Elite-kontrolleren.

Du kan også bruke appen Tilbehør for Xbox til å konfigurere en vanlig trådløs Xbox One-kontroller. Hvis du trenger hjelp, kan du se Tilpasse en vanlig trådløs Xbox One-kontroller med appen Tilbehør for Xbox.

Følgende tabell viser forskjellene mellom å bruke appen Tilbehør for Xbox med Xbox Elite trådløs kontroller og standard trådløs Xbox One-kontroller.

Appen Tilbehør for Xbox med Elite kontra standardkontroller

Xbox Elite trådløs kontroller Xbox One trådløs kontroller
Xbox Elite trådløs kontroller                    Xbox One trådløs kontroller
Tilordning av knapper Elite Standard
Tilordne kontrollerknapper på nytt
Tilordne samme knapp flere ganger

Tilordne spaker til knapper

Bytte spaker
Bytte utløsere
Gjøre om Y-aksen på spaker
Tilordning av knapper som støttes på Win10-PC-er alle funksjoner
Maskinvareinnstillinger
Justere spakfølsomhet

Justere utløserfølsomhet

Justere vibreringsmotorer

Justere Xbox-knappens lysstyrke

Konfigurasjonsadministrering
Maks. antall konfigurasjoner per bruker** 256 1
Konfigurasjoner som er lagret på kontrolleren*** 2
Konfigurasjoner som er synkronisert til skyen***

Egendefinerte navn på konfigurasjoner

Forhåndsinnstilte konfigurasjoner fra førsteparts utgivere

Fra og med november 2015:
*Elite: Kan tilpasses fullstendig. Standard: Bare bytte knappepar
**Standard: 1 per bruker, per konsoll
*** Standard: Ikke tilgjengelig, lagret på konsollen

Bruke appen Tilbehør for Xbox

Når du åpner appen Tilbehør for Xbox, vises to menyelementer, Konfigurer og Flere alternativer.

Obs! Hvis du har mer enn én tilkoblet kontroller, vil du se alle kontrollerne når du blar fra venstre til høyre. Hvis flere brukere er logget på, vil de tilordnede profilene vises over kontrollerne.

Emner

Alternativer i appen Tilbehør for Xbox

Konfigurer

Velg Konfigurer for å tilpasse den trådløse Xbox Elite-kontrolleren.

Du har to alternativer for konfigurasjon av den trådløse Xbox Elite-kontrolleren:

• Du kan bla ned og velge en egendefinert konfigurasjon som Halo 5: Guardians – flerspiller eller Forza 6 – manuell clutch. Når du blar gjennom disse alternativene, endres bildet av kontrolleren slik at du kan se standardinnstillingene. Hvis du liker en av disse innstillingene, velger du den og følger trinnene for å skrive den til plasseringen din.
  • Hvis du vil tilpasse kontrolleren fullstendig, velger du Plassering 1-konfigurasjon, Plassering 2-konfigurasjon eller Ny konfigurasjon og fortsetter til neste del. Plassering 1 og plassering 2 svarer til profilvekslebryteren midt på kontrolleren.

Når du har valgt plasseringen, vises konfigurasjonsmenyen med følgende alternativer:

Tilordning av knapper

Velg Tilordning av knapper for å tilordne knappene dine. Når du har kommet hit, kan du endre knappene på to måter. Du kan enten bruke menyen til å velge hvilken knapp du vil endre og deretter velge den tilsvarende knappen du vil tilordne den til, eller du kan holde nede knappen du vil endre og deretter trykke på knappen du vil den skal være. Bildet av kontrolleren på Xbox One-konsollen oppdateres og viser hvilke knapper som er hvilke.

Styrespaker, triggere og vibrering

I dette området kan du tilpasse Elite-kontrolleren med avanserte innstillinger, inkludert følsomheten på den venstre og høyre styrespaken, følsomheten til triggere, vibrering og knappenes lysstyrke. Du kan også bytte styrespaker og triggere.

• Følsomhet på venstre og høyre styrespake – Fra menyen Styrespaker, triggere og vibrering kan du velge Venstre styrespak eller Høyre styrespak for å tilpasse og kontrollere hvordan hver styrespak svarer under spilling. Når du har valgt styrespaken du vil tilpasse, kan du velge Standard, Forsinket, Aggressiv, Øyeblikkelig eller Jevn avhengig av hvor raskt du vil at styrespaken skal reagere i spillet. Hvis du for eksempel vil at spilleren skal reagere raskere ved en kortere bevegelse av styrespaken, velger du Øyeblikkelig. Du ser et diagram som viser responskurven til styrespaken.

Obs! Disse innstillingene gir ulik reaksjon avhengig av hvilket spill du spiller. En måte å teste innstillingene på er å sette plassering 1 til standardinnstillingen og plassering 2 til den tilpassede innstillingen.
  • Triggerfølsomhet – Du kan tilpasse følsomheten til triggerne ved å justere maksimums- og minimumslengden for dem. Du har to alternativer for tilpasning av triggerne – du kan bruke den mekaniske avtrekkerlåsebryteren på kontrolleren, eller du kan bruke Triggerfølsomhet-delen i appen.

Den mekaniske avtrekkerlåsebryteren fungerer flott i skytespill, siden den gjør at du slipper å trykke triggeren så langt inn når du fyrer av. Den fungerer kanskje ikke like godt i kjørespill, siden gasspedalen må gå hele veien ned for at du skal oppnå maksimal akselerasjon. I dette tilfellet er det praktisk å justere triggerfølsomheten. Du kan endre maksimums- og minimumstersklene for triggerne. Hvis du for eksempel reduserer maksimumslengden, får du maksimal akselerasjon med kortere trykkelengde på triggeren. Prøv ulike innstillinger for de to plasseringene, og foreta justering i sanntid for å oppleve forskjellene.

• Vibrering Du kan bruke denne funksjonen til å justere vibreringsfølsomheten til kontrollerne. Du kan justere fire motorer uavhengig av hverandre: Venstre trigger, Høyre trigger, Venstre håndtak og Høyre håndtak. Standardinnstillingen for motorene er 100 % og kan justeres ned til 0 %. Når du justerer disse glidebryterne, endres intensiteten til vibreringen.
  • Xbox-knappens lysstyrke – Hvis du vil redusere lysstyrken på Xbox-knappen, kan du justere den ned til 10 % av standard lysstyrke. Dette er praktisk hvis du liker å spille i mørket.
  • Bytt om på styrespakene – Med denne funksjonen kan du bytte om den venstre og høyre styrespaken.
  • Gjør om aksen på styrespakene – Med disse valgene kan du gjøre om aksen på den venstre og/eller høyre styrespaken.
  • Bytt om på triggerne – Med dette valget kan du bytte om den venstre og høyre triggeren.

Lagre på plassering 1

Når du er ferdig med endringene, kan du lagre konfigurasjonen på en annen plassering. Hvis du begynte å konfigurere plassering 1, vises den nedtonet slik at du kan lagre på plassering 2.

Lagre på plassering 2

Når du er ferdig med endringene, kan du lagre konfigurasjonen på en annen plassering. Hvis du begynte å konfigurere plassering 2, vises den nedtonet slik at du kan lagre på plassering 1.

Gi nytt navn

Med dette alternativet kan du endre navn på hvilken som helst av de to plasseringene. Eksempel: Hvis konfigurasjonen på plassering 1 er for å spille Halo 5, kan du gi den navnet Halo 5, eller et annet navn du velger.

Kopier

Med alternativet Kopier kan du kopiere konfigurasjonen slik at du kan bruke den på en annen plasseringskonfigurasjon uten å måtte starte på nytt.

Slette

Dette alternativet sletter konfigurasjonen. Kontrolleren blir ikke påvirket når konfigurasjonen slettes. Sletting fjerner konfigurasjonen og tilbakestiller plasseringen til standardinnstillingene.

Lagre profiler

Det er enkelt å lagre konfigurasjonene av de to plasseringene med appen. Plasseringene svarer til profilvekslebryteren midt på den trådløse Xbox Elite-kontrolleren. Du kan ha to ulike profiler lagret på kontrolleren samtidig. Hvis plassering 1 for eksempel er profilen for skytespill og plassering 2 profilen for kjørespill, flytter du bare bryteren, og dermed er du klar til å sette i gang. Du trenger ikke å justere noen andre innstillinger. Du kan også gjøre dette mens du spiller et spill.

Konfigurasjonen av plasseringene følger med kontrollerne. Hvis du tar med deg kontrolleren til en venn, er konfigurasjonen lagret på kontrolleren og kan brukes der.

Obs! Hvis du tilpasser plassering 1 eller plassering 2 på kontrolleren på en annen konsoll, blir den nye konfigurasjonen på kontrolleren lagret og den gamle konfigurasjonen overskrevet.

Flere valg

Det finnes ytterligere to menyalternativer:

• Utforsk – Hvis du velger dette alternativet, starter videoen for den trådløse Xbox Elite-kontrolleren som fremhever alle fordelene med kontrolleren.
  • Navn – Med dette alternativet kan du gi kontrolleren et navn, for eksempel gamertagen din.
    Obs! Dette alternativet er ikke det samme som å gi plasseringskonfigurasjonen navn slik det vises i den første delen på denne siden.