Feilsøke Xbox One Chat Headset

Hvis du ikke hører lyd eller hvis andre ikke kan høre deg når du bruker Xbox One Chat Headset, kan du forsøke følgende løsninger først:

• Koble fra headsettet eller koble headsettkabelen fra nederst på kontrolleren, og koble den deretter godt til kontrolleren på nytt (i ekspansjonsporten for et headsett eller i 3,5 mm-porten for et Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt).
En pil i en illustrasjon angir hvordan du kobler headsettkontrollene fra kontrolleren. En pil i en illustrasjon angir hvordan du kobler headsettkontrollene til kontrolleren.
En pil i en illustrasjon angir hvordan du kobler Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt fra kontrolleren. En pil i en illustrasjon angir hvordan du kobler Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt til kontrolleren.

Obs! Hvis du har et Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt, må du aldri dra i headsettkabelen når du skal fjerne den fra kontrolleren. Fjern headsettet fra kontrolleren ved å dra i den faste delen av lydpluggen.

• Kontroller at headsettet ikke er dempet. Dette gjør du ved å kontrollere mikrofonutkoblingsknappen på headsettkontrollene. (Mikrofonutkoblingsknappen for et headsett er på venstre side av kontakten som er koblet til ekspansjonsporten på kontrolleren. (Mikrofonutkoblingsknappen for et Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt er en glidebryter på fremsiden av lydkontrollene som er på midten av headsettkabelen.)
En pil og en finger i en illustrasjon fremhever mikrofonutkoblingsknappen på headsettkontrollene. En pil og en finger i en illustrasjon fremhever mikrofonutkoblingsknappen på lydkontrollene på ledningen til Xbox One Chat Headset.
  • Øk volumet. Hvis du bruker et headsett som er koblet til 3,5 mm-porten, går du til Innstillinger, velger Enheter og tilbehør og velger deretter kontrolleren og justerer lydinnstillingene.
  • Prøv en annen kontroller eller et annet headset for å sjekke om det er en maskinvarefeil.
  • Oppdater kontrolleren for å sørge for at du har den nyeste programvaren. Se Koble Xbox One Chat Headset til Xbox One trådløs kontroller.

Hvis du ikke kan løse problemet med disse løsningene, bruker du følgende feilsøkingsløsninger.

Obs! Xbox One Chat Headset er utviklet bare for Xbox One-kontrollere. Det er ikke meningen at headsettet skal brukes med andre enheter. Xbox One-konsollen overfører ikke spillyder eller musikk gjennom Xbox One Chat Headset. Hvis du ser etter et Xbox One-headsett der du kan høre både spill- og snakkelyd, kan du se Konfigurere og feilsøke stereoheadsettet for Xbox One.

Løsninger

Undersøk og rengjør Xbox-maskinvaren

Slik gjør du dette:

1. Se etter synlige feil på headsettet, ledningen og kontakten.
  2. Kontroller at det ikke er smuss eller støv på headsettkontakten. Du kan rengjøre kontakten med en bomullspinne som er dyppet i desinfiseringssprit.
  3. Kontroller at Xbox One-kontrolleren fungerer som den skal, og at du kan bruke den til å slå konsollen av og på. Hvis du vil ha hjelp med å feilsøke problemer med Xbox One-kontrollere, kan du se Den trådløse kontrolleren for Xbox One kobles fra eller kan ikke kobles til.
  4. Sett kontakten til Xbox One Chat Headsettet skikkelig inn i ekspansjonsporten under navigasjonsknappen og høyre styrespak på kontrolleren.
En pil i en illustrasjon fremhever ekspansjonsporten på den trådløse Xbox One-kontrolleren.

Konfigurer innstillingene for personvern og nettsikkerhet

Når du oppretter en profil for et barn på konsollen, kan eieren av en foreldreprofil bruke innstillingene for Personvern og nettsikkerhet til å bestemme hvem som kan kommunisere med barneprofilen på Xbox Live via chat. Du kan aktivere chattekommunikasjon i barnets profil under Personvern og nettsikkerhet. Når det gjelder spillere som er under 17 år, er standardinnstillingen Kun venner.

Slik konfigurerer du innstillingene for Personvern og nettsikkerhet:

1. Logg på én av følgende kontoer:
    • Xbox-kontoen
    • Foreldrekontoen for barnekontoen du har problemer med.
  2. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Alle innstillinger.
  5. Velg Personvern og nettsikkerhet under Konto.
  6. Velg Vis detaljer og tilpass.
  7. Velg Kommunisere med tale og tekst.
  8. Velg bestemte venner eller alle, avhengig av hvem du vil profilen skal kunne snakke med.

Hvis du hører ekko eller støy mens du spiller

Obs! Hvis du hører en ekkoeffekt, stammer den ofte fra personen som snakker, og ikke nødvendigvis fra personen som hører ekkoet. Hvis du for eksempel hører et ekko bare når noen andre snakker, kan det være problemer med headsettilkoblingen til den som snakker.

Forholdene nedenfor kan forårsake ekko eller støy mens du spiller:

• Mikrofonen fanger opp støy fra omgivelsene. Det omfatter taleoverføring som kommer fra ørestykket.
  • Headsetkontakten er ikke satt helt inn i kontrolleren.
  • Du bruker den trådløse kontrolleren for Xbox One, og batteriene i enheten er dårlige.

Hvis du eller andre spillere hører ekko eller annen støy under spilling, kan du prøve følgende:

• Skru ned volumet på TV-en eller stereoanlegget.
  • Koble fra headsettet, og koble det deretter skikkelig til ekspansjonsporten på kontrolleren på nytt.
    Obs! Dra aldri i headsettkabelen når du fjerner den fra kontrolleren. Fjern headsettet fra kontrolleren ved å dra i stykket der kabelen og lydpluggen møtes.
  • Rengjør pluggen på headsettkabelen med en ren klut, og koble deretter headsettet til kontrolleren på nytt.
  • Test headsettet ved å koble det til en annen kontroller.
  • Hvis du bruker en trådløs Xbox One-kontroller, bytter du ut AA-batteriene eller lader opp det oppladbare batteriet for Xbox One.

Hvis andre ikke hører deg

Hvis du kan høre andre i et party eller spill, men de ikke kan høre deg, prøver du disse løsningene.

Løsning 1: Kontroller at headsettet ikke er dempet.

Kontroller at den oransje indikatoren ved siden av mikrofonutkoblingsknappen ikke lyser.

Løsning 2: Slå Xbox One-konsollen av og på.

Hvis du vil ha hjelp, kan du se følgende video eller se Starte Xbox One-konsollen på nytt eller slå den av og på.

Video: Slå Xbox One-konsollen av og på

Se videoen Slå Xbox One-konsollen av og på. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Løsning 3: Knytt kontrolleren til profilen din på nytt.

1. Hvis du vil gå tilbake til Hjem-skjermen, trykker du på Xbox-knappen  for å åpne guiden, og deretter velger du Hjem.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på skjermen.
  3. Finn profilen din, og velg Velg denne personen.

Løsning 4: Kontroller NAT-typen til nettverket.

Network Address Translation (NAT) lar deg skule IP-adressen fra enheter som ikke er på nettverket ditt. Hvis du vil ha mer informasjon om NAT, kan du se delen «Gjeldende nettverksstatus» på Nettverksinnstillinger på Xbox One.

Løsning 5: Test Xbox One Chat Headset.

Test headsettet ved å starte et party (krever Internett-tilkobling) for å teste lyden:

1. Logg på Xbox Live på Xbox One-konsollen.
  2. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  3. Velg Start et party under Party. (Du trenger ikke å invitere noen i denne testen.)

Obs! Hvis du ikke kan starte et party, kontrollerer du tilkoblingen ved hjelp av løsningen for flerspilling for Xbox One.

4. Kontroller at mikrofonen ikke er dempet i partychat.

Obs! Du kan bruke Y-knappen  på kontrolleren til å koble mikrofonen ut eller inn.

5. Kontroller at headsettet ikke er utkoblet. Slik gjør du det:
    • Når det gjelder et headsett, kontrollerer du at den oransje indikatoren ved siden av mikrofonutkoblingsknappen ikke lyser.
    • Når det gjelder et Chat Headset med 3,5-millimeterkontakt, kontrollerer du at glidebryteren for mikrofonutkobling på midten av headsettkabelen er helt grønn.)
  6. Kontroller at volumet er skrudd opp.
  7. Snakk i mikrofonen.

Hvis headsettet fungerer, lyser den grønne ringen rundt spillerbildet ditt.

Løsning 6: Feilsøk tilkoblingen med løsningen for flerspilling for Xbox One.

Hvis du har byttet kontrolleren og headsettet, men fremdeles har problemer med å bli hørt eller med å høre andre i partychat, kontrollerer du tilkoblingen ved å bruke løsningen for flerspilling for Xbox One.

Løsning 7: Bruk Skype-appen til å teste headsettet.

Du kan bruke Skype-appen til å teste headsettet. Slik gjør du det:

1. Logg på kontoen din.
  2. Velg Skype-appen.
  3. Velg Personer, og velg deretter kontakten Skype Test Call .
  4. Velg Taleanrop. Skype kobler til taleanropet.
  5. Du blir bedt om å snakke i mikrofonen, og det du sier, blir deretter gjentatt.

Hvis du fortsatt ikke kan høre vennene dine online etter at du har startet et party, men kan høre lyd mens du bruker snakking i spillet eller en annen app, for eksempel Skype, kan du se Du kan ikke bytte til partychat på Xbox One.

Hvis disse feilsøkingstrinnene ikke løste problemet

Hvis du har fulgt disse feilsøkingstrinnene, men chatteheadsettet fortsatt ikke fungerer, kan det hende at du må bytte det. Gå til Støtte for enheter for å bestille et nytt.