Gjøre deg kjent med den trådløse Xbox One-kontrolleren

Oversiden av den trådløse kontrolleren

Original Xbox One trådløs kontroller Xbox One trådløs kontroller

1 Venstre styrespak
2 Venstre skulderknapp
3 Visningsknapp
4 USB-ladeport
5 Xbox-knapp
6 Menyknapp
7 Høyre skulderknapp
8 Navigasjonsknapp (D-pad)

9 Ekspansjonsport
10 Høyre styrespak
16 3,5 mm port
X X-knapp
Y Y-knapp
A A-knapp
B B-knapp

Xbox-knapp (5). Denne knappen har flere funksjoner:

• Når kontrolleren eller konsollen er av, holder du inne denne knappen for å slå konsollen på. Hvis konsollen allerede er på og kontrolleren er av, holder du inne denne knappen for å slå på kontrolleren.
  • Når kontrolleren og konsollen allerede er på, holder du inne denne knappen for å slå konsollen av.
  • Når du bruker konsollen, trykker du én gang på denne knappen for å gå til Hjem-skjermen uavhengig av hvor du er.
  • Når du viser to festede apper, trykker du raskt to ganger på denne knappen for å veksle mellom appene.
  • Når du bruker en kontroller med en Windows 10-enhet, brukes denne knappen til å åpne spillraden mens du spiller PC-spill. Unntak: Når du strømmer et spill via Xbox-appen for Windows 10 og trykker denne knappen, kommer du tilbake til Hjem-skjermen i Xbox-appen for Windows 10.

Visningsknapp (3). Bruk denne knappen til å fokusere på en aktivitet i et spill eller en app, for eksempel trekke frem et kart i et rollespill, eller få tilgang til adresselinjen i Internet Explorer. Funksjonene til denne knappen varierer avhengig av appen eller spillet.

Menyknapp (6). Bruk denne knappen til å få tilgang til spill- og appmenyalternativer, for eksempel Settings eller Help, sammen med kommandoer i brukergrensesnittet, for eksempel Enter på et tastatur.

USB-ladeport (4). Kobler den trådløse kontrolleren til konsollen ved hjelp av en mini-USB-kabel. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Om spille- og ladesettet for Xbox One.

Venstre styrespak (1) og høyre styrespak (10). Brukes til å kommunisere med spill, apper og Xbox One-grensesnittet. Du kan bevege disse i ulike retninger, og de fungerer også som knapper når du trykker dem ned.

Venstre skulderknapp (2) og høyre skulderknapp (7). Brukes til å kommunisere med spill, apper og Xbox One-grensesnittet.

Navigasjonsknapp (D-pad) (8). Brukes til å kommunisere med spill, apper og Xbox One-grensesnittet.

Ekspansjonsport (9). Brukes til å koble til annet tilbehør, for eksempel et Xbox One Chat Headset.

Knappene A , B , X , Y . Brukes til å kommunisere med spill, apper og Xbox One-grensesnittet.

3,5 mm port (16). Brukes til å koble til lydenheter med 3,5 mm lydplugg. Bare tilgjengelig på kontrollere utgitt etter juni 2015.

Undersiden og baksiden av den trådløse kontrolleren

Original Xbox One trådløs kontroller Xbox One trådløs kontroller

2 Venstre skulderknapp
4 USB-ladeport
7 Høyre skulderknapp
9 Ekspansjonsport
11 Høyre trigger

12 IR-vindu
13 Knapp for trådløs registrering
14 Venstre trigger
15 Batterideksel
16 3,5 mm port

Batterideksel (15).

Ekspansjonsport (9). Brukes til å koble til annet tilbehør, for eksempel Xbox One Chat Headset.

IR-vindu (12). Infrarøde lamper er gjemt bak plasten ved siden av USB-porten, og disse lampene brukes til å sammenkoble brukere automatisk til kontrolleren via Kinect-sensoren. Hvis du vil vite mer om denne funksjonen, kan du se Tilordne en konto til en trådløs Xbox One-kontroller.

Knapp for trådløs registrering (13). Brukes til å koble kontrolleren trådløst til en konsoll og til registrering i Bluetooth-paring på en Windows 10-PC. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble en trådløs Xbox One-kontroller til konsollen.

Venstre trigger (14) og høyre trigger (11). Impulstriggere vibrerer mens du spiller.

3,5 mm port (16). Brukes til å koble til lydenheter med 3,5 mm lydplugg. Bare tilgjengelig på kontrollere utgitt etter juni 2015.