Vanlige spørsmål om appen Aktivering av utviklermodus

Oversikt

Har du spørsmål om appen Aktivering av utviklermodus? Her finner du svar på noen vanlige spørsmål.

På denne siden

Hvordan får jeg utviklermodus på Xbox One-konsollen min, som er kjøpt hos en forhandler?

Last ned appen Aktivering av utviklermodus fra Store på Xbox One-konsollen, og følg deretter instruksjonene i Aktivering av utviklermodus på Xbox One.

Jeg er en del av Xbox One Preview-programmet. Kan jeg laste ned appen Aktivering av utviklermodus?

Hvis du er en del av Xbox One Preview-programmet, må du forlate programmet før du kan bli med i dette. Hvis du ikke lenger vil ha oppdateringer for forhåndsversjon, kan du melde deg ut i Xbox Preview Dashboard-appen.

Slik fjerner du konsollen fra Xbox Preview-programmet:

1. Åpne appen Xbox Preview Dashboard.
  2. Velg Registration.
  3. Velg Change under Manage flights.

Obs!  Hvis du har flere konsoller i programmet, kan du endre statusen for dem ved å bruke Manage other consoles.

4. Velg Remove under Manage programs, og velg deretter Submit. Du blir bedt om å velge en årsak til at du trekker deg.

Hvis du får problemer, kan du skrive et innlegg i de private Xbox Early Access-forumene for å få hjelp.

Obs!  Det går én virkedag etter at du har bedt om å bli fjernet fra Preview-programmet, før forespørselen er behandlet. Du kan ikke laste ned appen før dette, og konsollstatusen vises som Pending.

Hva om jeg ikke har en konto i utviklersenteret?

Du må ha en konto i utviklersenteret før du kan aktivere appen Aktivering av utviklermodus på konsollen. Det er et gebyr for å opprette en konto i utviklersenteret. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til dev.windows.com/en-us/registration/AccountInfo for å opprette kontoen i utviklersenteret.

Jeg har fullført aktiveringsprosessen. Hvor lang tid tar det før jeg kan bruke appen Aktivering av utviklermodus?

Du skal ha full tilgang til appen Aktivering av utviklermodus innen noen minutter etter aktivering. Det kan likevel av og til hende at det tar litt lengre tid å fullføre prosessen.

Hvorfor kan jeg ikke koble til Xbox One-konsollen med Visual Studio?

Hvis du har problemer med å koble til Xbox One-konsollen med Visual Studio, kjører du kanskje konsollen i forhandlermodus, ikke i utviklermodus. Når Xbox One-konsollen er i forhandlermodus, kan du ikke koble til den med Visual Studio.

Du finner ut hvilken modus konsollen er i, ved å trykke Xbox-knappen  på kontrolleren og deretter bla mot høyre til Utvikler Hjem. Hvis Gold/Live-innhold vises i stedet for Utvikler Hjem på skjermen, er du i forhandlermodus. Du kan bytte til utviklermodus ved å kjøre appen Aktivering av utviklermodus.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se under Fixing deployment failures.

Hvordan bytter jeg mellom forhandlermodus og utviklermodus?

Hvis du vil vite mer om forhandlermodus og utviklermodus, kan du se siden Xbox One Developer Mode activation.

Kommer spillene og appene mine fortsatt til å fungere hvis jeg aktiverer utviklermodusen?

Nei, spillene og appene kommer ikke til å fungere mens du er i utviklermodus. Du kan bytte fra utviklermodus til forhandlermodus når du vil bruke spill og apper. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se siden Xbox One Developer Mode activation.

Forsiktig!  Forhåndsversjonen av Xbox-systemoppdateringen for utviklere omfatter eksperimentell og tidlig forhåndsversjon av programvare. Dette betyr at enkelte populære spill og apper ikke kommer til å fungere som forventet, og du kan få sporadiske krasj og datatap.

Hvorfor fungerer ikke spillene og appene mine?

Hvis spillene og appene ikke fungerer eller du ikke får tilgang til Store, fellesskapet, OneGuide eller Xbox Live-tjenester, kjører du sannsynligvis i utviklermodus. Du finner ut hvilken modus du kjører i, ved å trykke på Xbox-knappen  for å åpne guiden, velge Hjem og deretter rulle mot høyre på Hjem-skjermen til Utvikler Hjem-skjermen. Hvis Gold/Live-innhold vises i stedet for Utvikler Hjem på skjermen, er du i forhandlermodus.

Bytt tilbake til forhandlermodus hvis du vil spille spill. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se siden Xbox One Developer Mode activation.

Kommer jeg til å miste spill/apper eller lagrede endringer hvis jeg deaktiverer/fjerner utviklermodusen fra konsollen?

Hvis du beslutter å forlate Developer Preview-programmet, må du foreta en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene på Xbox One-konsollen. Når du gjør dette, slettes alt innhold på konsollen. Hvis dette skjer, må du installere alle spillene og appene på nytt. Så lenge du var pålogget da du spilte spillene, lagres Xbox-profilen, spillprestasjonene, poengsummen og avataren, og du mister dem ikke.

Kan jeg publisere appen min?

Du kan ikke publisere appene dine i denne versjonen. Du vil kunne publisere appene dine i en senere versjon. Denne versjonen er ment å gi utviklere tidlig tilgang til utviklerverktøy, slik at de får tid til å utvikle appene før endelig produkt/lansering.

Hvordan forlater jeg Developer Preview-programmet?

Se emnet Xbox One Developer Mode deactivation hvis du vil ha informasjon om hvordan du forlater Developer Preview-programmet.

Jeg solgte Xbox One-konsollen og lot den være i utviklermodus. Hvordan deaktiverer jeg utviklermodus?

Hvis du ikke lenger har tilgang til Xbox One-konsollen, kan du deaktivere den fra Windows Developer Center. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se «Deactivating your console through Windows Development Center» under Xbox One Developer Mode deactivation.

Hva gjør jeg hvis jeg fortsatt er i utviklermodus etter at jeg har forlatt Developer Preview-programmet?

Hvis du fortsatt er i utviklermodus etter at du har forlatt Developer Preview-programmet, starter du Utvikler Hjem og trykker knappen Forlat utviklermodus. Dermed blir konsollen startet på nytt i forhandlermodus. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til siden Xbox One Developer Mode activation.

Kan jeg publisere appen min?

Publisering for apper blir tilgjengelig via Development Center senere i år. Universell Windows-apper (UWP) som utvikles og testes på en Xbox One-konsoll som er kjøpt hos en forhandler, går gjennom samme gjennomgangs- og publiseringsprosess som Windows foretar i dag, med ytterligere gjennomganger for å oppfylle Xbox One-standarder.

Kan jeg publisere spillet mitt?

Du kan bruke UWP og Xbox One i utviklermodus til å utvikle og teste spillene på Xbox One-konsollen din. Hvis du vil publisere UWP-spill, må du registrere deg på ID@Xbox.

ID@Xbox gir utviklere full tilgang til Xbox Live API-er for spillene deres, blant annet poengsum og prestasjoner. De kan også benytte seg av flerspillerspilling mellom enheter, nettlagring og alle funksjonene i Xbox Live-tjenesten på Xbox One. ID@Xbox kan også gi tilgang til Xbox One-utviklingspakker for spill som må ha tilgang til hele potensialet til Xbox One-maskinvaren.

Kommer hele UWP-API-overflaten til å bli tilgjengelig på Xbox?

Hvis du vil ha informasjon om UWP-API-overflaten for Xbox One, kan du se siden med kjente problemer for denne forhåndsversjonen.

Kommer standard spillmotorer til å fungere?

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan standard spillmotorer fungerer, kan du se siden med kjente problemer for denne forhåndsversjonen.

Hvilke funksjoner og systemressurser er tilgjengelige for UWP-spill på Xbox One?

Hvis du vil ha informasjon om funksjonene og systemressursene som er tilgjengelige, kan du se System resources for UWP apps and games on Xbox One.

Hvor får jeg svar på spørsmål om hvordan jeg bruker Utvikler Hjem på Xbox One-konsollen?

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du starter og bruker Utvikler Hjem, kan du se Introduction to Xbox One Tools.

Hvor går jeg hvis jeg har flere spørsmål og trenger kundestøtte?

Hvis du vil ha ytterligere hjelp eller svar, kan du se UWP Xbox apps frequently asked questions.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se UWP Xbox apps Known issues og forumet Developing Universal Windows apps.

Beslektede problemer