Vanlige spørsmål og feilsøkingsinformasjon om musikkmappen på OneDrive

Oversikt

Med Xbox Music kan du strømme en av de største musikkatalogene i verden, i tillegg til dine egne musikkfiler, enten du bruker nettbrettet, datamaskinen, telefonen, Xbox eller en nettleser. Du laster opp musikken til OneDrive, starter deretter Xbox Music på en hvilken som helst enhet og spiller av all musikken du elsker, uansett hvor du er.

Vanlige spørsmål om musikk på OneDrive

Legge til din egen musikk på OneDrive

Musikkmappen din opprettes etter at du har brukt Xbox Music-appen for første gang.

Du kan laste opp musikken ved hjelp av en OneDrive-app eller Xbox Music-nettstedet. Legg til favorittsangene i musikkmappen på OneDrive. Dermed vises de i Xbox Music-samlingen kort tid etter, enten du har Xbox Music Pass eller ikke.

Administrere musikkmappen på OneDrive

Hva er standardnavnet på musikkmappen på OneDrive?

Standardnavnet på mappen på OneDrive er "Musikk". Hvis du har en eksisterende mappe kalt "Musikk", brukes denne.

Kan jeg endre navnet på musikkmappen?

Du kan gi musikkmappen nytt navn eller flytte den uten å miste noe innhold. Hvis du gir den nytt navn, kan du fortsatt koble til den på onedrive.live.com.

Hva skjer når jeg sletter sanger fra Xbox Music-samlingen?

Hvis du sletter en sang fra Xbox Music-samlingen, blir du advart. Hvis du bekrefter slettingen, fjernes filen fra OneDrive, og den vises ikke på noen av enhetene dine.

Obs!  Slettede filer blir liggende i papirkurven på OneDrive i 90 dager (kortere tid i enkelte tilfeller) og kan gjenopprettes der.

Hva skjer når jeg sletter sanger fra musikkmappen på OneDrive?

Sanger du sletter fra musikkmappen på OneDrive, fjernes fra Xbox Music-samlingen på alle enheter.

Obs!  Slettede filer blir liggende i papirkurven på OneDrive i 90 dager (kortere tid i enkelte tilfeller) og kan gjenopprettes der.

Hvordan kan jeg gjenopprette en slettet musikkmappe?

Du kan gjenopprette den slettede musikkmappen fra papirkurven på OneDrive.

Når du har gjenopprettet musikkmappen, anbefaler vi at du sjekker at musikken vises.

Systemkrav

Hvilke enheter kan jeg bruke til å spille av musikken på OneDrive?

Du kan spille av musikken på OneDrive på følgende enheter:

• Datamaskin eller nettbrett med Windows 8.1
  • Windows Phone 8.1 (ved hjelp av Musikk-appen)
  • Xbox One- eller Xbox 360-konsollen
  • Via en nettleser på Xbox Music-nettstedet

Obs!

• Denne OneDrive-funksjonaliteten er ikke tilgjengelig i Windows 8. Du må oppgradere til Windows 8.1 for å få den nyeste versjonen av Musikk-appen fra Store.
  • Det er ikke støtte for iOS- og Android-enheter ennå. Hvis du har et Xbox Music Pass og bruker iOS eller Android, vises ikke OneDrive-innhold. (Dette forstyrrer ikke avspilling av musikk på de andre enhetene dine.)

Hvilke filformater er det støtte for?

Du kan legge til musikkfiler med formatene MP3, M4A (AAC) og WMA i musikkmappen på OneDrive.

Obs!  Enkelte M4A-filer spilles kanskje ikke av riktig (for eksempel AAC Lossless-filer). Du kan heller ikke legge til beskyttede WMA-filer i samlingen. Du kan finne ut om filene er beskyttet, ved å høyreklikke musikkmappen i Windows Utforsker (eller Filutforsker). Se i delen for detaljer for å se om filen er merket som beskyttet.

Er det en grense for hvor mange filer jeg kan ha i musikksamlingen?

Du kan lagre opptil 50 000 musikkfiler i samlingen.

Må jeg ha et Xbox Music Pass for å kunne spille av musikk fra OneDrive?

Nei. Du trenger ikke et Xbox Music Pass for å spille av musikken på OneDrive. Det er gratis.

Feilsøke musikkdeling fra OneDrive

Jeg kan ikke se OneDrive-innholdet på Windows Phone

Kontroller at du har godtatt vilkårene for bruk av Xbox ved å logge på Xbox.com på en datamaskin, og deretter åpne Music-appen på Windows Phone. OneDrive-sangene dine skal være oppført i samlingen kort tid etter.

Hvordan kan jeg unngå at musikken på OneDrive vises på alle Xbox Music-enhetene?

Du kan opprette en ny mappe for musikken på OneDrive og flytte innholdet dit. Dermed unngår du at denne musikken vises på andre enheter. (Bare innhold som er i musikkmappen, vises på andre enheter.)

En del av musikken vises ikke

Hvis musikken ikke vises riktig:

1. Kontroller at enheten har støtte for OneDrive-musikk.
    Musikk vises ikke i iOS, Android, Windows 8, Windows Phone 8, Zune eller Windows Media Player. Du kan finne ut om enheten din støtter OneDrive-innhold, ved å se Systemkrav ovenfor.
  2. Kontroller om OneDrive er tilgjengelig i landet eller området for Xbox Live.
  3. Kontroller at musikken ligger i musikkmappen på OneDrive.
  4. Kontroller at musikkfilene har en av filtypene som støttes: MP3, M4A eller ubeskyttet WMA. WMA-filer som lastes ned via et Xbox Music Pass, er vanligvis beskyttet. Beskyttede filer du legger til i musikkmappen på OneDrive, vises ikke på andre enheter.
  5. Kontroller at du ikke har over 50 000 sanger i musikksamlingen. Hvis du har flere enn 50 000 filer i musikkmappen på OneDrive, vises bare de første 50 000 filene.

Obs!
    Felleseide (eller delte) mapper støttes ikke.

Hvis musikken fortsatt ikke vises, kan du prøve følgende fremgangsmåte:

1. Start Internet Explorer, og start InPrivate-visning.
  2. Gå til Xbox Music-nettspilleren, og logg på med Microsoft-kontoen.
  3. Velg På OneDrive, og se etter musikken din.
  4. Hvis den ikke vises, venter du cirka 5 minutter på at musikken skal bli synkronisert til OneDrive.
  5. Oppdater siden. Musikken skal nå vises.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Det er en bestemt enhet musikken ikke vises på

Hvis musikken ikke vises i Windows 8.1:

Hvis musikken ikke vises i Windows 8.1, følger du fremgangsmåten under En del av musikken vises ikke ovenfor.

Hvis musikken ikke vises i Windows Phone 8.1:

• Kontroller at du er koblet til Internett (helst via Wi-Fi med god tilkobling).
  • Kontroller at appen er lukket. (Du lukker den ved å trykke venstrepilen.)
  • Start Musikk-appen på nytt.
  • Vent minst 5 minutter mens du lar appen være i forgrunnen (ikke start andre apper).
  • Hvis musikken ikke vises i Albumer-visningen, kontrollerer du at strømming er angitt for filteret.

Obs!
    Hvis du ikke har et Xbox Music Pass, gjelder strømming bare for Xbox Music-kjøp og innholdet i musikkmappen på OneDrive.

Hvis musikken ikke vises på Xbox One:

• Start konsollen på nytt ved å trekke ut strømkabelen og sette den inn igjen.
  • Start Xbox Music-appen.
  • Gå til Samling-visningen. Du får en melding om at samlingen synkroniseres.
  • Musikken vises innen 5 minutter.

Hvis musikken fortsatt ikke vises, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Hvis musikken ikke vises på Xbox 360:

Se om musikken vises på Xbox Music-nettstedet. Hvis ikke kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Jeg kan se musikken, men jeg kan ikke spille den av

Hvis musikkfilene er M4A, for eksempel AAC Lossless-filer på iTunes, kan de ikke spilles av i Xbox Music. Vanlige iTunes-sanger som ikke er Lossless-filer, kan imidlertid spilles av på alle enheter.

Hvis du ser en "skygge" eller slettet sang, lukker du Xbox Music på enheten og starter den deretter på nytt. Dermed utløses en ny synkronisering med musikksamlingen. Når denne er fullført, skal de slettede sangene forsvinne.

Hvis problemene vedvarer, kan du kontakte kundestøtte for Xbox.

Noen av musikkfilene på OneDrive har forsvunnet

Hvis du oppdager at noe av musikken har forsvunnet og du ikke slettet filene, kontrollerer du følgende:

• Ligger disse filene i musikkmappen på OneDrive eller i en annen mappe? Musikkfiler må ligge i musikkmappen på OneDrive.
  • Har filene blitt slettet? I så fall kan du gjenopprette dem fra papirkurven på OneDrive.

Obs!  Du kan gjenopprette filer fra papirkurven innen 90 dager etter at du har slettet dem.

Jeg har dupliserte albumer på OneDrive

Hvis du i Windows 8.1 kopierer musikk til OneDrive som allerede vises i Musikk-appen, ender du opp med dupliserte sanger i hvert album. Vi anbefaler at du flytter filene til OneDrive i stedet for å kopiere dem. Du kan likevel beholde en kopi av disse filene i en annen plassering som ikke oppdages av Musikk-appen. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du flytter og kopierer filer i Windows, kan du se Kopiere eller flytte filer og mapper.

Det er Music Pass-innhold i musikksamlingen min, og det spilles av i 30 sekunder

Hvis du ikke lenger har et Xbox Music Pass, men fortsatt har sanger eller albumer på enheten, kan du velge alternativet for å tilbakestille brukeropplevelsen din for skyen i innstillingene for Xbox Music.

Jeg er i et annet land eller område

Hvis du vil oppdatere landet eller området, kan du se Endre området for Xbox Live-kontoen.