MKV-støtte på Xbox One

Du kan nå spille av MKV-videoer på Xbox One.

MKV-formatet (filtypen som brukes for Matroska Media Container) har støtte for flere video- og lydkodeker, for eksempel H.264 og AAC-lyd. Beholdere har generelt å gjøre med hvordan video- og lyddata er ordnet, og hvilken tilleggsinformasjon som brukes til å beskrive disse A/V-strømmene. Beholdere kan også omfatte data som supplerer A/V-strømmer, for eksempel tittelen, språkene i lydstrømmene, sporene for teksting, skriftene for denne tekstingen, bildene, kapittelinformasjonen og menyene. MKV er et svært fleksibelt format som har støtte for mange av disse beholderfunksjonene.

Xbox One prøver å støtte MKV-funksjonene som er viktigst for de fleste kundene. Ikke alle funksjonene i MKV-formatet implementeres, og funksjoner innføres i en rekkefølge der de viktigste prioriteres først.

Støtte for MKV-beholderfunksjoner

Slik støttes MKV-beholderfunksjoner på Xbox One:

• Hvis det finnes ett eller flere videospor, blir det første sporet spilt av.
  • Hvis det finnes ett eller flere lydspor, blir det første sporet spilt av.
  • Hvis det finnes ett eller flere spor for teksting, gjengis ikke tekstingen, men filen lastes inn og spilles av.
  • Hvis det finnes én eller flere skrifter eller bilder, gjengis ikke tekstingen og bildene, men filen lastes inn og spilles av.
  • Menyinformasjon støttes ikke og vises heller ikke, men filen lastes inn og spilles av.
  • Kapittelinformasjon støttes ikke, men filen lastes inn og spilles av.
  • Hvis filer med kapitler henviser til tilleggsfiler, blir ikke tilleggsfilene spilt av.
  • Miniatyrbilder vises når du bruker filutforskeren til å bla gjennom etter filer på USB-stasjoner.

Dette settet med funksjoner skal gjøre det mulig å spille av de fleste MKV-filene hvis de inneholder kodeker som støttes.

Støtte for MKV-kodeker

Det forventes at MKV-filer som inneholder video- og lydspor som er kodet med følgende kodeker, kan spilles av på Xbox One:

Matroska Id MSFT Media Foundation MF_MT_SUBTYPE Beskrivelse FourCC- eller WAV-identifikatorer
V_MPEG4/ISO/AVC MFVideoFormat_H264 H.264-video H264
V_MPEG2 MFVideoFormat_MPEG2 MPEG-2-video
V_MPEG1 MFVideoFormat_MPG1 MPEG-1-video MPG1
V_MPEG4/MS/V3 MFVideoFormat_MP43 Microsoft MPEG 4-kodek versjon 3 MP43
V_MPEG4/ISO/ASP MFVideoFormat_MP4V MPEG-4 part 2-video MP4V
V_MS/VFW/FOURCC   Tilordnes til flere kodeker som vanligvis støttes i AVI-formatet som er tilgjengelig på konsollen.
A_AAC MFAudioFormat_AAC Advanced Audio Coding (AAC) WAVE_FORMAT_MPEG_HEAAC
A_AC3 MFAudioFormat_Dolby_AC3 Dolby Digital (AC-3)
A_MPEG/L3 MFAudioFormat_MP3 MPEG Audio Layer-3 (MP3) WAVE_FORMAT_MPEGLAYER3
A_MPEG/L1 MFAudioFormat_MPEG MPEG-1 audio payload WAVE_FORMAT_MPEG
A_PCM/INT/BIG MFAudioFormat_PCM Ukomprimert PCM-lyd WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/INT/LIT MFAudioFormat_PCM Ukomprimert PCM-lyd WAVE_FORMAT_PCM
A_PCM/FLOAT/IEEE MFAudioFormat_Float Ukomprimert IEEE-flytpunktlyd WAVE_FORMAT_IEEE_FLOAT

Tekniske detaljer vedrørende kodeker

Du finner tekniske detaljer på følgende nettsteder:

Spesifikasjoner for Matroska-kodeker

Windows Utviklingssenter: GUIDer for lydundertype

Windows Utviklingssenter: GUIDer for videoundertype