Vanlige spørsmål om Skype på Xbox One

På denne siden

Hvordan integreres Skype med Xbox One?

Skype på Xbox One er spesialutviklet for Xbox One og gjør at du kan holde kontakten med venner og familie på TV-en. Vi kan også tilby deg gruppevideosamtaler via TV for første gang, slik at du kan ha Skype-videosamtaler med hele familien fra stuen. Skype på Xbox One bruker Kinect-kameraet, og du kan derfor ha vidvinkelvideosamtaler, slik at hele familien slipper å trenge seg sammen foran skjermen for å være synlig innenfor rammen. Kinect-mikrofonen kan til og med fange opp stemmen din blant andre lyder i rommet, slik at du kan fortsette å spille selv om du er på Skype. I tillegg bruker Skype stemme- og bevegelseskontrollene på Xbox One, og du kan starte og avslutte Skype-samtalene uten å løfte en finger.

Kan jeg starte Skype-samtaler med familie og venner via Xbox One-konsollen slik jeg hadde gjort fra en datamaskin?

Ja. Skype på Xbox One har kjente Skype-funksjoner, for eksempel direktemeldinger og Skype-til-Skype-videosamtaler og -taleanrop. For første gang kan vi også tilby deg gruppevideosamtaler via den største skjermen du har i hjemmet, slik at alle familiemedlemmene opplever at de er samlet i stuen selv om de befinner seg på ulike steder.

Må jeg ha et Xbox Live Gold-abonnement for å kunne bruke Skype på Xbox One?

Nei, et Xbox Live Gold-abonnement kreves ikke lenger for å kunne bruke Skype på Xbox One. Du må imidlertid koble sammen Skype-kontoen og Microsoft-kontoen. Med Skype på Xbox One kan du få enkelt- og gruppesamtaler med lyd/video uten ekstra kostnad. Uavhengig av hvor vennene og familien befinner seg, kan du se opptil fire personer samtidig på TV-en fra stuen. Se Koble sammen en eksisterende Skype-konto og en Microsoft-konto på Xbox One.

Må jeg opprette en ny Skype-konto fra Xbox One, eller kan jeg bruke den eksisterende Skype-kontoen?

Nei, du trenger ikke en ny Skype-konto. Når du har logget på Skype på Xbox One for første gang, forblir du pålogget. Xbox One registrerer automatisk hvor du er i rommet, og du slipper derfor å angi passordet ditt på nytt.

Må jeg betale ytterligere kostnader for å bruke Skype på Xbox One?

Det koster ikke noe ekstra å bruke Skype-til-Skype-funksjoner som video, stemme og meldinger. Hvis du bruker opptil 100 globale minutter til mobiltelefoner eller fasttelefoner, kan du kjøpe Skype-kreditt eller registrere deg for et Skype-abonnement. Hvis du vil ha mer informasjon om Skype-kreditter og -abonnementer, kan du gå til Skype.com.

Avbryter Skype spill eller apper?

Skype fungerer med stilleinnstillingene på Xbox One, og du kan styre når venner og familie kan kontakte deg på Skype.

Hvordan logger jeg av Skype?

I v1.8 har vi innført et alternativ for å logge av. Du kan logge av ved å velge avataren din mens du er på startskjermen for Skype, og deretter velge Logg av. Når du starter Skype neste gang, logges du på automatisk.

Hvordan kontakter jeg angående Skype-konto og -fakturaopplysninger?

Kontakt Skype-støtten for alle spørsmål eller problemer som har å gjøre med Skype-kontoen og -fakturering.

Kan jeg bruke sidestilling med Skype?

Ja, og i v1.8 kan du nå svare på og starte samtaler fra Skype mens det er sidestilt. Du kan gjennomføre en videosamtale fra person til person eller en treveis lydsamtale når Skype er i sidestillingsmodus. Samtaler med flere deltakere må kjøres i fullskjermmodus.

Hvis du har en samtale i Skype og vil feste et annet program til skjermen, gjør du dette:

1. Gå til Hjem-skjermen.
  2. Velg Sidestill midt på skjermen.
  3. Trykk A-knappen  for å velge appen du vil sidestille.
  4. Trykk A  på nytt. Skype skal nå kjøre på venstre side av skjermen, og de andre appene skal kjøre på høyre side.

Du kan sidestille Skype med håndkontrolleren, talekommandoer eller håndbevegelser. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Fleroppgavekjøring med sidestilling på Xbox One.

Kan jeg vise bilder med Skype på Xbox One?

I v1.8 kan du motta og vise bilder som sendes til en Skype på Xbox One-bruker fra en mobil enhet, ved å bruke Skype for iOS 5.0 eller nyere eller Skype for Windows Phone 2.21 eller nyere. Bilder eller filer som sendes fra andre enhetstyper, støttes for øyeblikket ikke i Skype på Xbox One.

Hvorfor kan jeg ikke logge på Skype, og hvorfor blir jeg flere ganger bedt om å logge på en Xbox-profil?

Følg disse trinnene for å løse problemet:

1. Gå til Hjem-skjermen.
  2. Trykk menyknappen  på håndkontrolleren, og velg deretter Innstillinger.
  3. Velg Personvern og nettsikkerhet.
  4. Hvis du ser at personvernet er angitt til Egendefinert, trykker du A-knappen  for å utføre endringer.
  5. Kontroller at Blokker er angitt for Kommunisere med video og Kommunisere med tale og tekst.
  6. Gå tilbake til Hjem-skjermen, og prøv å logge på Skype på nytt.

Jeg savner en funksjon i Skype på Xbox One. Hvor er den?

På nåværende tidspunkt er følgende funksjoner fremdeles under utvikling for Skype på Xbox One:

• SMS
  • Mobilsvar
  • Skjermdeling
  • Redigere eller fjerne direktemeldinger
  • Sende videomeldinger (du kan imidlertid motta videomeldinger)
  • Sende kontakter
  • Integrasjon av Facebook-kontakter
  • Profilbilder med høy oppløsning

Jeg savner Skype-samtaler eller chatvarsler på Xbox One-konsollen. Hvordan løser jeg det?

Start Skype hver eneste gang du slår på konsollen, for å sikre at du ikke går glipp av Skype-samtaler eller chatvarsler. Deretter kan du bruke andre Xbox One-apper og fremdeles motta varsler.