Konfigurere og bruke SmartGlass på Xbox One

Oversikt

SmartGlass lar konsollen og de tilkoblede enhetene kommunisere på mange måter. Du har tilgang til SmartGlass-mobilapper selv når du ikke bruker konsollen.

Obs! For at du skal kunne styre Xbox One med SmartGlass eller utføre SmartGlass-relaterte aktiviteter på konsollen, må konsollen være slått på og tilkoblet SmartGlass-enheten.

Løsninger

Enhetskrav for SmartGlass

For å kunne bruke SmartGlass på konsollen eller en annen enhet trenger du følgende:

• En Xbox-profil
  • Xbox One SmartGlass-programvare som kjører på en SmartGlass-kompatibel enhet, for eksempel følgende:
    • Xbox One SmartGlass for Windows 8
    • Xbox One SmartGlass for Windows Phone

Obs! For å kunne styre OneGuide på Xbox One fra Windows-PC-en eller Windows-telefonen må du bruke Xbox One SmartGlass-programvaren. Hvis du vil koble til Xbox One-konsollen for andre formål, kan du bruke Xbox-appen i Windows, iOS eller Android. SmartGlass-programvaren for Xbox 360 kan ikke kobles til Xbox One.

Tilkoblingskrav for SmartGlass

SmartGlass bruker en kobling mellom Xbox One og en tilkoblet enhet. Både konsollen og den tilkoblede enheten må være slått på og logget på Xbox Live. Du kan koble til over følgende:

• et lokalt nettverk eller hjemmenettverk
  • Internett
  • et 3G- eller 4G-mobilnettverk

Jo raskere og mer pålitelig tilkoblingen er, desto bedre ytelse leverer SmartGlass. Vi anbefaler at du bruker det lokale nettverket for best mulig resultat.

Konfigurere SmartGlass på Xbox One

Slik får du startet SmartGlass på konsollen:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger og deretter Alle innstillinger.
  3. Velg Innstillinger og deretter Xbox-app tilkoblinger.
  4. Velg alternativet som best oppfyller behovene dine, under Xbox-app tilkoblinger.

Konfigurere SmartGlass-enheten slik at den kobler seg til konsollen

På SmartGlass-enheten logger du på SmartGlass-appen med den samme Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen for Xbox. Hvis du ikke vet hvilken Microsoft-konto som er knyttet til Xbox Live-kontoen din, kan du se Vanlige spørsmål om Microsoft-konto. Deretter kan du koble SmartGlass-enheten til konsollen.

SmartGlass-appen reagerer tregt, eller du får en melding om treg tilkobling

Løsning for telefoner og nettbrett

Koble telefonen til det trådløse hjemmenettverket. Selv om smarttelefonen eller nettbrettet kan kommunisere med konsollen over et mobilt nettverk, får du aller best ytelse hvis telefonen er koblet til samme trådløse nettverk som konsollen.

Løsning for Windows-PC-er

Hvis du vil feilsøke tilkoblingen mellom Windows-PC-en og Xbox Live, kan du se Koble til Xbox Live fra en PC.

SmartGlass-appen kan ikke finne eller koble til konsollen

Kontroller at du bruker den samme Microsoft-kontoen

Hvis SmartGlass ikke finner Xbox, må du kontrollere at Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen for Xbox Live, er den samme Microsoft-kontoen du bruker til å logge på SmartGlass. Hvis du ikke vet hvilken Microsoft-konto som er knyttet til Xbox Live-kontoen din, kan du se Finne Microsoft-kontoen eller passordet.

Aktiver SmartGlass på Xbox One

Følg fremgangsmåten øverst på denne siden for å gjøre dette på Xbox One.