4K på Xbox One S

Video: 4K-video på din Xbox One S

Se videoen 4K-video på din Xbox One S. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Din Xbox One S kan vise innhold i 4K- og HDR-kvalitet. Du vil trenge en 4K TV. Men så snart du har anskaffet deg det, vil du kunne se filmer og TV i sprudlende 4K-kvalitet.

Hva er 4K?

4K betegner oppløsningen på TVen. For å være teknisk korrekt, heter det 4K UHD (eller “4K Ultra HD”, eller “4K Ultra High Definition”). Denne egenskapen pakker inn fire ganger så mange piksler som en 1080p HDTV. Slik får du et skarpere og mer detaljrikt bilde. For å oppleve 4K må du ha tre ting: en 4K TV, en enhet som kan spille av 4K-innhold (som f.eks. Xbox One S) og media i 4K.

4K oppskalering

Når du stiller inn 4K UHD-visning på din konsoll, vil alt som spilles av fra konsollen — film/TV, spill og apper — vises i 4K-kvalitet. Media i 4K-kvalitet blir naturligvis vist i 4K-oppløsning, og annet innhold (som det av 1080p-kvalitet) blir oppskalert til 4K.

For å angi oppløsningen og oppskalere alt til 4K kan du dobbelttrykke Xbox-knappen for å åpne veiledningen, gå til Innstillinger > Alle innstillinger og deretter velge Skjerm og lyd > Videoutgang. For TV-oppløsning, velg 4K UHD.

4K for spill og apper

Du trenger ikke å stille inn 4K-oppløsning på konsollen din for å spille av 4K-innhold. Selv når oppløsningen på konsollen er innstilt til noe annet som 1080p for eksempel, vil den automatisk skifte over til 4K når et spill eller en app krever det, og gitt at din TV støtter 4K-modus. Dette er praktisk når du vil spille innhold i dets opprinnelige 1080p-kvalitet og også dra nytte av 4K-oppløsningen når du spiller av noe i 4K-kvalitet.

For å angi en lavere oppløsning og skifte over til 4K når du spiller av media i 4K-kvalitet:

1. Åpne veiledningen og gå til Innstillinger > Alle innstillinger > Display & lyd > Videoutgang og så sørge for at TV-oppløsningen er angitt som 720p eller 1080p.
  2. Velg Avanserte videoinnstillinger og sørg for at Tillat 4K er valgt.

Hvis du har gjort alt riktig og 4K fremdeles ikke virker, eller du ikke ser disse innstillingene, les Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S.

For å lære om hva din TV klarer, les Kontrollering av din TVs 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One S.

For informasjon om HDR, les om HDR på Xbox One S.

Merk

Du må ha en Xbox One S-konsoll og en 4K TV for å vise innhold i 4K- og HDR-kvalitet. Hvis du ikke vet om du har riktig utstyr, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S for å finne ut hvordan du sjekker din konsoll og TV.