Vanlige spørsmål om tilgjengelighet, Xbox One og Kinect

Finn svarene på vanlige spørsmål om tilgjengelighet, Xbox One-konsollen og Kinect-sensoren.

Emner

Kan personer med funksjonshemninger bruke Xbox One?

Vi i Microsoft mener at så mange som mulig skal kunne ha glede av interaktiv underholdning. Xbox One gir brukere betydelige tekniske forbedringer. Vi har gjort mange funksjoner og alternativer mer tilgjengelige med bevegelser, tale og trådløs håndkontroller, slik at brukere kan få glede av spill og underholdning på Xbox på flere måter.

Vi er klar over at hver person har unike evner, og at ikke alle Xbox-spill og -opplevelser er tilgjengelige for alle brukere. Vi arbeider hele tiden for å forbedre Xbox-opplevelsen for alle brukere. Vi vil gjerne ha tilbakemelding på hvordan vi kan forbedre Xbox- og Kinect-teknologi, og vi tar hensyn til denne tilbakemeldingen når vi arbeider på oppdateringer og fremtidige versjoner av produktene og tjenestene våre.

Jeg sitter i rullestol / jeg må sitte hele tiden. Kan jeg bruke Xbox One?

Sittende brukere kan glede seg over flere funksjoner og spill utviklet for Xbox One. Hvorvidt Kinect-sensoren som kommer med Xbox One-konsollen, fungerer for sittende brukere, er for øyeblikket i stor grad avhengig av de enkelte spillene og appene. Enkelte spill og opplevelser er bedre egnet for sittende brukere enn andre. Utviklere kan lage appene og spillene slik at brukere kan hoppe over aktiviteter som er besværlige for dem. Vi fortsetter å undervise utviklere i et forsøk på å oppfordre dem til å gi en underholdende spillopplevelse der det tas hensyn til behovene til en bredere målgruppe.

Du kan navigere i Xbox One-brukergrensesnittet og bruke kontrolleren til å oppleve gratis underholdningsfunksjoner på Xbox Live, for eksempel Groove og Video-Kinect, enten du sitter eller står.

Støtter Xbox One tegnspråk?

For øyeblikket støtter ikke Xbox One tegnspråk som en form for kommandoinndata til Kinect-sensoren.

Kan jeg bruke Xbox One-talegjenkjenning og diktering?

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du bruker talegjenkjenning, kan du se Bruke talekommandoer med Xbox One.

Obs! Talekommandoer er ikke tilgjengelige i alle områder. Hvis du vil se en liste over Xbox One-funksjoner og områdene der de er tilgjengelige, kan du se Tilgjengelighet for Xbox One-funksjoner.

Jeg er talehemmet / jeg har en aksent. Kommer talegjenkjenning og diktering til å fungere for meg?

Talegjenkjenning på Xbox One er utviklet for å reagere på bestemte talemønstre, slik at den følger brukerkommandoer på riktig måte. Denne funksjonen er med på å begrense antall utilsiktede reaksjoner på lyder i omgivelsene. Dette kan påvirke systemets evne til å spore og reagere på lyder og stemmer som den ikke kan kartlegge i databasen for gjenkjente talekommandoer.

Obs! Talekommandoer er ikke tilgjengelige i alle områder. Hvis du vil se en liste over Xbox One-funksjoner og områdene der de er tilgjengelige, kan du se Tilgjengelighet for Xbox One-funksjoner.

Kan jeg se videoer og filmer på Xbox One selv om jeg har nedsatt hørsel?

Ja. Hvis videoene har undertekst, kan du vise underteksten i Film og TV på Xbox One-konsollen. Det er eierne av videoene, ikke Microsoft, som står for underteksten.

Er undertekst tilgjengelig for TV-programmer og filmer?

Eiere av videoer forventes å sørge for IP-undertekst for alle fullstendige, ikke-fritatte, forhåndsinnspilte videoer som vises på TV i USA. Ytterligere programmer tekstes på en senere dato og i samsvar med FCC-retningslinjer (Federal Communications Commission).

Hvordan angir jeg at undertekst skal vises på Xbox One-konsollen?

Når det gjelder videoer som tilbys via Film og TV, samt mange apper fra tredjeparter, kan du bruke innstillingene på Xbox One til å spille av undertekst når den er tilgjengelig.

Slik aktiverer du undertekst på Xbox One-konsollen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Undertekst under Hjelpemiddel.
  5. Velg blant de tilgjengelige alternativene.

Lagres innstillingene for undertekst på Xbox One-konsollen eller Xbox-kontoen?

Innstillinger for undertekst for førstepartsvideoer og tredjepartsapper lagres vanligvis på Xbox One-konsollen. Dermed vises underteksten i alle videoer med undertekst som du spiller av på konsollen eller datamaskinen. Hvis du vil deaktivere undertekst, følger du de første trinnene i forrige svar og velger Undertekst av.

Hvis du vil ha mer informasjon om innstillinger for undertekst, kan du se Endre innstillingene for undertekst på Xbox One-konsollen.

Obs!

• Enkelte tredjepartsapper, for eksempel Netflix, kan lagre innstillingene for undertekst i appens kontoinnstillinger.
  • Hvis du bruker Xbox-kontoen til å logge på en Xbox One-konsoll som ikke er din, må du angi innstillinger for undertekst på denne konsollen eller datamaskinen, akkurat som på din egen konsoll eller datamaskin.

Hvordan ser underteksten ut på Xbox One?

Xbox One-videoundertekst ligner på underteksten på TV og vises som tekst oppå videoen som spilles av på skjermen. Når undertekst er aktivert, vises den som hvit tekst på svart bakgrunn, som er standardinnstillingen.

Hvis du vil endre egenskapene til underteksten som vises på skjermen, kan du se Endre innstillingene for undertekst på Xbox One-konsollen.

Må jeg være tilkoblet for å kunne se en video med undertekst?

Nei. Når du kjøper og laster ned en tekstet video via Film og TV, lagres hele filen, inkludert underteksten, på Xbox One-konsollen enten du har aktivert undertekst via konsollen eller ikke. Dette betyr at selv om du trenger en Internett-tilkobling for å laste ned en video til konsollen, trenger du ikke å være koblet til Internett eller Xbox Live for å spille av videoen med undertekst.

Hvem kontakter jeg for å be om undertekst for en video?

Det er eierne av videoene som sørger for undertekst. Dette er vanligvis filmstudioene eller TV-nettverkene (eller morselskapene deres) som eier videoinnholdet. Kontakt eieren av innholdet hvis du vil ha undertekst for en bestemt film eller et bestemt TV-program.

Hvem kontakter jeg hvis underteksten ikke fungerer som den skal?

Hvis du har problemer med IP-undertekst (Internet Protocol), kan du kontakte Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, via e-post på Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues eller ved å bruke følgende kontaktinformasjon:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Telefon: (425) 882-8080
Faks: (425) 936-7329

Hvordan tar Microsoft del i fellesskapet med Xbox One-brukere med funksjonshemninger og sansesvekkelser?

Vi prøver hele tiden å forbedre Xbox One-opplevelsen og deltar aktivt i fellesskapet for å kunne forbedre Xbox- og Kinect-teknologien for alle brukere. Vi underviser også utgivere i hvordan de kan lage spillene slik at de når en bredere målgruppe, inkludert brukere med funksjonshemninger og sansesvekkelser og de med unike spillebehov. Medlemmer i fellesskapet kan også kontakte teamet som gir informasjon om tilgjengelighet på Xbox.

Hvor kan jeg lese mer om Microsoft og selskapets forpliktelse til tilgjengelighet?

Gå til nettstedet for Microsoft og tilgjengelighet.

Jeg vil gjerne ha kontakt med noen hos Microsoft vedrørende min tilgjengelighetssituasjon med Kinect. Hvem kan jeg snakke med?

Hvis du har spørsmål eller tilbakemelding om tilgjengelighet på Xbox One eller et annet Xbox-produkt, kan du kontakte oss via e-post på xaccess@microsoft.com. Et av våre teammedlemmer svarer gjerne på spørsmålene dine eller henviser deg til den mest aktuelle personen.