Kontrollering av din TVs 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One S

Du kan sjekke 4K- og HDR-funksjonaliteten til TV-en din ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden, velge Innstillinger > Alle innstillinger > Skjerm og lyd og deretter velge Avanserte videoinnstillinger > 4K TV-detaljer.

4k TV-detaljer skjermbilde

TV-oppløsning

Dette oppdager om din TV kan vise 4K UHD-oppløsning på 60 Hz. Dette er nødvendig for å oppskalere systemet, spill og enkelte apper til 4K. Med andre ord vil dette la konsollen din kjøre på 4K hele tiden, uansett innhold.

4K UHD som oppløsning er imidlertid ikke påkrevd for å spille av 4K-innhold. Spill og apper som bruker 4K-funksjoner som 4K-oppløsning (til å se filmer) og HDR (for film og spill) kan aktivere disse funksjonene uten behov for 4K UHD-oppløsning i helhetlig grad.

Se filmer & TV

Film- og TV-innhold varierer alt etter hvor det er lagret og hvordan det spilles av. Enkelte videoapper kan spille av 4K-innhold ved forskjellige oppdateringsfrekvenser og noen støtter også HDR-innhold. Denne delen tester din TVs evne til å vise i forskjellige 4K- og HDR-modus.

For eksempel kan din TV støtte 4K ved 24 Hz og ikke 4K ved 60 Hz. I slike tilfeller kan den vise 4K 24 Hz-filmer i deres opprinnelige 4K 24 Hz-format, mens 4K 60 Hz-innhold spilles av i 1080p. Hvordan innholdet faktisk blir fremvist er avhengig av videoappen, mediainnholdet og din TVs egenskaper.

Å spille spill

Noen spill kan spilles i HDR-kvalitet. Denne delen tester hvor vidt din TV kan vise spill i HDR-kvalitet.

Dersom din TV egentlig støtter bedre egenskaper enn de som vises i 4K TV-detaljerskjermen, sjekk Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S for å se hva du kan gjøre for å rette opp i dette.

For tekniske detaljer som støtter testene på dette skjermbildet, les 4K på Xbox One S - tekniske krav.

Obs! Du må ha en Xbox One S-konsoll og en 4K TV for å vise innhold i 4K- og HDR-kvalitet. Hvis du ikke vet om du har riktig maskinvare, les Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S for å lære hvordan til å sjekke din konsoll og TV.