Slik konfigurerer du lydinnstillinger på Xbox One-konsollen

Denne siden beskriver hvordan du konfigurerer lydinnstillingene for Xbox One-konsollen.

Xbox One støtter både HDMI-tilkoblinger og optiske lydtilkoblinger, og mange ulike komprimerte og ukomprimerte signalformater samt surroundlydformater. Disse formatene er avhengige av systemet og kan variere fra formatene som vises her. Det er vanligvis bare nødvendig å justere disse innstillingene når du bruker et hjemmekinoanlegg med surroundlyd.

Lydkonfigurasjon på Xbox One

Koble Xbox One-konsollen til et hjemmekinoanlegg eller et lydanlegg

Hvis du ikke har gjort det allerede, kan du se Koble Xbox One-konsollen til et lydanlegg for å finne ut hvilke kabler du trenger. Deretter kan du følge fremgangsmåten på denne siden for å konfigurere lydinnstillingene for et hjemmekinoanlegg.

Konfigurere lydinnstillinger på konsollen

Hvis du allerede har koblet Xbox One-konsollen til et hjemmekinoanlegg eller lydanlegg, er det på tide å konfigurere lydinnstillingene på Xbox One. Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Skjerm og lyd.
  5. Velg Lydutgang.
  6. Velg enten HDMI-lyd eller Optisk lyd under DIGITALLYD basert på typen kabel du bruker til å koble konsollen til lydmottakeren eller TV-en.
  7. Velg alternativet som passer best for systemet ditt.

Alternativer for HDMI-lyd

• Av
  • Stereo uncompressed
  • 5.1 uncompressed
  • 7.1 uncompressed
  • Bitstream out

Alternativer for optisk lyd

• Av
  • Stereo uncompressed
  • Bitstream out

Bitstream-format

• DTS Digital Surround
  • Dolby Digital

Obs!

• Alternativene som vises, er avhengige av systemet ditt. Det kan hende at ikke alle alternativene vises her.
  • Digital surroundlyd (f.eks. Dolby 5.1) fra kabel- eller paraboltuneren er for tiden bare tilgjengelig som beta. Hvis du vil finne ut hvordan du aktiverer det, kan du se følgende avsnitt på denne siden.
  • På menyene HDMI-lyd og Optisk lyd brukes alternativet Bitstream ut til å angi at utgangssignalet bruker ett av de støttede formatene for digitallyd.

Konfigurere voluminnstillinger

Lydmikseren gjør at du kan justere lydbalansen mellom ulike apper som vises. Chatmikseren gjør at du kan justere lydbalansen mellom spillet og snakkingen.

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Skjerm og lyd.
  5. Velg Volum.
  6. Juster innstillingene etter behov:
    • Lydmikser. Du bruker denne innstillingen til å justere balansen mellom den sidestilte appen og hovedappen.
    • Chatmikser. Du bruker denne innstillingen til å justere balansen mellom snakking og andre lyder.
    • Konfigurer TV og A/V-kontroll. Disse innstillingene er knyttet til HDMI-inngangssignalet, for eksempel en kabeltuner eller antenne.
    • Endre volum med stemmen via. Du bruker denne innstillingen til å justere volumet på TV-en ved å bruke kommandoene Volum opp eller Volum ned.

Konfigurere digital surroundlyd for HDMI

Støtte for digital surroundlyd fra kabel- eller paraboltuneren er for tiden bare tilgjengelig som beta. Som standard mottas bare stereolyd.

Følg denne fremgangsmåten for å aktivere digital surroundlyd:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg TV og OneGuide.
  5. Velg Lyd og video.
  6. Velg Lyd.
  7. Velg alternativet Surround-lyd.