Cortana-talestyring på Xbox One

Du kan nå bruke Cortana-talestyring til å styre Xbox One-konsollen. Når du aktiverer Cortana, kan du kommunisere med konsollen på nye og spennende måter. Du kan også bruke en headsetmikrofon til å gi talestyring.

Video: Cortana på Xbox One

Se videoen Cortana på Xbox One. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

På denne siden

Bruke et headset med Cortana

Med Cortana kan du i tillegg til Kinect-sensoren bruke et headset med mikrofon til talestyring. Den fungerer på samme måte for begge, med ett unntak: «Hey Cortana, Xbox on» fungerer bare med en Kinect. Så du må slå på Xbox-konsollen med en kontroller hvis du bruker et headset.

D u kan bruke så og si alle headset med en hodetelefonkontakt på 3,5 mm. Det kan være at enkelte kontrollere trenger en Xbox One Stereo Headset-adapter for å koble til headsetet. Se Koble et kompatibelt headset til Xbox One hvis du vil ha mer informasjon.

Hvis du har to eller flere headset koblet til samtidig og ikke er sikker på hvilket som har talestyring, er «hjemmekontrolleren», det vil si den som er koblet til profilen som vises i øvre venstre hjørne på Hjem-skjermen, kontrolleren med talestyring.

Si «Hey Cortana»

Hvis du har valgt å bruke Cortana, ser du at «Xbox»-kommandoen er endret til «Hey Cortana».

Uttrykkene du pleide å bruke med «Xbox», for eksempel «sign in», «select» og «go home» fungerer fortsatt. Det er bare det at du nå starter taleinteraksjonen med «Hey Cortana».

Hvis du vil se en liste over flere kommandoer du kan bruke med Cortana, sier du «Hey Cortana, what can I say?».

Slå av og på Xbox One-konsollen

Med en Kinect kan du bruke stemmen til slå Xbox-konsollen både av og på. Hvis du bruker et headset, kan du fortsatt slå Xbox-konsollen av med stemmen, men ikke på.

1. Du slår av Xbox-konsollen med stemmen ved å si «Hey Cortana, Xbox off».
  2. Du slår den på igjen ved å si «Hey Cortana, Xbox on». (Kontroller at strømmodusen er satt til Øyeblikkelig på.)

Hvis du glemmer dette eller vil imponere vennene dine, fungerer disse også. Dette er noe av det beste med å bruke Cortana.

Si «Hey Cortana» og én av følgende kommandoer:

• «Turn off my Xbox»
  • «Turn off»
  • «Go to sleep»
  • «Turn on Xbox»
  • «Turn on»
  • «Start Xbox»

Velge et element på skjermen

Når du vil velge noe på skjermen, for eksempel en av stiftene på Hjem, eller et spill i Store, sier du «Hey Cortana» pluss et av disse:

• «Select»
  • «Make a selection»
  • «Turn on select mode»

Når skjermteksten endrer farge, kan du si det som vises i grønt.

Når du er ferdig, sier du «Stop listening», og dermed forsvinner den grønne teksten.

Skaff flere talekommandoer for Cortana

Hvis du vil ha eksempler på kommandoer og spørsmål for Cortana, sier du «Hey Cortana, what can I say?», og deretter blar du gjennom kategoriene.

Du får deretter se eksempler på alle typer talestyring og spørsmål du kan stille Cortana. Dette kan være alt fra mediestyring og navigering av konsollen til sport og vær.

Gå tilbake til Xbox-kommandoer

Hvis du ikke lenger vil bruke Cortana, kan du gå tilbake til den opprinnelige talestyringsmodellen og bruke «Xbox»-kommandoen. Dette er hva du minster når du bytter talestyring:

• Talestyring via headset
  • Talegjenkjenning og utvidete kommandoer
  • Tale-til-tekst inndata (diktering)

Du kan aktivere Cortana igjen når som helst.

Slik går du tilbake til den opprinnelige talestyringsmodellen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg System > Innstillinger for Cortana.
  4. Uthev -bryteren i vinduet til høyre, og trykk på A-knappen for å stille den til Av.
  5. Velg Start på nytt nå for å slå av Cortana og starte konsollen på nytt.

Etter at Xbox har startet på nytt, vil du kunne bruke de originale Xbox-talekommandoene for talestyring.

Slik går du tilbake til talestyring via Cortana:

1. Velg Mine spill og apper-flisen.
  2. Uthev Apper, og velg deretter Cortana.
  3. Følg instruksjonene, og start deretter Xbox-konsollen på nytt for at endringene skal tre i kraft.