Cortana-talekommandoer på Xbox One

Du kan nå bruke Cortana-talekommandoer til å styre Xbox One-konsollen. Når du aktiverer Cortana, kan du kommunisere med konsollen på nye og spennende måter. Du kan også bruke en headsetmikrofon til å gi talekommandoer.

Video: Cortana på Xbox One

Se videoen Cortana på Xbox One. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

På denne siden

Bruke et headsett med Cortana

Med Cortana kan du bruke et headsett med mikrofon til talestyring, i tillegg til Kinect-sensoren. Den fungerer på samme måte for begge, med ett unntak: «Hey Cortana, Xbox på» fungerer bare med en Kinect. Så du må slå på Xbox-konsollen med en kontroller hvis du bruker et headsett.

Så og si alle headsett med en hodetelefonkontakt på 3,5 mm fungerer. Enkelte kontrollere må kanskje ha en Xbox One Stereo Headset-adapter for at du skal kunne koble dem til headsettet. Se Koble et kompatibelt headsett til Xbox One hvis du vil ha mer informasjon.

Hvis du har to eller flere headsett koblet til samtidig og ikke er sikker på hvilken som har talestyring, er «hjemmekontrolleren», det vil si den som er koblet til profilen som vises i øvre venstre hjørne på Hjem-skjermen, kontrolleren med talestyring.

Si «Hey Cortana»

Hvis du har valgt å bruke Cortana, ser du at «Xbox»-kommandoen er endret til «Hey Cortana».

Uttrykkene du pleide å bruke med «Xbox», for eksempel «logg på», «velg» og «gå hjem» fungerer fortsatt. Det er bare det at du nå starter taleinteraksjonen med «Hey Cortana».

Hvis du vil se en liste over flere kommandoer du kan bruke med Cortana, sier du «Hey Cortana, what can I say?».

Slå av og på Xbox One-konsollen

Med en Kinect kan du bruke stemmen til slå Xbox-konsollen både av og på. Hvis du bruker et headsett, kan du fortsatt slå Xbox-konsollen av med stemmen, men ikke på.

1. Du slår av Xbox-konsollen med stemmen ved å si «Hey Cortana, Xbox av».
  2. Du slår den på igjen ved å si «Hey Cortana, Xbox på». (Kontroller at strømmodusen er satt til Øyeblikkelig på.)

Hvis du glemmer denne eller vil imponere vennene dine, fungerer disse også. Dette er noe av det flotte med Cortana.

Si «Hey Cortana» og én av følgende kommandoer:

• «Turn off my Xbox»
  • «Turn off»
  • «Go to sleep»
  • «Turn on Xbox»
  • «Turn on»
  • «Start Xbox»

Velge et element på skjermen

Når du vil velge noe på skjermen, for eksempel en av stiftene på Hjem, eller et spill i Store, sier du «Hey Cortana» pluss et av disse:

• «Select»
  • «Make a selection»
  • «Turn on select mode»

Når skjermteksten endrer farge, kan du si det som vises i grønt.

Når du er ferdig, sier du «Stop listening», og dermed forsvinner den grønne teksten.

Flere Cortana-kommandoer

Hvis du vil ha eksempler på kommandoer og spørsmål for Cortana, sier du «Hey Cortana, what can I say?», og deretter blar du gjennom kategoriene.

Du får se eksempler på alle typer kommandoer og spørsmål du kan stille, fra mediekontroller og Xbox-navigasjon til sport og vær.

Gå tilbake til Xbox-kommandoer

Hvis du ikke lenger vil bruke Cortana, kan du gå tilbake til den opprinnelige talestyringsmodellen og bruke «Xbox»-kommandoen. Dette går du glipp av når du bytter:

• Talestyring med headsett
  • Utvidede kommandoer og talegjenkjenning
  • Tale-til-tekst-inndata (diktering)

Du kan gå tilbake til Cortana når som helst.

Slik går du tilbake til den opprinnelige talestyringsmodellen:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg System > Innstillinger for Cortana.
  4. Uthev -bryteren i vinduet til høyre, og trykk på A-knappen for å stille den til Av.
  5. Velg Start på nytt nå for å deaktivere Cortana og starte Xbox på nytt.

Når Xbox-konsollen har startet på nytt, kan du bruke den opprinnelige Xbox-kommandomodellen til talestyring.

Slik får du tilbake taleinteraksjon med Cortana:

1. Velg flisen Mine spill og apper.
  2. Uthev Apper, og velg deretter Cortana.
  3. Følg instruksjonene, og start deretter Xbox-konsollen på nytt for at endringene skal tre i kraft.