Skjermfeilsøking vises under konfigurasjonen av Xbox One-konsollen

Denne siden beskriver hvordan du bruker skjermfeilsøkeren, og hvorfor den kan vises under konfigurasjonen av Xbox One. Hvis du trenger hjelp med andre skjermproblemer, se Hvordan å justere skjerminnstillinger på Xbox One-konsollen din.

Obs! Hvis du ser en tom eller svart skjerm når du starter Xbox One-konsollen, kan du se Feilsøke en tom TV-skjerm eller dataskjerm mens Xbox One er slått på.

Feilsøking for skjerm kan dukke opp hvis:

• Det er noe galt med HDMI-kabelen.
    Kontroller om HDMI-kabelen er skadet. Kontroller også at kabelen er satt riktig inn.
  • Det er en enhet mellom din Xbox One og TV-en.
    Koble HDMI-kabelen direkte til TV-en. Hvis dette løser problemet, kan du konfigurere videoinnstillingene senere. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik justerer du skjerminnstillinger på Xbox One-konsollen.
  • Xbox One kan ikke bestemme oppløsningen på TV-en.
    Xbox One sender digitale lyd- og videosignaler til TV-en via HDMI-kabelen, og TV-en sender signaler tilbake til konsollen i en konstant toveis kommunikasjon. En av meldingene TV-en sender, er EDID (Extended Display Identification Data). EDID beskriver modi, oppløsninger og oppfriskingsfrekvenser som TV-en støtter. Xbox One bekrefter EDID-en og sender deretter bildet med den beste oppløsningen for TV-en.

Xbox One-konsollen viser innhold ved 480p hvis den ikke mottar EDID fra TV-en. Dette er den laveste oppløsningen som er mulig for Xbox One. Konsollen ble imidlertid ikke laget for å vise så lave oppløsninger. I denne situasjonen vises skjermfeilsøkeren.

Bruke skjermfeilsøkeren

Følg denne fremgangsmåten for å bruke skjermfeilsøkeren:

1. Kontroller den gjeldende oppløsningsinnstillingen på TV-en.
  2. Angi oppløsningen til 1080p hvis TV-en støtter denne oppløsningen. Hvis TV-en bare støtter 720p eller 1080i, bruker du 720p. Deretter velger du den samsvarende oppløsningen på Change your display-skjermen på konsollen.
  3. Hvis oppløsningen er angitt til Auto Detect, velger du 1080p fra Change your display-skjermen på konsollen.

Obs! Hvis du vil ha mer informasjon om TV-oppløsninger, kan du se Om TV-oppløsninger og Xbox One.

Hvis skjermen endres til full størrelse, har du valgt riktig oppløsning. Hvis du vil beholde denne innstillingen, velger du Behold skjermen på (oppløsning). Dette valget lukker skjermfeilsøkeren, og du tas tilbake til konfigurasjonsprosessen.

Obs! Det kan hende at konsollen tror at TV-en mottar en DVI-tilkobling i stedet for en HDMI-tilkobling. Det kommer ikke lyd hvis konsollen er i DVI-modus, og du kan derfor ikke kalibrere Kinects mikrofoner under konfigurasjonen. Når du kommer til Hjem-skjermen for første gang, kan du justere skjerminnstillingene og kalibrere Kinect.

Slik endrer du skjerminnstillingene på Hjem-skjermen for å aktivere HDMI på nytt:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Skjerm og lyd.
  5. Velg Videoutgang.
  6. Velg Avanserte videoinnstillinger.
  7. Velg TV-tilkobling, som bør settes til Automatisk og trykk deretter på A-knappen og velg HDMI.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Slik justerer du skjerminnstillinger på Xbox One-konsollen.

Når du har justert lydinnstillingene, kan du konfigurere Kinect-sensoren. For mer informasjon, se Tips for å konfigurere Kinect-sensoren med Xbox One.

Obs! Hvis du har gjort dette på en Xbox One S med en eldre TV, men bytter til et 4K-TV på et senere tidspunkt, må du sette TV-tilkobling tilbake til Søk automatisk. 4K er ikke tilgjengelig når den er satt til HDMI.

Hvis du har endret TV-oppløsning og skjermen blir svart eller ikke ser riktig ut, vent i 10 sekunder til skjermen vil gå tilbake til 480p. Velg Prøv en annen oppløsning.

Når du har valgt Prøv en annen oppløsning, kommer du tilbake til skjermen Endre på skjermen. Der kan du prøve det gjenværende oppløsningsalternativet.

Hvis verken 720p eller 1080p fungerer med TV-en din, velger du Ingen av disse virker.

Nå kan du fortsette med konfigurasjonen i 480p-oppløsningen, selv om det ikke er optimalt, eller du kan velge en annen TV å koble Xbox One-konsollen til.

Beslektede problemer