Feil under valg av 4K UHD-oppløsning på Xbox One S

Du mottar følgende feilmelding når du velger 4K UHD i innstillinger for visning (”display”):

Det virket ikke

4K støttes av TVen din, men ikke ved 60Hz. Da kan du ikke oppskalere til 4K, men alt etter hvilken TV du har vil du muligens kunne spille av noe innhold i 4K- og HDR-kvalitet. Velg 4K TV-detaljer for å se hva din TV støtter.

Denne feilen oppstår når konsollen oppdager at din TV støtter 4K, men ikke en oppdateringsfrekvens på 60 Hz. Du kan fortsatt spille av innhold i 4K-kvalitet ved andre oppdateringsfrekvenser, men du vil ikke kunne oppskalere systemet, spill og apper til 4K.

Løsning

For å avgjøre hva din TV forteller deg om dets 4K-egenskaper, les Kontrollering av din TVs 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One S. Benytt deg av skjermbildet 4K TV-detaljer til å se endringene mens du prøver ut forskjellige ting:

• Sørg for at din HDMI-kabel er koblet til i riktig kontakt på din TV. Enkelte 4K TVer støtter kun 4K-funksjoner via spesifikke HDMI-kontaktporter. Les bruksanvisningen for TVen din for å se om det finnes spesielle 4K HDMI-porter, eller prøv de forskjellige portene på din TV.
  • Sjekk innstillingsmenyen på din TV. Det kan være at du kan åpne en spesifikk modus som styrer oppdateringsfrekvenser på din TV. Les bruksanvisningene for din TV for å se om det er noen innstillinger som må endres på din TV.
  • Sørg for at du bruker HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One S.
  • Prøv en annen HDMI-kabel. Kablene må være av typen “HDMI High Speed” eller “HDMI Premium certified”.
  • Koble din TV direkte i konsollen med HDMI-kabelen som fulgte med din Xbox One S. Det kan være problematisk for enkelte AV-mottakere eller videoutstyr å overføre signaler til din TV eller konsoll. I tillegg må du bruke kabler av typen “HDMI High Speed” eller “HDMI Premium certified” mellom både konsoll og mottaker, og mottaker og TV.

Enkelte TVer støtter dessverre ikke 4K ved 60 Hz. Les bruksanvisningen for din TV for å være sikker.