HDR på Xbox One S

Din Xbox One S kan vise 4K og HDR-innhold. Du må imidlertid ha en 4K TV som støtter HDR for å oppleve de levende fargene ved bruk av HDR.

Video: HDR på din Xbox One S

Se videoen HDR på din Xbox One S. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Hva er HDR?

HDR står for høyt dynamisk område (”High Dynamic Range” (HDR)) Med HDR på din Xbox One S kan TV-en din vise dypere farger og rikere kontraster, hvilket betyr at bildet vil virke mer levende og realistisk enn på en vanlig HDTV.

For å vise i HDR må du bruke HDR-innhold. Innhold som er spilt inn for vanlig TV og spill som ikke støtter HDR vises på samme måte. Se etter HDR UltraHD Blu-Ray-plater, HDR-innhold via videostrømmingsapper og HDR-spill for å oppleve ekte HDR.

Det finnes to typer HDR-formater som TV-produsenter kan velge å støtte: HDR10 og Dolby Vision. TVen din må støtte HDR10 for å vise HDR-innhold fra din Xbox One S. Les Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S for å lære mer om dette.

Aktivere HDR

Hvis 4K-TV-en din er riktig konfigurert, skal den spille av HDR-innhold automatisk — du slipper å endre noe på Xbox-konsollen.

Du kan kontrollere dette ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden, gå til Innstillinger > Alle innstillinger, velge Skjerm og lyd > Videoutgang og deretter Avanserte videoinnstillinger. Både Tillat 4K og Tillat HDR-innstillingene bør velges hvis du vil ha HDR på.

Sjekk også innstillingsmenyen på TVen din for å sikre at HDR er aktivert. TVen din må også kunne støtte HDR10-mediaprofil for å vise i HDR-kvalitet.

Dersom du spiller av HDR-innhold og det ikke vises i HDR-kvalitet, sjekk Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S.

Hvis du vil lære mer om hva din TV klarer, les Kontrollering av din TVs 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One S.

For informasjon om 4K, les om 4K på Xbox One S.

Obs! Du må ha en Xbox One S-konsoll og en 4K TV for å vise innhold i 4K- og HDR-kvalitet. Hvis du er usikker, les Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S for å lære hvordan til å sjekke din konsoll og TV.