Video på Xbox One er utydelig

Oversikt

Når du kobler Xbox One-konsollen til en TV eller skjerm, brukes som standard videoinnstillinger som er basert på innstillingene for TV-en eller skjermen. I enkelte tilfeller kan du endre disse innstillingene for å forbedre bildekvaliteten.

Bildet ser utydelig eller uklart ut

Nedenfor kan du se hvordan du endrer innstillingene for skjermoppløsning, fargedybde og fargerom for en HDTV eller skjerm som er koblet til en Xbox One-konsoll med en HDMI-kabel.

Skjermoppløsning

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Videoutgang under Skjerm og lyd.
  5. Velg TV-oppløsning.
  6. Velg riktig skjermoppløsning for TV-en eller skjermen.

Obs! Xbox One-konsollen støtter skjermoppløsninger på 720p og 1080p.

Fargedybde

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Videoutgang under Skjerm og lyd.
  5. Velg Fargedybde.
  6. Velg alternativet som fungerer best for HDTV-en eller skjermen.

Fargedybde angir hvor mye fargeinformasjon per piksel som sendes til TV-en eller skjermen.

Obs! En fargedybde på 30 biter per piksel (bpp) eller mer kalles "dyp farge". Ikke alle HDTV-er godtar dyp fargeinformasjon.

Fargerom

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Videoutgang under Skjerm og lyd.
  5. Velg Fargeområde.
  6. Velg riktig alternativ for TV-en eller skjermen:
    • Standard (anbefalt) – Dette er det optimale referansenivået. Det skal fungere for alle skjermtyper.
    • PC RGB – Anbefales bare hvis du bruker en PC-skjerm og fargene ikke er optimale med Standard-innstillingen.