Vanlige spørsmål om nasjonale innstillinger for Xbox One

Denne siden gir svar på vanlige spørsmål om nasjonale innstillinger for Xbox One.

Vanlige spørsmål

Angi språk og sted

Hvordan angir jeg språk og sted på Xbox One?

Når du konfigurerer den nye Xbox-konsollen første gang, velger du språk og sted. I oppdateringen for august 2016 er ikke lenger sted avhengig av språket du velger.

Kan jeg endre språk og sted senere etter konfigurasjonen?

Når du har konfigurert den nye Xbox One-konsollen, kan du endre språket og stedet via Innstillinger. Du må starte systemet på nytt etter endringen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Systeminnstillinger på Xbox One.

Er stedet for Xbox One-konsollen ulikt stedet for Xbox Store?

Nei. Xbox One bruker alltid stedet du har valgt på konsollen. Denne informasjonen sendes til Xbox Live-tjenesten, slik at riktig markedsplass, tilbud, anbefaling og så videre vises.

Hvis du for eksempel velger Frankrike når du konfigurerer konsollen, sendes dette til Xbox Live, og dermed vises tilbud og informasjon som gjelder for Frankrike.

Obs!  En del innhold og apper er kanskje ikke tilgjengelige enkelte steder. Hvis du har angitt et annet sted på konsollen enn der du bor, kan du kanskje laste ned og installere en app fra et annet marked, men du kan kanskje ikke bruke den. Denne appen kan være geografisk begrenset (basert på fysisk sted, ikke konsollinnstillingen) og forhindre deg fra å spille av innhold fra et annet land eller område.

Kommer Store til å vises på to språk?

Muligens. Når språk og sted atskilles i oppdateringen for august 2016, kan du velge et språk som ikke er tilgjengelig på stedet du har valgt. Resultatet blir en blanding av språk: språket du har valgt på konsollen for ting som overskrifter og knapper, og et «alternativt» butikkspråk for navn og beskrivelser for artikler i Store.

Hvis du for eksempel velger Frankrike for sted og Fransk (Frankrike) for språk, vises alt på fransk. Men hvis du velger Frankrike for sted og Japansk for språk, vises de fleste av skjermene på japansk, men en del av Store-informasjonen vises på fransk.

Hva skjer om jeg angir et annet sted på Xbox One-konsollen enn det på Xbox-kontoen?

Informasjonen vises for stedet og språket du har angitt på konsollen. Den nasjonale innstillingen på Xbox-kontoen brukes ikke til å vise Store-informasjon.

Må jeg overføre kontoen min når jeg flytter til et annet land eller område?

Nei. Du kan ganske enkelt endre språket og stedet på konsollen når du vil. Kontooverføring kreves ikke på Xbox One.

Eksempel: Du flytter fra Tyskland til Frankrike. Hvis du endrer stedet på konsollen til Frankrike og språket til Fransk (Frankrike), endres alt fra tysk til fransk, selv om den nasjonale innstillingen for Xbox Live-kontoen opprinnelig var Tyskland. Så lenge du har en fransk faktureringskonto og et gyldig betalingsalternativ, kan du kjøpe innhold fra Store i Frankrike.

Obs!  Det er viktig å huske at hvis du har lokal valuta lagret på kontoen når du bytter nasjonal innstilling på konsollen, mister du tilgang til denne valutaen.

Tale

Hvordan velges og aktiveres talemodellen på Xbox One?

Når du velger et støttet språk mens du konfigurerer en ny Xbox One-konsoll, aktiveres en aktuell talemodell.

Hvis du for eksempel velger Fransk (Frankrike) under første konfigurasjon, aktiveres en fransk talemodell. Hvis du vil se en liste over nasjonale innstillinger som støttes, kan du se Tilgjengelighet for Xbox One-funksjoner.

Du kan endre talespråket i Innstillinger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Systeminnstillinger på Xbox One.

Hva med Cortana?

Når Cortana er aktivert, blir Kinect-talekommandoer som begynner med «Xbox», i stedet «Hey Cortana». Innstillingen Talespråk er ikke tilgjengelig når Cortana er aktivert. Cortana er avhengig av språk og sted og bruker ikke denne innstillingen.

Logg på

Er det riktig at jeg bare kan logge på konsollen hvis den nasjonale innstillingen for Xbox-kontoen er for et av de offisielt støttede landene eller områdene?

Nei, det er feil. Du kan logge på Xbox One-konsollen hvis du har en Xbox-konto fra et hvilket som helst land eller område der Xbox-kontoopprettelse støttes.

Kunder i Egypt kan for eksempel logge på konsollene ved å bruke de egyptiske Xbox-kontoene sine.

Obs!  Det er viktig å huske at kundestøtte og garantier for Xbox bare er tilgjengelige i land og områder der Xbox One er støttet.

Xbox-app

Hvordan angis den nasjonale innstillingen i Xbox-appen for Xbox One?

Xbox-appen bruker den nasjonale innstillingen (land/område og språk) som du angir på enheten.

Hvis du for eksempel angir fransk for språk og Frankrike for land i den nasjonale innstillingen i Windows Phone 10 og på iPad-en, er Xbox-appen på fransk. Når du kobler Xbox-appen til konsollen, bytter den til språket som brukes på konsollen.

Systemoppdatering

Må selve Xbox One-konsollen være i et offisielt støttet land eller område for å kunne motta systemoppdateringer?

Nei. Xbox One-konsollen kan motta systemoppdateringer hvor som helst i verden så lenge den er koblet til Internett.

Obs!  Det er viktig å huske at kundestøtte og garantier for Xbox bare er tilgjengelige i land og områder der Xbox One er støttet.

Kjøpe og spille

Hva skjer hvis faktureringsadressen ikke stemmer overens med den nasjonale innstillingen på konsollen?

I så fall kan du ikke kjøpe innhold. Du må ha en gyldig faktureringsadresse og et gyldig betalingsalternativ som svarer til den nasjonale innstillingen på konsollen.

Hvis du for eksempel er i Frankrike og angir Frankrike som stedet, vises fransk Store-informasjon. Hvis faktureringsadressen din imidlertid er i Tyskland, kan du ikke kjøpe innhold, fordi du må ha et gyldig betalingsalternativ knyttet til en fransk faktureringsadresse.

Hvis jeg kjøper et spill i ett land eller område, kan jeg spille det i et annet land eller område?

Ja. Det er ingen spillebegrensninger på spill du har kjøpt og lastet ned.

Hvis du for eksempel kjøper og laster ned et spill i ett land og deretter flytter til et annet land der spillet ikke er tilgjengelig, kan du fortsatt spille spillet du har lastet ned. Du kan imidlertid ikke laste ned spillet du kjøpte, på nytt, siden det ikke er tilgjengelig for deg for nedlasting i Store.

Lagret kontantverdi

Hva skjer hvis jeg kjøper et Microsoft-gavekort i Tyskland med euro, legger det til på kontoen min og flytter deretter til Storbritannia? Konverteres euroene til britiske pund?

Saldo regnes ikke om fra én valuta til en annen. Du må bruke verdien i samme valuta som du kjøpte den i. Du må kjøpe et nytt Microsoft-gavekort når du flytter til et annet land eller område, fordi balansen du har i én valuta, ikke kommer til å fungere på en annen markedsplass.