Administrere lagring på Xbox One

Xbox One holder alle dataene oppdatert ved å synkronisere med Xbox Live. Du trenger ikke lenger å avgjøre om du vil lagre noe lokalt eller i nettskyen, siden dataene lagres begge steder automatisk. Spillagringer, appdata og innstillingene dine er umiddelbart tilgjengelige når du logger på en Xbox One-konsoll.

Vanlige spørsmål

Hvor mye lagringsplass har jeg?

Xbox One har en intern harddisk på 500 GB eller 1 TB. Mesteparten av denne lagringsplassen er ledig for lagring av spill og apper, men noe av plassen er reservert for spillagringer, konsollprogramvare og andre viktige systemfunksjoner.

Hva er lagret på harddisken, og hva er lagret i nettskyen?

Dataene lagres samtidig på harddisken og i nettskyen. Xbox Live holder viktige data synkronisert, slik at du ikke mister noe når du bruker konsollen til en venn eller et familiemedlem, eller selv når du bytter til en ny konsoll.

Obs!  En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan dataene i nettskyen bli utdatert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Hvordan kan jeg kontrollere ledig diskplass?

Du kan kontrollere den ledige plassen på konsollen ved å se i Mine spill og apper:

1. Velg Mine spill og apper fra Hjem.
  2. På venstre side av skjermen er det en måler som viser hvor mange prosent lagringsplass som er brukt, og ledig lagringsplass totalt.

Obs!  Xbox One bruker noe av lagringsplassen til systemfiler, så selv uten installerte spill, er ikke alt av 500 GB eller 1 TB ledig.

Hvordan konfigurerer jeg ekstern lagring?

Video: Legge til ekstern lagring på Xbox One

Se videoen Legge til ekstern lagring på Xbox One. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Når du kobler til en kompatibel ekstern lagringsenhet, blir du bedt om å formatere den. Du blir også veiledet gjennom konfigurasjonen av den for lagring av spill og apper.

Basiskravene for lagring av spill og apper på en ekstern lagringsenhet er følgende:

• kapasitet på 256 GB eller mer og
  • bruker USB 3.0

Enheter som ikke oppfyller disse kravene, blir behandlet som medielagringsenheter, til for eksempel musikk eller video. Hvis du har en lagringsenhet som ikke oppfyller disse kravene til lagring av spill og apper, kan du avbryte formateringen for å bruke den som medieenhet.

Hvis konsollen ikke gjenkjenner den eksterne lagringsenheten, kan du se Feilsøke oppdagelse av ekstern lagringsenhet på Xbox One.

Hvis du avbryter formateringen når du kobler til lagringsenheten, kan du fortsatt konfigurere den som en lagringsenhet senere. Slik gjør du det:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System og deretter Lagring.
  5. Velg lagringsenheten, og velg deretter Format for spill og apper.

Hvordan spiller jeg av medier fra en ekstern lagringsenhet?

Installer Media Player-appen hvis du vil spille av et medium fra den eksterne lagringsenheten. Når du kjører Media Player-appen, velger du den eksterne USB-enheten og deretter mediet du vil spille av.

Hvordan administrerer jeg ekstern lagring?

I Mine spill og apper kan du se innholdet på de ulike lagringsenhetene. Du gjør dette ved å merke et spill eller en app, trykke menyknappen  på kontrolleren og deretter velge deretter Administrer spill. Nå kan du flytte eller kopiere innhold mellom ulike lagringsenheter.