Administrere lagring på Xbox One

Spill og apper bruker mesteparten av plassen på Xbox One. Hvis Xbox-konsollen blir full, kan du lage plass ved å avinstallere det du ikke bruker. Eventuelle data for spill og apper (innstillinger, lagrede spill) synkroniseres på nettet når du logger på Xbox Live. Så når du installerer slettede spill eller apper på nytt, får du tilbake de lagrede dataene for dem.

Vanlige spørsmål

Hvor mye lagringsplass har jeg?

Xbox One kommer med en intern harddisk på enten 500 GB eller 1 TB. Mesteparten av denne lagringsplassen er ledig for spill og apper, men noe av plassen er reservert for lagrede spill, konsollprogramvare og andre systemfunksjoner.

Hva er lagret på harddisken, og hva er lagret i nettskyen?

Når du er logget på Xbox Live, lagres dataene dine for spill og apper på Xbox-konsollen og nettet. Derved mister du ikke posisjonen i spillet når du spiller hos en venn eller får en ny Xbox-konsoll.

Obs!  En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan det hende at dataene ikke lenger holdes synkronisert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Hvordan kan jeg kontrollere ledig diskplass?

Gå til spillene og appene:

1. Velg Mine spill og apper på Hjem-skjermen.
  2. Til venstre er det en måler som viser brukt lagringsplass og ledig lagringsplass totalt.
Obs!  Xbox-konsollen bruker noe av lagringsplassen til systemfiler, så selv uten installerte spill, er ikke alt av 500 GB eller 1 TB ledig.

Hvordan konfigurerer jeg ekstern lagring?

Video: Legge til ekstern lagring på Xbox One

Se videoen Legge til ekstern lagring på Xbox OneObs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Hvis du vil bruke ekstern lagring for Xbox One-spill og -apper, må harddisken oppfylle følgende krav:

• Ha plass til 256 GB eller mer
  • Kobles til via USB 3.0

Første gang du kobler til, blir du bedt om å formatere enheten. Du kan bruke den til Xbox-spill og -apper eller personlige medier, for eksempel bilder, musikk og video. (Xbox behandler enheter som ikke oppfyller kravene ovenfor, som medielagringsenheter.)

Hvis Xbox-konsollen ikke gjenkjenner den eksterne lagringsenheten, kan du se Feilsøke oppdagelse av ekstern lagringsenhet på Xbox One.

Obs!  Xbox gjenkjenner bare to eksterne lagringsenheter på en gang.

Hvis du avbryter formatering når du kobler til en lagringsenhet, kan du konfigurere den senere:

1. Åpne guiden, og velg InnstillingerAlle innstillinger > SystemLagring.
  2. Velg lagringsenheten, og velg deretter Format for spill og apper.

Hvordan spiller jeg av medier fra en ekstern lagringsenhet?

Installer Media Player-appen fra Store. Den eksterne USB-stasjonen vises i Media Player. Velg den, og velg deretter noe du vil spille av.

Hvordan administrerer jeg ekstern lagring?

Hvis du vil administrere lagringsplass på enhetsnivå, åpner du guiden og velger InnstillingerAlle innstillinger > SystemLagring.

Hvis du vil administrere lagringsplass på spill- eller appnivå, går du til Hjem og velger Mine spill og apper. Fokuser på et spill eller en app, trykk menyknappen på kontrolleren, og velg deretter Manage.