Mate ut en plate manuelt fra Xbox One S eller original Xbox One-konsoll

Hvis du ikke kan løse ut platen fra Xbox One S eller Xbox One-konsollen, kan du prøve disse løsningene i rekkefølge. Hvis den første løsningen ikke løser problemet, går du til neste løsning.

Obs! Denne prosessen er den samme for både den originale Xbox One og Xbox One S-konsollene.

Løsninger

Løsning 1: Start konsollen på nytt, og prøv deretter å løse ut platen.

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.

Obs! Hvis du trykker på Xbox-knappen , åpnes guiden fra alle skjermer på konsollen.

2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Start konsollen på nytt.
  4. Velg Ja for å bekrefte.
  5. Trykk utmatingsknappen på konsollen for å ta ut platen etter at konsollen har startet på nytt.

Obs! Hvis du ikke kan åpne guiden eller konsollen ser ut til å være fryst, kan du trykke og holde Xbox-knappen  på konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Når konsollen har slått seg av, trykker du på Xbox-knappen  på konsollen for å starte på nytt. Trykk utmatingsknappen på konsollen for å ta ut platen etter at konsollen har startet på nytt.

Løsning 2: Løs ut platen manuelt ved hjelp av en binders.

Følgende video viser hvordan du løser ut en plate fra en original Xbox One manuelt med en binders.

Se videoen «Løse ut en plate fra Xbox One-konsollen manuelt».

Eller følg denne fremgangsmåten:

1. Koble fra strømkabelen og eventuelle andre kabler som er koblet til konsollen.
Figur 1: Original Xbox One Figur 2: Xbox One S
  1. Rett ut en stor binders.
  2. Obs! En binders med vanlig størrelse er ikke lang nok til å løse ut platen. Du må bruke en stor binders siden du må stikke den inn nesten 4 centimeter for å kunne løse ut platen.

En illustrasjon som viser hvordan du delvis retter ut en stor binders slik at du får en lang, rett arm
  1. Finn den lille oransje sirkelen bak ventilene på venstre side av konsollen. Følgende viser plasseringen på den originale Xbox One-konsollen:
En illustrasjon av en hånd som holder en stor binders som er rettet ut, der den rette enden av bindersen peker mot det lille oransje rektangelet bak ventilasjonshullene på venstre side av Xbox One-konsollen
Figur 3: Original Xbox One
  1. Stikk inn den rette enden av bindersen i utløserhullet, som du finner ved siden av det oransje rektangelet. Du må kanskje vinkle den litt forover (mot fremsiden av konsollen) når du stikker den inn.
  2. Obs! Utløserhullet på Xbox One S kan være vanskeligere å se. Det kan hjelpe å utføre dette trinnet direkte under et sterkt lys. For å hjelpe deg med å navigere, er det andre hullet fra høyre side og det tredje hullet fra bunnen.

En illustrasjon av en hånd som skyver den rette enden av en binders inn i utløserhullet, som er ved siden av det oransje rektangelet på siden av en Xbox One-konsoll Figur 4: Original Xbox One Figur 5: Xbox One S
  1. Platen skal komme ut lite stykke. Trekk ut platen resten av veien med fingrene. Bruk en lofri klut for å unngå fingeravtrykk og smuss på platen.

Obs! Kontroller at platen ikke er klebrig og at den ikke har noen etiketter som kan gjøre at den ikke løser seg ut i fremtiden.