Deling av virkelige navn på Xbox One

Med alternativet Del mitt virkelige navn kan du oppgi det virkelige navnet ditt til folk i vennelisten din og la dem dele navnet ditt med sine venner, slik at det blir enklere å oppdage folk du allerede kjenner som bruker Xbox Live.

Aktivere alternativet Del mitt virkelige navn

Det er enkelt å aktivere alternativet Del mitt virkelige navn og velge hvilke venner du vil skal se det virkelige navnet ditt. Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
Xbox-guiden vises på Hjem-skjermen på Xbox One.
  1. Velg Innstillinger.
Innstillinger-ikonet er valgt på guiden, og Innstillinger-panelet vises med tilgang til Alle innstillinger samt alternativer for å slå Kinect-mikrofonen av eller på og å starte konsollen på nytt.
  1. Velg Alle innstillinger.
Innstillinger-panelet vises over Hjem-skjermen på Xbox, og Alle innstillinger-ikonet er uthevet.
  1. Velg Personvern og nettsikkerhet.
Kategorien Personvern og nettsikkerhet er uthevet på hovedskjermen for innstillinger.
  1. Velg Vis detaljer og tilpass.
Knappen Vis detaljer og tilpass er uthevet på hovedskjermen for personvern og nettsikkerhet.
  1. Bla mot høyre til du ser Del mitt virkelige navn.
Skjermen Tilpass personvern og nettsikkerhet vises, og området Del mitt virkelige navn vises sammen med flere andre.
  1. Velg gjeldende innstilling for å vise alle alternativene, og velg deretter dem du vil dele det virkelige navnet ditt med. Blokker er som standard angitt for alle kontoene.
Alternativet Blokker er uthevet under Del mitt virkelige navn på skjermen Tilpass personvern og nettsikkerhet.
  1. Du kan også velge å dele ditt virkelige navn med venner av venner. Dermed kan noen finne deg selv om de ikke vet gamertagen din.

Deaktivere alternativet Del mitt virkelige navn

Du kan når som helst deaktivere alternativet Del mitt virkelige navn ved å følge fremgangsmåten i forrige del og velge Blokker i trinn 7.

Alternativet Del mitt virkelige navn med venners venner

Med alternativet Del mitt virkelige navn med venners venner kan du finne venner du kanskje ikke visste var på Xbox Live. Det gjør også at venner kan oppdage deg gjennom en felles venn.

Slik finner du venner gjennom vennene dine:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden, og velg deretter Venner og klubber.
  2. Velg din venns gamertag, og velg deretter Vis profil.
  3. Bla mot høyre for å vise hvem vennen din følger.

Vanlige spørsmål

Hvis jeg ikke deler det virkelige navnet mitt med noen i vennelisten min, men vennen min gjør det, kan vedkommende da se det virkelige navnet mitt gjennom venners venner?

Nei. Det virkelige navnet ditt skjules for denne personen uansett om vennen din deler virkelige navn med vedkommende eller ikke. Dine innstillinger har forrang.

Hvordan sjekker jeg om noen kan se det virkelige navnet mitt?

Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter Venner og klubber.
  2. Velg gamertagen til personen.
  3. Velg Relasjon. Se etter knappen Kan personen se navnet mitt? under Rapporter eller blokker.

Her ser du om vedkommende kan se ditt virkelige navn, samt hvilken venn som deler navnet ditt. Hvis du vil endre denne personens tillatelse til å dele ditt virkelige navn, kan du gjøre det her.

Kan jeg blokkere noen fra å se mitt virkelige navn hvis de ikke er i vennelisten min?

Ja. Hvis du vil blokkere en bestemt person fra å se ditt virkelige navn, legger du til vedkommende i blokkeringslisten din ved å velge blokker under Rapporter og blokker på vedkommendes spillerkort. Se Dempe eller blokkere andre spillere på Xbox Live.

Kan andre se mitt barns virkelige navn?

Nei. Deling av virkelige navn er ikke tilgjengelig for små barn. Tenåringer kan dele sine virkelige navn, men bare hvis en voksen i familien har aktivert denne innstillingen for kontoen deres.

Hvordan endrer jeg hvordan mitt virkelige navn vises?

Du kan endre hvordan navnet ditt vises, på account.microsoft.com. Velg Din informasjon, Rediger navn og oppdater deretter navnet du vil at andre skal se.