Slik tilbakestiller du konsollen til fabrikkinnstillingene på Xbox One

Selv om det er sjelden, kan det hende at du får behov for å slette absolutt alt på Xbox One og gjenopprette den etterpå, for eksempel hvis du skal selge den eller gi den bort til en venn. Kanskje du av og til vil tilbakestille operativsystemet i konsollen til standardinnstillingene for å feilsøke, men vil beholde alle spillene og appene installert. Xbox One gir deg en enkel måte å gjøre begge deler på.

Advarsel! Hvis du tilbakestiller konsollen til standardinnstillingene, slettes alle kontoer, lagrede spill, innstillinger og tilordning av hjemme-Xbox. Alt som ikke er synkronisert med Xbox Live, går tapt. Konsollen synkroniseres automatisk med Xbox Live når den kobles til tjenesten, så hvis du har vært frakoblet en stund, må du koble til Xbox Live før du gjør dette.

Obs! Hvis du ikke klarer å utføre følgende prosedyrer for å gjenopprette fabrikkinnstillingene fordi at du ikke får frem bilde på skjermen din eller du ikke får tilgang til Innstillinger -menyen, kan du også gjøre dette via en fil du laster fra en USB-minnepenn. For å få tilgang til filen og instruksene, les Hvordan tilbakestille Xbox One til fabrikkinnstillinger via en USB-minnepenn. Dette alternativet gjør at spillene og appene også slettes, så du bør bruke trinnene nedenfor hvis det er mulig.

Hvis du er klar til å tilbakestille konsollen til standardinnstillingene, følger du denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer.
  6. Velg Tilbakestill konsoll.
  1. Det vises tre alternativer på skjermen Vil du tilbakestille konsollen?:
    • Tilbakestille og fjerne alt. Dette alternativet tilbakestiller konsollen til standardinnstillingene. Alle brukerdataene, inkludert kontoer, lagrede spill, innstillinger, tilordning av hjemme-Xbox og alle spill og apper slettes. Du bør bruke dette alternativet når du selger eller gir bort konsollen til noen andre. Du bør bare bruke dette alternativet som en siste utvei i enkelte feilsøkingstilfeller.
    • Tilbakestille og beholde mine spill & apper. Du bør som oftest bruke dette alternativet ved feilsøking. Det tilbakestiller operativsystemet og sletter alle potensielt skadede data uten å slette spillene eller appene. Dermed slipper du å laste ned og installere store spillfiler på nytt. Hvis det i enkelte tilfeller er et korrupt spill som er årsaken til problemet du feilsøker, kan det være at du må velge Tilbakestille og fjerne alt, men du bør alltid begynne med Tilbakestille og beholde mine spill & apper og heller bruke Tilbakestille og fjerne alt som en siste utvei.
    • Avbryt. Velg ganske enkelt Avbryt-knappen hvis du vil forlate denne skjermen. Dermed blir ingenting gjort. Dette er en trygg måte å forlate denne skjermen på.

Når du har valgt et av alternativene, begynner Xbox One-konsollen å slette det valgte innholdet og tilbakestille seg selv til standardinnstillingene.