Hvordan tilbakestille Xbox One til fabrikkinnstillinger via en USB-minnepenn

Obs! Dersom konsollen opplever problemer som krever at du Gjenoppretter fabrikkinnstillinger og du ikke klarer å få tilgang til Innstillinger -menyen på din Xbox One, følg denne prosedyren.

Advarsel Alle kontoer, apper, spill, spillagringer og innstillinger blir slettet når du benytter denne metoden til å tilbakestille fabrikkinnstillinger på din konsoll. Alt som ikke er synkronisert med Xbox Live, går tapt. Konsollen synkroniserer med Xbox Live automatisk når den er koblet til tjenesten.

For å gjenopprette fabrikkinnstillinger på din konsoll med en USB-minnepenn, må du ha:

• En Windows-PC med Internet-tilkobling og USB-port.
  • En USB-minnepinne formatert som NTFS med minimum 4 GB ledig plass.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du formaterer en USB-minnepinne med NTFS, kan du se Formatere en minnepinne med NTFS i Windows.

Nyttige tips De fleste USB-minnepinner leveres formatert som FAT32, og du må formatere dem på nytt med NTFS. Vær oppmerksom på at når du formaterer en USB-minnepinne, slettes alle filene på den.

Emner

Trinn 1: På datamaskinen

1. Koble USB-minnepinnen til en USB-port på datamaskinen.
  2. Trykk følgende kobling for å laste ned tilbakestillingsfilen på din datamaskin. Denne komprimerte filen inneholder alle filene du trenger for å tilbakestille din Xbox One til fabrikkinnstillinger.

Gjenopprett standardinnstillingene

3. Klikk Lagre for å lagre konsolloppdateringen (ZIP-fil) på datamaskinen.
  4. For å åpne komprimert fil, høyretrykk filen og velg Ekstraher alt fra menyen som dukker frem.
  5. Kopier $SystemUpdate -filen fra .zip-filen over til din USB-minnepenn.
    Obs! Filene må kopieres til rotmappen, og det kan ikke være andre filer på minnepinnen.
  6. Ta ut av minnepennen fra datamaskinen din.

Trinn 2: På Xbox One-konsollen

1. Koble fra nettverkskabelen hvis du har en kabelbasert nettverkstilkobling.
  2. Slå av konsollen, og trekk ut strømkabelen for å sikre at konsollen er helt slått av.
  3. Vent 30 sekunder.
  4. Koble til strømkabelen igjen.
  5. Koble USB-minnepinnen i en USB-port på din konsoll.
  6. Trykk og hold BIND -knappen (på konsollens venstre side) og EJECT -knappen (på konsollens fremside), og trykk Xbox -knappen på konsollen.
  7. Fortsett å holde tilkoblingsknappen og utløserknappen nede i 10–15 sekunder.
  8. Lytt etter to oppstartstoner med noen få sekunders mellomrom.
    Obs! Hvis du ikke hører to oppstartstoner etter 15 sekunder, betyr det at dette mislyktes. Likeledes, hvis du hører lyder som tyder på at konsollen slår seg av, betyr dette også at det mislyktes.
  9. Du kan slippe BIND og EJECT -knappene etter den andre oppstartstonen.
  10. Når konsollen starter opp kan du ta ut av minnepennen.
  11. Under oppstart skal du kunne se en digital konfigurasjon som rettleder deg gjennom gjenoppretting av konsollen din. For ytterligere assistanse, les Konfigurere din Xbox One-konsoll.

Obs! Det kan ta flere minutter før konsollen er startet på nytt. Hvis du bruker en nettverkskabel, koble den tilbake i konsollen. Hvis du aldri har koblet din konsoll til Internett før, må du koble den til minst én gang i løpet av systemkonfigurasjonen.

Om knappene og pipelydene

Ved å trykke både BIND- og EJECT-knappen samtidig tvinges konsollen til å se etter USB-enhetsoppdateringen, ettersom konsollen ikke ser etter en USB-enhet med mindre den trenger en. Dette bidrar til å redusere tiden det tar å starte konsollen for alle oppstarter når dette trinnet ikke er nødvendig.

Den første oppstartstonen hører du omtrent ti sekunder etter at du slo på konsollen. Dette indikerer at det er oppdaget en USB-oppdatering. Den andre oppstartstonen indikerer at oppdateringsfilen har blitt kopiert og satt inn. Dette er viktig da dette bekrefter for deg at du har lykkes i å igangsette prosessen.