Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser gjeldende versjonsnummer for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringer fra midten av 2015 til nå.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer.
  6.  OS-versjonen finner du på den tredje raden nedover til høyre.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og har behov for å finne OS-versjonen din på konsollen, trekker du i begge utløserknappene og skulderknappene på kontrolleren. samtidig  Operativsystemversjonen står oppført som Build , og står på den andre linjen.

OS-versjon: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Utgivelsesdato

10.11.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Klubber

Innføring i klubber, møteplasser på nettet for de som vil spille og omgås andre. Bli med i klubber som interesserer deg, eller opprett en ny klubb (ditt hus, dine regler).

Looking for Group

Trenger du flere spillere? Åpne guiden, og se under Partyer for å komme i gang med Looking for Group. Bla gjennom etter eller legg inn dine egne annonser for ønskede spillere, slik at du kan finne andre spillere med de samme målene som deg. Spill nå, eller foreslå senere dato og klokkeslett.

Prestasjoner

Prestasjonsraritet, en populær forespørsel på Xbox tilbakemelding, kommer til Xbox Live. Nå kan du finne ut hvor unik enhver prestasjon er blant spillerne av et gitt spill.

Poengsum ledertavle

Ledertavlen med poengsummer er nå en månedlig konkurranse med vennene dine. Konkurransen tilbakestilles hver måned. Konkurrer helt til slutten av måneden, og se hvem som har vunnet i månedene som har gått.

Meldinger

Nå kan du sende meldinger til flere personer i samme samtale.

Skjermtastatur

Skjermtastaturet har støtte for forutsigende tekst, og du kan også bruke emojier.

Ytelse

Vi har gjort mye for å gjøre Xbox-konsollen din raskere. Hele opplevelsen, fra navigasjon og åpning av apper til nedlastingstider og Cortanas svartid, er jevnere og raskere.

Tidligere systemoppdateringer

OS-versjon: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Utgivelsesdato

04.10.2016

Ytelse og generelle forbedringer

HDR

• Vi har løst et problem der en del HDR-innhold kunne være for lyst eller falmet på visse TV-er når en Xbox One S-konsoll ble brukt.

Spill-DVR

• Vi har løst et problem som påvirket lysstyrken på videoer og skjermbilder som ble tatt opp mens TV-en var i HDR-modus.

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Utgivelsesdato

23.09.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

OS-versjon: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Utgivelsesdato

15.09.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

OS-versjon: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Utgivelsesdato

31.08.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

Programvareversjon: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Utgivelsesdato

19.08.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Oppstartslyd

• Nå kan du endre når du hører oppstartslyden! Det er tre nye alternativer i Innstillinger > Strøm og oppstart > Strømmodus og oppstart.
    • (oppstartslyden spilles av hver gang du slår på konsollen).
    • Bare med av/på-knappen eller stemmen (oppstartslyden spilles av når du slår på konsollen med av/på-knappen eller stemmen, men ikke når du slår den på med kontrolleren).
    • Av (oppstartslyden blir aldri spilt av).

Ytelse og generelle forbedringer

Xbox Universal Store

• Denne builden inneholder flere rettelser som takler krasj i Store.
  • Vi har løst et problem som gjorde at brukere måtte trykke to ganger på kjøpeknappen.
  • Vi har løst et problem der tidsbaserte prøveversjoner av og til viste feil gjenværende tid.
  • Vi har løst et problem der feilmeldingen «Prøv på nytt senere» av og til ble vist ved nedlasting av innhold du nylig hadde kjøpt.
  • Vi har løst et problem som kunne føre til feil ved forsøk på å kjøpe eller spille av filmer og TV-innhold.

Pålogging

• Vi har løst et problem som gjorde at enkelte brukere ikke kunne logge på.

Xbox-guide

• Hastighets- og ytelsesforbedringer.

Spill-DVR

• Du skal nå få et varsel om at lagringsplassen er full når du prøver å laste opp et skjermklipp til Xbox Live og lagringsplassen er full.

Kontroller

• Vi har løst et problem der enkelte spill ikke gjenkjente kontrolleren når du startet det.

Mine spill og apper

• Vi har løst problemer som gjorde at enkelte apper ikke kunne installeres.
  • Vi har løst et problem som av og til kunne føre til en svart skjerm ved forsøk på å bruke værappen.
  • Vi har løst problemer som av og til kunne føre til at Groove Musikk krasjet.

Lokalisering

• Vi har løst et problem der titlene på universalapper (Film og TV) av og til ikke ble vist på det valgte språket på konsollen.

Diverse

• Generelle forbedringer av stabiliteten til spill.

Programvareversjon: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Utgivelsesdato

05.08.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer

Programvareversjon: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Utgivelsesdato

30.07.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Cortana er tilgjengelig i USA og Storbritannia

• Snakk med Cortana på Xbox One med hodesett eller Kinect. For å starte sier du «Hey Cortana» eller lanserer Cortana-appen. Ikke sikker på hva du skal si, bør du prøve «Hey Cortana, what can I say?»
  • Hvis du bruker Kinect kan du slå på konsollen ved å se «Hey Cortana, Xbox on».

Bakgrunnsmusikk

• Musikkapper kan nå spille av musikk i bakgrunnen. Bare start litt musikk i en app som støtter bakgrunnsmusikk. Du kan bytte til andre apper og spill mens musikken spiller av.
  • Etter du har startet musikken: For å spille av, sette på pause, hoppe over og justere volum hvor som helst, dobbelttrykker du på Xbox-knappen for å åpne veiledningen, velger Multitasking og velger musikk-kontroller.
  • Appen må støtte bakgrunnsmusikk. En oppdatert Pandora-app i USA er den første appen som støtter bakgrunnsmusikk – og mer kommer snart.

Mine spill og apper

• Tingene dine er nærmere. På Hjem, gå til høyre og velg Mine spill og apper.
  • I Mine spill og apper er det nå flere sorteringsalternativer.
  • «Klar til å installere» har et eget område, så du raskt kan finne spillene og appene du har kjøpt, men ikke installert ennå.
  • Spill- og appoppdateringer vises i et eget område, når de er tilgjengelige.
  • Køområdet sier nå det du har installert nylig, i tillegg til hva som står i kø.

Innstillinger for språk og plassering

• Du kan nå velge plassering separat fra systemspråket. Hvis du vil endre språk og plassering, dobbelttrykker du på Xbox-knappen for å åpne veiledningen, velger Innstillinger > Alle innstillinger, og deretter velger du System > Språk og plassering.
  • Alle språk er ikke tilgjengelige for alle plasseringer. Når du velger et språk som vanligvis ikke er knyttet til plasseringen din, blir mesteparten av systemet på det valgte språket, men du ser kanskje en blanding av språk i områder som Butikk eller nettinnhold.

Mest populære PC-spill på Xbox Live

• De mest populære PC-spillene har nå spillhuber på Xbox Live. Enten du er på PC, Xbox eller mobil, ser du hvilke PC-spill vennene dine spiller, du kan dele PC-spillklipp og -skjermbilder samt sende melding til venner på Xbox Live. På Xbox One og Windows 10 kan du bli med i en festchat med vennene dine uansett hva de gjør.

Ny butikk

• Xbox Store og Windows Store har slått seg sammen, og dette gjør handleopplevelsen mer strømlinjeformet. Fra startskjermen går du til Store for å bla gjennom alt innhold.
  • Forhåndsbestillinger blir nå fakturert nærmere spillansering i stedet for tidspunktet for kjøp.
  • Kunder i USA, Sveits, Norge, Italia, Tyskland og Finland kan nå bruke mobilleverandører til å utføre kjøp med. Kunder i Kina kan nå bruke China Union Pay.

Finn Facebook-venner

• Finn venner fra Facebook ved å koble sammen Facebook- og Xbox Live-kontoene dine. I veiledningen går du til Venner og velger Venner > Forslag. Velg Finn Facebook-venner og følg trinnene. Facebook-vennene dine som har gjort det samme, kommer til å dukke opp i forslagene.

Kontroller automatisk deling

• Du kan nå velge å automatisk dele dine prestasjoner, skjermbilder og spillklipp i aktivitetsstrømmen. Hvis du vil endre delingsinnstillingene, går du til Innstillinger > Valg > Aktivitetsfeed.

OS-versjon: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Utgivelsesdato

27.04.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer

OS-versjon: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Utgivelsesdato

23.03.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Kjøpe bakoverkompatible Xbox 360-spill på Xbox One

• Finn og kjøp bakoverkompatible Xbox 360-spill på samme måte som med Xbox One-spill. Når du har kjøpt bakoverkompatibelt Xbox 360-innhold, blir det automatisk lastet ned til Xbox One-konsollen og klart til bruk.

Inkludere partychat i Twitch-sendinger

• Start sending av partychat når du bruker Twitch-appen. Hvis du sender fra konsollen og er i et party, kan du invitere andre til å inkludere snakkelyden sin i sendingen, ved å aktivere alternativet for sending av partychat i innstillingene i Twitch-appen.
  • Hvis et medlem i partyet avslår invitasjonen, kan de fortsatt snakke i partyet – de blir bare ikke hørt i sendingen.
  • Som partyleder kan du dempe snakkelyden til et partymedlem, selv om de takket ja til invitasjonen.
  • Du kan også inkludere partymedlemmer på Windows 10-PC-er i Twitch-sendingen din.

Sende partychatlyd til headsett og høyttalere samtidig

• Velg innstillingen for hvor partychatlyd skal høres: headsettet, høyttalerne eller begge. Du gjør dette ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lyd > Volum.

Spill-DVR-opptakslengde som kan tilpasses

• Du kan justere opptakslengden til 15 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder, 1 minutt, 3 minutter eller 5 minutter. Du kan endre innstillingene ved å gå til Innstillinger > Innstillinger > Spill-DVR og sending.

Spore prestasjonsfremdriften i Xbox OneGuide

• Vi gjør det enklere å få tilgang til prestasjonene dine, ved å inkludere dem i Xbox OneGuide. Du finner en hurtigkobling til alle prestasjonene dine i det nye området Prestasjoner.
  • Spor prestasjonsfremdriften din i sanntid direkte i OneGuide uten å måtte sidestille en egen Prestasjoner-app.

Videoavspilling direkte i Xbox One-aktivitetsfeeden

• Vi har forbedret videoavspilling i Xbox One-aktivitetsfeeden.
  • Du kan spille av en hel video integrert i stedet for å måtte forlate feeden for å starte videoen.
  • Du kan «like» videoen mens du forhåndsviser den, ved å trykke X.
  • Nye avspillingsalternativer for pause, start på nytt og full skjerm for når du starter en video fra aktivitetsfeeden.

Forbedret styrespakpresisjon på den trådløse Xbox Elite-kontrolleren med fastvareoppdatering

• Vi hørte fra entusiaster at de ønsket forbedring av styrespakene på den trådløse Xbox Elite-kontrolleren, særlig når du beveger styrespaken diagonalt. Basert på denne tilbakemeldingen har vi utviklet en ny metode for å beregne posisjonen til styrespakene konsekvent, slik at responsen til styrespakene er nærmere det du forventer. Denne metoden måler og bruker avstanden til styrespakposisjonen i forhold til midtpunktet til styrespakbasen i stedet for standardmetoden, som beregner målingen ved hjelp av et todimensjonalt plan. Med den nyeste fastvareoppdateringen kan du forvente økt nøyaktighet fra styrespakene på den trådløse Xbox Elite-kontrolleren, slik at du oppnår bedre kontroll.

OS-versjon: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Utgivelsesdato

19.02.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Forbedringer i Mine spill og apper

• Skjul spill fra klar-til-å-installere-listen i Mine spill og apper. Denne funksjonen ble fjernet i NXOE-oppdateringen, men er nå tilbake på grunn av høy etterspørsel. Nå kan brukere på nytt skjule innhold de ikke lenger vil installere, for eksempel betaversjoner, prøveversjoner, spill og apper.

Gjøre det enklere å løse inn en digital kode

• Trykk Tab for å gå til Store, og velg snarveien Bruk en kode til høyre for Games Store og søkefunksjonen i Games Store.

Se hvem som er i et party, i guiden

• Klikk Chat-knappen som vises like under navnet/gamertagen til en bruker, for å se hvem andre han eller hun spiller med.

Poengsum ledertavle

• Klikk Mine prestasjoner via påloggingsfanen i guiden for å få rask tilgang til eller velge Prestasjoner i profilen din. Ledertavlen vises på en fremtredende plass øverst på prestasjonssiden.
  • Sammenligninger omfatter total poengsum og største fremskritt i løpet av en rullende 30-dagers periode.

Forbedring av stifter

• Du kan flytte enkeltstifter. Merk en stift, og trykk Y-knappen. Du kan deretter sette stiften et annet sted. Trykk Y på nytt for å feste stiften på det nye stedet.
  • Stifter er tilgjengelige for å startes når brukeren er frakoblet.

Forbedring av aktivitetsfeed

• Aktivitetsfeeden i Xbox One Preview gir deg beskjed når det er nye elementer i feeden din. Hvis du klikker koblingen, går du til toppen av feeden, der du får et sammendrag av de nyeste innleggene, slik at du alltid har det nyeste innholdet lett tilgjengelig.
  • Populære emner og venneforslag vises nå i aktivitetsfeeden.

Forbedring av Populært

• Nytt tilgangspunkt for populære elementer til høyre for Fellesskap-fanen
  • Kobler brukere til egen Populært-målside

Forbedring av Foreslåtte venner

• Områder for Foreslåtte venner er tilgjengelige i Fellesskap og Venneliste i guiden.
  •  Omfatter kobling til fullskjermvisning av alle foreslåtte venner

Twitch-sendinger du kan bli med i

• Hvis venner sender, kan du enkelt starte Twitch.tv-sendinger fra spillhuber og spillet.

Appen Tilbehør for Xbox

• Det har kommet flere nye oppdateringer for appen Tilbehør for Xbox for å gjøre det enklere å justere den trådløse Xbox Elite-kontrolleren.
    • Det er nå enklere å vise og forbedre profilen og konfigurasjoner.
    • Strømlinjeformet visning av meny- og redigeringsalternativer.

Xbox One Chatpad: programmere hurtigtastene

• Programmer funksjonsknappene X1 og X2 på Xbox One Chatpad under Enheter og tilbehør i Innstillinger. Nedenfor vises alternativer disse knappene omfatter.
    • Åpne guide
    • Ta skjermbilde
    • Ta det opp
    • Send melding
    • Søk
    • Start app
    • Sidestill app
    • Spill av eller pause medier
    • TV-volum opp
    • TV-volum ned
    • Demp TV

OS-versjon: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Utgivelsesdato

07.01.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre ytelsesforbedringer

OS-versjon: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Utgivelsesdato

09.12.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Feilrettinger for nettleseren Microsoft Edge
  • Mindre feilrettinger og forbedringer

OS-versjon: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Utgivelsesdato

23.11.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer
  • Retting for brukere av Discovery and Launch-protokollen (DIAL)
  • Forbedringer i global talegjenkjenning

OS-versjon: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Utgivelsesdato

12.11.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Den nye Xbox One-opplevelsen – den raskeste og mest sosiale Xbox-opplevelsen noen sinne, inkludert muligheten til å spille Xbox 360-spill på Xbox One.

• Bakoverkompatibilitet for Xbox One
    • Spill et økende antall digitale og platebaserte Xbox 360-spill på Xbox One med neste generasjons funksjoner som skjermbilder, kringkasting og Spill-DVR. Få tilgang til tidligere lagrede filer, spilltillegg og prestasjoner.
    • Xbox Live Gold-medlemmer kan benytte seg av flerspiller med venner, uansett hvilken konsoll de bruker.
  • En raskere, mer sosial Xbox One-opplevelse
    • Med integreringen av Windows 10 i den nye Xbox One-opplevelsen, kan du få tilgang til mange populære spillfunksjoner opptil 50 % raskere enn før.
    • Start et party umiddelbart, se hva vennene dine spiller og få oppdateringer om nylig spilte spill fra Hjem uten å måtte vente.
  • Nye Guide- og Fellesskapsområder
    • Guide: Få rask tilgang til viktige funksjoner i den nye guiden ved å trykke på en knapp. Se vennelisten din, start et party, gå til Innstillinger, se systemvarsler, se meldinger og mer med guiden, uten å forlate spillet.
    • Community: I det nye fellesskapsområdet kan du se hva som er populært på Xbox Live og kommunisere med Xbox Live-fellesskapet ved å like, kommentere og dele favorittinnholdet ditt. Få rask tilgang til de siste oppdateringene fra venner og spillutviklere gjennom aktivitetsfeeden i fellesskapet.
  • Redesignede Hjem-, OneGuide- og Store-områder
    • Hjem: Del skjermbilder og spillklipp enklere med Xbox Live-fellesskapet, og se om vennene dine spiller de samme spillene på Hjem. Bla opp og ned for å komme til spill og apper-samlingen din.
    • OneGuide: Se hva som er populært på live TV i Xbox Live-fellesskapet i OneGuide. Se etter programoversikter med bilde i bilde, slik at du ikke går glipp av det som foregår i programmet du ser på. Med app-kanaler finner du raskt noe å se på fra favorittvideo-appene dine – alt på ett sted.
    • Store: Store utvides til fire oversiktlige områder – Spill, Film og TV, Apper og Musikk. Den nye, vertikale gallerivisningen viser flere oppføringer samtidig. Bla gjennom kategorier som Anbefalt av ansatte, Nye utgivelser, Mest spilt, Høyest vurderte, Kommer snart og Anbefalinger for å oppdage nye spill og annet innhold.
  • Forbedrede spillhuber
    • Få ett-klikkstilgang til spillhuber direkte fra Hjem for å vise eller starte det siste spillet du spilte, gå til Store for å få informasjon om andre spill eller se hva vennene dine spiller på Xbox Live nå. Du kan også få tilgang til nyheter og oppdateringer direkte fra fellesskapet og utviklere, samt sammenligne poengsummer, prestasjoner og annen spillstatistikk med vennene dine.
  • Gå til den nye Xbox One-opplevelsen for å få mer informasjon.

Tidligere systemoppdateringer