Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser gjeldende versjonsnummer for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringer fra midten av 2015 til nå.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Bla mot venstre på Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer.
  6.  OS-versjonen finner du på tredje rad til høyre.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og har behov for å finne OS-versjonen din på konsollen, trekker du i begge utløserknappene og skulderknappene på kontrolleren. samtidig  Operativsystemversjonen står oppført som Build , og står på den andre linjen.

OS-versjon: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Utgivelsesdato

14.12.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Nedlastingsytelse

• Optimalisering av spill- og appnedlasting har gjort bakgrunnsnedlastinger mer motstandsdyktige overfor uregelmessige tilkoblingsproblemer.

Blue-ray-app

Xbox er den første spillkonsollen som har Dolby Atmos, og spillutviklere er ivrige etter å bruke de nye funksjonene til å berike spillene og gjøre dem mer engasjerende. Atmos-støtte for Blu-ray-appen på Xbox har vært tilgjengelig i forhåndsversjonen og utgis nå til allmenheten. Vi er begeistret for at vi nå kan tilby Atmos-støtte til spill på Xbox One og i Windows 10.

Trådløs kontroller

• Fastvareoppdatering som forbedrer ytelsen.

Bakgrunnsmusikk

• Generelle ytelsesforbedringer som øker påliteligheten og gir jevnt bedre opplevelser på tvers av musikkapper med strømming.

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

Tidligere systemoppdateringer

OS-versjon: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Utgivelsesdato

10.11.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Nedlastingsytelse

Vi har optimalisert nedlasting av spill og apper på flere måter på Xbox One:

• Kunder med høyhastighetstilkoblinger (mer enn 100 Mbps) skal kunne få opptil 80 % raskere nedlastingshastighet.
  • Kunder med tilkoblinger under 100 Mbps skal kunne få en jevnt bedre ytelse som er opptil 40 % raskere enn tidligere.
  • Ytterligere optimaliseringer har også gjort bakgrunnsnedlastinger mer motstandsdyktige overfor uregelmessige tilkoblingsproblemer.

Nedlastingshastigheter påvirkes av nettverkspågang i hjemmet og på Internett-leverandørnivået. Nedlastingshastigheter påvirkes også når spill kjører på konsollen, siden systemressurser prioriteres mer for spilling enn for bakgrunnsnedlastinger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Feilsøke treg nedlasting av spill eller apper på Xbox One.

Klubber

Innføring i klubber, møteplasser på nettet for de som vil spille og omgås andre. Bli med i klubber som interesserer deg, eller opprett en ny klubb (ditt hus, dine regler).

Looking for Group

Trenger du flere spillere? Åpne guiden, og se under Partyer for å komme i gang med Looking for Group. Bla gjennom etter eller legg inn dine egne annonser for ønskede spillere, slik at du kan finne andre spillere med de samme målene som deg. Spill nå, eller foreslå senere dato og klokkeslett.

Prestasjoner

Prestasjonsraritet, en populær forespørsel på Xbox tilbakemelding, kommer til Xbox Live. Nå kan du finne ut hvor unik enhver prestasjon er blant spillerne av et gitt spill.

Poengsum ledertavle

Ledertavlen med poengsummer er nå en månedlig konkurranse med vennene dine. Konkurransen tilbakestilles hver måned. Konkurrer helt til slutten av måneden, og se hvem som har vunnet i månedene som har gått.

Meldinger

Nå kan du sende meldinger til flere personer i samme samtale.

Skjermtastatur

Skjermtastaturet har støtte for forutsigende tekst, og du kan også bruke emojier.

Ytelse

Vi har gjort mye for å gjøre Xbox-konsollen din raskere. Hele opplevelsen, fra navigasjon og åpning av apper til nedlastingstider og Cortanas svartid, er jevnere og raskere.

OS-versjon: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Utgivelsesdato

04.10.2016

Ytelse og generelle forbedringer

HDR

• Vi har løst et problem der en del HDR-innhold kunne være for lyst eller falmet på visse TV-er når en Xbox One S-konsoll ble brukt.

Spill-DVR

• Vi har løst et problem som påvirket lysstyrken på videoer og skjermbilder som ble tatt opp mens TV-en var i HDR-modus.

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Utgivelsesdato

23.09.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

OS-versjon: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Utgivelsesdato

15.09.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

OS-versjon: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Utgivelsesdato

31.08.2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse,

Programvareversjon: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Utgivelsesdato

19.08.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Oppstartslyd

• Nå kan du endre når du hører oppstartslyden! Det er tre nye alternativer i Innstillinger > Strøm og oppstart > Strømmodus og oppstart.
    • (oppstartslyden spilles av hver gang du slår på konsollen).
    • Bare med av/på-knappen eller stemmen (oppstartslyden spilles av når du slår på konsollen med av/på-knappen eller stemmen, men ikke når du slår den på med kontrolleren).
    • Av (oppstartslyden blir aldri spilt av).

Ytelse og generelle forbedringer

Xbox Universal Store

• Denne builden inneholder flere rettelser som takler krasj i Store.
  • Vi har løst et problem som gjorde at brukere måtte trykke to ganger på kjøpeknappen.
  • Vi har løst et problem der tidsbaserte prøveversjoner av og til viste feil gjenværende tid.
  • Vi har løst et problem der feilmeldingen «Prøv på nytt senere» av og til ble vist ved nedlasting av innhold du nylig hadde kjøpt.
  • Vi har løst et problem som kunne føre til feil ved forsøk på å kjøpe eller spille av filmer og TV-innhold.

Pålogging

• Vi har løst et problem som gjorde at enkelte brukere ikke kunne logge på.

Xbox-guide

• Hastighets- og ytelsesforbedringer.

Spill-DVR

• Du skal nå få et varsel om at lagringsplassen er full når du prøver å laste opp et skjermklipp til Xbox Live og lagringsplassen er full.

Kontroller

• Vi har løst et problem der enkelte spill ikke gjenkjente kontrolleren når du startet det.

Mine spill og apper

• Vi har løst problemer som gjorde at enkelte apper ikke kunne installeres.
  • Vi har løst et problem som av og til kunne føre til en svart skjerm ved forsøk på å bruke værappen.
  • Vi har løst problemer som av og til kunne føre til at Groove Musikk krasjet.

Lokalisering

• Vi har løst et problem der titlene på universalapper (Film og TV) av og til ikke ble vist på det valgte språket på konsollen.

Diverse

• Generelle forbedringer av stabiliteten til spill.

Programvareversjon: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Utgivelsesdato

05.08.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer

Programvareversjon: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Utgivelsesdato

30.07.2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Cortana er tilgjengelig i USA og Storbritannia

• Snakk med Cortana på Xbox One med hodesett eller Kinect. For å starte sier du «Hey Cortana» eller lanserer Cortana-appen. Ikke sikker på hva du skal si, bør du prøve «Hey Cortana, what can I say?»
  • Hvis du bruker Kinect kan du slå på konsollen ved å se «Hey Cortana, Xbox on».

Bakgrunnsmusikk

• Musikkapper kan nå spille av musikk i bakgrunnen. Bare start litt musikk i en app som støtter bakgrunnsmusikk. Du kan bytte til andre apper og spill mens musikken spiller av.
  • Etter du har startet musikken: For å spille av, sette på pause, hoppe over og justere volum hvor som helst, dobbelttrykker du på Xbox-knappen for å åpne veiledningen, velger Multitasking og velger musikk-kontroller.
  • Appen må støtte bakgrunnsmusikk. En oppdatert Pandora-app i USA er den første appen som støtter bakgrunnsmusikk – og mer kommer snart.

Mine spill og apper

• Tingene dine er nærmere. På Hjem, gå til høyre og velg Mine spill og apper.
  • I Mine spill og apper er det nå flere sorteringsalternativer.
  • «Klar til å installere» har et eget område, så du raskt kan finne spillene og appene du har kjøpt, men ikke installert ennå.
  • Spill- og appoppdateringer vises i et eget område, når de er tilgjengelige.
  • Køområdet sier nå det du har installert nylig, i tillegg til hva som står i kø.

Innstillinger for språk og plassering

• Du kan nå velge plassering separat fra systemspråket. Hvis du vil endre språk og plassering, dobbelttrykker du på Xbox-knappen for å åpne veiledningen, velger Innstillinger > Alle innstillinger, og deretter velger du System > Språk og plassering.
  • Alle språk er ikke tilgjengelige for alle plasseringer. Når du velger et språk som vanligvis ikke er knyttet til plasseringen din, blir mesteparten av systemet på det valgte språket, men du ser kanskje en blanding av språk i områder som Butikk eller nettinnhold.

Mest populære PC-spill på Xbox Live

• De mest populære PC-spillene har nå spillhuber på Xbox Live. Enten du er på PC, Xbox eller mobil, ser du hvilke PC-spill vennene dine spiller, du kan dele PC-spillklipp og -skjermbilder samt sende melding til venner på Xbox Live. På Xbox One og Windows 10 kan du bli med i en festchat med vennene dine uansett hva de gjør.

Ny butikk

• Xbox Store og Windows Store har slått seg sammen, og dette gjør handleopplevelsen mer strømlinjeformet. Fra startskjermen går du til Store for å bla gjennom alt innhold.
  • Forhåndsbestillinger blir nå fakturert nærmere spillansering i stedet for tidspunktet for kjøp.
  • Kunder i USA, Sveits, Norge, Italia, Tyskland og Finland kan nå bruke mobilleverandører til å utføre kjøp med. Kunder i Kina kan nå bruke China Union Pay.

Finn Facebook-venner

• Finn venner fra Facebook ved å koble sammen Facebook- og Xbox Live-kontoene dine. I veiledningen går du til Venner og velger Venner > Forslag. Velg Finn Facebook-venner og følg trinnene. Facebook-vennene dine som har gjort det samme, kommer til å dukke opp i forslagene.

Kontroller automatisk deling

• Du kan nå velge å automatisk dele dine prestasjoner, skjermbilder og spillklipp i aktivitetsstrømmen. Hvis du vil endre delingsinnstillingene, går du til Innstillinger > Valg > Aktivitetsfeed.

Tidligere systemoppdateringer