Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser gjeldende versjonsnummer for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringer fra midten av 2015 til nå.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg System > Konsollinformasjon.
  4. OS-versjon vises på andre rad.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og må finne OS-versjonen på konsollen, trekker du i begge triggerne og begge skulderknappene på kontrolleren samtidig.  Operativsystemversjonen står oppført som Build , og står på den andre linjen.

OS-versjon: bestemmes senere

Utgivelsesdato

15.05.2017

Arena på Xbox Live

Vil du teste ferdighetene dine i spill? Med Arena på Xbox Live konkurrerer spillere i netturneringer som er skreddersydd for alle ferdighetsnivåer. Foreløpig kan du spille i turneringer for Killer Instinct og World of Tanks (vi har nettopp begynt – flere Arena-spill er underveis). Du kan finne turneringer ved å installere spillene (de er gratis i Store), gå til spillhuben for Killer Instinct eller World of Tanks og deretter velge Turneringer-fanen.

Partyoverlegg

Se hvem som chatter i partyet ditt mens du spiller. Trykk på Xbox-knappen , gå til Partyer, og velg Start et party. Velg Partyoverlegg for å aktivere det.

Skjule et spill eller en klubb i feeden

Er det en del støy i aktivitetsfeeden din? Du kan gjerne skjule et spill eller en klubb du helst ikke vil se i feeden lenger. Velg et innlegg fra et spill eller en klubb i feeden din, flytt deretter opp og velg Alternativer > Skjul alle fra dette spillet (eller denne klubben).

Tidligere systemoppdateringer

OS-versjon: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Utgivelsesdato

15.05.2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Utgivelsesdato

13.04.2017

Flere alternativer for aktivitetsfeed

Er det et bestemt innlegg du ikke vil skal vises i aktivitetsfeeden? Skjul det. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Skjul. Eller kanskje du bare vil se bestemte typer innlegg. Gå til toppen av feeden, velg filterknappen, og velg deretter innstillingene.

Hvis det er et innlegg du veldig gjerne vil at andre skal se, kan du feste det øverst i aktivitetsfeeden i profilen eller en klubb. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Fest til klubb. Innlegget festes øverst til noen løsner eller erstatter det.

Fortsette å bruke favoritter blant Looking for Group-innlegg

Trykk på Xbox-knappen , gå til Partyer > Vis logg for å vise Looking for Group-innlegg du har laget eller vist interesse i, og velg deretter et innlegg for å bruke det på nytt.

Filtrere spillene

I spillene og appene dine kan du velge om du vil vise alle spill, spill laget for Xbox One eller bare Xbox 360-spillene som fungerer på Xbox One. Dette fungerer både for spillene du har installert, og alt i listen over spill som er klart til å bli installert.

Nye innstillinger for Skjermleser og Forstørrelsesprogram

Velg et stemmeleie og en personlighet for Skjermleser-lesing mens du bruker Xbox One. Når du ser på skjermer med Forstørrelsesprogram, kan den innzoomede delen av skjermen nå følge kontrollernavigeringen, slik at du slipper å aktivere og deaktivere Forstørrelsesprogram hele tiden. Se gjennom de nye alternativene i Innstillinger > Hjelpemiddel.

Vises som offline direkte fra guiden

Få det til å se ut som om du ikke er logget på Xbox Live: Åpne guiden, gå til toppen, velg deg selv, og velg Vis som offline. Velg det på nytt for å vises som online. Du kan gå til profilen, medlemskap og kontostyring fra samme sted.

OS-versjon: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Utgivelsesdato

29.03.2017

Åpne guiden
Gå til favorittene dine fra hvor som helst med ett trykk på en knapp. Xbox-knappen sender deg nå direkte til guiden, slik at du får tilgang til spill og apper raskere. Hvis du vil gå hjem, trykker du ganske enkelt på Xbox-knappen og velger Hjem.

Mixer
Du kan raskt og enkelt bruke Mixer-sending til å sende spillingen din, slik at seere overalt kan se deg spille i sanntid. Start ganske enkelt guiden mens du spiller et spill, og rull ned til Mixer-sending for å briljere med ferdighetene dine.

Copilot
Med Copilot kan du nå koble sammen to kontrollere og bruke dem som én.

Gå til Kinect og enheter > Enheter og tilbehør i Innstillinger. Velg Enhetsinformasjon > Aktiver Copilot, og velg deretter kontrolleren til kopiloten. Nå styres spillet av begge kontrollerne sammen.

Prestasjonssporing
Den nye prestasjonssporingen gjør at du kan holde øye med favorittprestasjonene dine og spille samtidig. Flytt den dit du vil på skjermen – du bestemmer. Du bestemmer også hvor mange prestasjoner som skal vises, samt gjennomsiktighetsnivået. Du kan gi den en fremtredende plass eller tone den ned i bakgrunnen.

Trykk på Xbox-knappen , og gå til Prestasjoner for å aktivere sporingen.

Cortana
Nå kan du angi påminnelser på Xbox One, slik at du ikke går glipp av spillemuligheter. Påminnelser vises uansett hvor du bruker Cortana – på PC, telefon eller Xbox.
Cortana støtter også flere partykontroller. Si «Hey Cortana, invite party to game» for å legge til partymedlemmer uten å måtte pause spillet.

Spill-DVR
Vi har gjort det enda enklere å lage spillklipp: Bare trykk på Xbox-knappen . Deretter bruker du Y-knappen til å ta et skjermbilde, X-knappen til å lagre de siste 30 sekundene og visningsknappen til å vise de kjente og kjære alternativene for Spill-DVR, fra å starte et opptak til å lagre de siste 5 minuttene med spilling.

Skjermtidsgrenser
Skjermtidsgrenser lar deg angi hvor lenge og når på dagen barnet kan spille. Du aktiverer dette ved å logge på account.microsoft.com/family og klikke på Skjermtid for en barnekonto. Sett deretter Skjermtid på Xbox til , og angi grensene for hver dag for barnet. Når konsollen har oppdateringen, blir disse grensene håndhevet.