Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One i 2015

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser versjonsnummeret for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringene i 2015.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer.
  6.  OS-versjonen finner du på tredje rad til høyre.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og har behov for å finne OS-versjonen din på konsollen, trekker du i begge utløserknappene og skulderknappene på kontrolleren. samtidig  Operativsystemversjonen står oppført som Build , og står på den andre linjen.

Systemoppdateringer i 2015

OS-versjon: 10.0.10586.1024 (th2_xbox_rel_1510.151203-1909) fre

Utgivelsesdato

09.12.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Feilrettinger for nettleseren Microsoft Edge
  • Mindre feilrettinger og forbedringer

OS-versjon: 10.0.10586.1016 (th2_xbox_rel_1510.151118-2147) fre

Utgivelsesdato

23.11.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer
  • Retting for brukere av Discovery and Launch-protokollen (DIAL)
  • Forbedringer i global talegjenkjenning

OS-versjon: 10.0.10586.1006 (th2_xbox_rel_1510.151107-2322) fre

Utgivelsesdato

12.11.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Den nye Xbox One-opplevelsen – den raskeste og mest sosiale Xbox-opplevelsen noen sinne, inkludert muligheten til å spille Xbox 360-spill på Xbox One.

• Bakoverkompatibilitet for Xbox One
    • Spill et økende antall digitale og platebaserte Xbox 360-spill på Xbox One med neste generasjons funksjoner som skjermbilder, kringkasting og Spill-DVR. Få tilgang til tidligere lagrede filer, spilltillegg og prestasjoner.
    • Xbox Live Gold-medlemmer kan benytte seg av flerspiller med venner, uansett hvilken konsoll de bruker.
  • En raskere, mer sosial Xbox One-opplevelse
    • Med integreringen av Windows 10 i den nye Xbox One-opplevelsen, kan du få tilgang til mange populære spillfunksjoner opptil 50 % raskere enn før.
    • Start et party umiddelbart, se hva vennene dine spiller og få oppdateringer om nylig spilte spill fra Hjem uten å måtte vente.
  • Nye Guide- og Fellesskapsområder
    • Guide: Få rask tilgang til viktige funksjoner i den nye guiden ved å trykke på en knapp. Se vennelisten din, start et party, gå til Innstillinger, se systemvarsler, se meldinger og mer med guiden, uten å forlate spillet.
    • Community: I det nye fellesskapsområdet kan du se hva som er populært på Xbox Live og kommunisere med Xbox Live-fellesskapet ved å like, kommentere og dele favorittinnholdet ditt. Få rask tilgang til de siste oppdateringene fra venner og spillutviklere gjennom aktivitetsfeeden i fellesskapet.
  • Redesignede Hjem-, OneGuide- og Store-områder
    • Hjem: Del skjermbilder og spillklipp enklere med Xbox Live-fellesskapet, og se om vennene dine spiller de samme spillene på Hjem. Bla opp og ned for å komme til spill og apper-samlingen din.
    • OneGuide: Se hva som er populært på live TV i Xbox Live-fellesskapet i OneGuide. Se etter programoversikter med bilde i bilde, slik at du ikke går glipp av det som foregår i programmet du ser på. Med app-kanaler finner du raskt noe å se på fra favorittvideo-appene dine – alt på ett sted.
    • Store: Store utvides til fire oversiktlige områder – Spill, Film og TV, Apper og Musikk. Den nye, vertikale gallerivisningen viser flere oppføringer samtidig. Bla gjennom kategorier som Anbefalt av ansatte, Nye utgivelser, Mest spilt, Høyest vurderte, Kommer snart og Anbefalinger for å oppdage nye spill og annet innhold.
  • Forbedrede spillhuber
    • Få ett-klikkstilgang til spillhuber direkte fra Hjem for å vise eller starte det siste spillet du spilte, gå til Store for å få informasjon om andre spill eller se hva vennene dine spiller på Xbox Live nå. Du kan også få tilgang til nyheter og oppdateringer direkte fra fellesskapet og utviklere, samt sammenligne poengsummer, prestasjoner og annen spillstatistikk med vennene dine.
  • Gå til den nye Xbox One-opplevelsen for å få mer informasjon.

OS-versjon: 6.2.13329.0 (xb_rel_1508.150825-1633) fre

Utgivelsesdato

09.09.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Stabilitets- og ytelsesoppdatering

Denne oppdateringen inneholder noen mindre feilrettinger av lyden i spillet.

OS-versjon: 6.2.13326.0 (xb_rel_1508.150810-2029) fre

Utgivelsesdato

13.08.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Xbox-teamet jobber hardt med å lage og finjustere den nye Xbox One-brukeropplevelsen som blir presentert i forumet for forhåndsvisninger i høst. Denne oppdateringen hjelper oss med å gjøre konsollen din klar til den nye opplevelsen.

OS-versjon: 6.2.13194.0 (xb_rel_1507.150702-2154) fre

Utgivelsesdato

07.07.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Denne utgaven inneholder oppdateringer av strømming av spill og bakoverkompatibilitet for Xbox One-funksjoner. Begge disse funksjonene er nå tilgjengelige i Xbox One-forumet for forhåndsvisninger. Xbox-teamet jobber hardt med å lage og finjustere den nye Xbox One-brukeropplevelsen som blir presentert i forumet for forhåndsvisninger i høst.

OS-versjon: 6.2.12998.0 (xb_rel_1506.150601-2200) fre

Utgivelsesdato

05.06.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Oppdateringer til flerspillerfunksjon og partychat

• Rettelse for å utbedre problemer med flere spillere i enkelte spill.
    • Det er gjort noen mindre oppdateringer til Party-appen for å gjøre det enklere å forstå problemer som rapporteres av fellesskapet.

Oppdatering til spillpakker

• Et problem der en viss type platebaserte spillpakker ikke ble riktig installert, er utbedret.

Støtte for 10-biters HD HEVC-plattform (High Efficiency Video Coding) er lagt til

• 10-biters HD HEVC gjør det mulig for videostrømmingsapper, for eksempel Netflix, å bruke lavere båndbredde til videoavspillinger med HD-kvalitet. 10-biters Ultra-farger øker videofargepresisjonen fra 8-biters til 10-biters. Med 8-biters får du bare 16 millioner farger, mens med 10-biters Ultra-fargepresisjon får du én milliard autentiske farger som gjør videoene mer levende.

OS-versjon: 6.2.12825.0 (xb_rel_1505.150507-2219) fre

Utgivelsesdato

11.05.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Talemeldinger

• Muligheten til å sende og motta talemeldinger fra Xbox One-meldingsappen blir nå tilgjengelig for alle kunder.
    • Lag og spill av talemeldinger i meldingsappen når den er sidestilt på Xbox One. Få rask tilgang til meldingsappen ved å dobbelttrykke raskt på Xbox-knappen og velge Messages. Når du har valgt den du vil chatte med, velger du mikrofonikonet for å åpne talemeldingsmenyen.
    • Talemeldinger kan utveksles mellom Xbox One- og Xbox 360-konsoller.

Slå på og av fra Xbox One SmartGlass

• Versjonene av Xbox One SmartGlass-appene for Windows, Windows Phone, iOS og Android oppdateres slik at du kan slå på og av Xbox One når enhetene er på samme nettverk som konsollen.

Egne servere for partychat

• Xbox innfører nå egne releservere for partychat for å løse problemene med NAT-traversering som har forhindret enkelte brukere i å kunne benytte partychat.
    • Partychatsystemet vil overvåke brukernes NAT-typer i partyet. Hvis det oppstår konflikter på grunn NAT-typene Strict eller Moderate, flyttes vertstjenestene automatisk til Xbox-skyen for å løse konfliktene mellom NAT-typene. Hvis du vil ha mer informasjon om NAT-typer, kan du gå til Nettverksinnstillinger på Xbox One.

Brukere kan velge strømmodus

• Den første konfigurasjonen av Xbox One over hele verden er oppdatert slik at brukerne kan velge ønsket strømmodus.
      • Modus for umiddelbar start bruker litt mer strøm, men har raskere oppstart. Den gjør det også mulig å bruke talekommandoen "Xbox on" og kan ta imot oppdateringer av systemet, spill og apper i bakgrunnen.
      • Strømsparingsmodus bruker mindre strøm ettersom konsollen slås helt av, og du må trykke på Xbox-knappen på konsollen for å starte Xbox One. Dette innebærer en lengre oppstartstid, og opplevelsen din vil bli avbrutt av system-, spill- og appoppdateringer.

OS-versjon: 6.2.12710.0 (xb_rel_1504.150329-2200) fre

Utgivelsesdato

06.04.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Forbedret chat i Party-appen

• Party-appen hjelper deg å aktivere mikrofonen din og vise deg når personverninnstillinger og nettverksproblemer forhindrer kommunikasjon med bestemte medlemmer.

Oppdaterte koblinger i Spill-området

• Det blir enklere å oppdage innhold i Spill-området gjennom aktivitetsfeeden. Du ser en oppføring i aktivitetsfeeden når en av vennene dine følger et spill, og du kan også gå tilbake til spillets område fra innlegg i aktivitetsfeeden som er knyttet til spillet, inkludert prestasjoner, spillklipp og skjermbilder.
    • Vi har lagt til en kobling til Spill-områdene fra spillets side i Prestasjoner-appen.

Oppdatering av prestasjonsvarsler

• Du kan nå se en beskrivelse av prestasjonen i varselet, slik at du vet hva du gjorde for å oppnå prestasjonen uten å måtte åpne Prestasjoner-appen.
    • Vi har forlenget visningstiden for prestasjonsvarsler.
    • Vi har også utført enkelte forbedringer av ytelsen, slik at det går raskere å laste Prestasjoner-appen fra et varsel.

Hva er på-området

• Hva er på-området er nå tilgjengelig for Xbox One-brukere i USA, Canada og Storbritannia.
    • Her finner du koblinger til populære videoer, spill, filmer, TV-serier, spillsendinger og -klipp samt populære TV-serier hvis du har konfigurert OneGuide for Xbox One-konsollen.

Øvrige detaljer

Xbox Wire

OS-versjon: 6.2.12521.0 (xb_rel_1503.150305-1449) fre

Utgivelsesdato

3/9/2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Skjermbilder

• Samtidig som du spiller et spill kan du nå ta skjermbilder på Xbox One-konsollen ved å bare dobbelttrykke på Xbox-knappen på kontrolleren for å ta et skjermbilde og deretter trykke på Y-knappen for å lagre skjermbildet. Du kan også si "Xbox Take a Screenshot" (Xbox, ta et skjermbilde) for å ta og lagre et skjermbilde.

Upload-appen har blitt oppdatert slik at du kan:

• Administrere skjermbildene dine i tillegg til spillklippene.
      • Bruke et skjermbilde som bakgrunn ved å vise skjermbildet i fullskjermmodus, trykke på menyknappen og velge Angi som bakgrunn.
      • Dele skjermbilder i aktivitetsfeeden din, legge dem til i en melding, legge dem til i utstillingen din, dele på Twitter eller på OneDrive.
      I tillegg blir skjermbildene dine synlige i profilen din sammen med spillklippene dine i et nytt Spillklipp og skjermbilder-område.

Foreslåtte venner

• Med funksjonen Foreslåtte venner hjelper Venner-området på startskjermen og vennelisten deg med å finne og legge til venner. Foreslåtte venner omfatter personer du kanskje kjenner, så du kan legge til flere venner å spille med, og de mest populære kringkasterne og klippskaperne i fellesskapet, slik at du får mer spennende innhold i aktivitetsfeeden din. Vi legger også til en ny side med foreslåtte venner på Venner-området.

Deling av navnet ditt

• Vi lanserer to nye måter å dele navnet ditt på: med alle vennene dine, eller med alle i Xbox Live-fellesskapet. Du kan også fortsette å dele navnet ditt med utvalgte venner, eller med ingen, hvis du foretrekker det. Gamertager er fortsatt den primære måten å identifisere deg selv på Xbox Live på, men deling av navnet ditt hjelper brukere som kanskje ikke kjenner gamertagen din til å gjenkjenne deg. De nye alternativene for deling av navn finnes under Venner, Min profil og til slutt Innstillinger for deling av navn.

Forbedringer i partychat

• Tre nye ikoner ble lagt til partychat for å vise hver brukers egen mikrofonstatus.
        • Kinect-ikonet angir at Kinect brukes som mikrofon.
        • Headsett-ikonet angir at headsettet brukes som mikrofon.
        • 3-ikonet angir at du for tiden ikke har en fungerende mikrofon. Du er koblet til et party, men ingen kan høre deg.

Gjennomsiktighet på flisene

• Vi har lagt til en ny innstilling slik at du kan variere graden av gjennomsiktighet på bakgrunnsbildene dine. Gå til Innstillinger, deretter Min Xbox og til slutt Gjennomsiktige fliser.

Innstillinger for personvern og online-sikkerhet

• Vi har lagt til en ny innstilling for deling av talesøkdata for å opprette et alternativ for innsamling og analyse av taledata når du bruker Xbox – Bing til søk. Hvis du vil endre denne innstillingen, kan du gå til Innstillinger, Personvern og online-sikkerhet, og deretter Del talesøkdata.

Rapporter søppelpost

• Meldinger-appen har fått et nytt alternativ som lar deg varsle Xbox når du mottar søppelpost. Nå kan du velge en bestemt melding, trykke på A-knappen og deretter velge Rapporter og Søppelpost for å rapportere en bestemt melding som søppelpost.

Direktesendt TV i Australia & OneGuide

• Støtte for OneGuide er nå tilgjengelig for alle brukere i Australia for TV-programoppføringer for ukrypterte kanaler. I tillegg vil OneGuide-appen være forhåndsstiftet for brukere i Australia etter den obligatoriske systemoppdateringen i mars.

Xbox One Digital TV Tuner i Australia

• Xbox One-eiere i Australia kan forhåndsbestille Xbox Digital TV Tuner i Microsoft Store. Planlagt lansering er 25. mars 2015.

Øvrige detaljer

Xbox Wire

OS-versjon: 6.2.12130.0 (xb_rel_1502.150209-1738) fre

Utgivelsesdato

13.02.2015

Stabilitets- og ytelsesoppdatering

• Denne tilleggsoppdateringen retter noen mindre feil som enkelte brukere har opplevd, blant annet avspilling av video i enkelte medieprogrammer.

OS-versjon: 6.2.12128.0 (xb_rel_1502.150202-2200) fre

Utgivelsesdato

05.02.2015

Nye eller oppdaterte funksjoner

Kontrollerforbedringer

• Hurtigtilkobling – Da du tidligere slo på kontrolleren, tok det omtrent 4–5 sekunder før den ble koblet til Xbox One. Nå tar det omtrent bare 2 sekunder.
      • Stabilitetsforbedringer – Oppdateringen omfatter også en rekke feilrettinger som løser noen av frakoblingsproblemene med kontrollere som Xbox One-brukere har gitt beskjed om.
        Obs! Last ned oppdateringen ved å koble en kontroller til Xbox One med en USB-kabel. Ikke koble fra eventuelt hodesett som er koblet til kontrolleren. Koble til Xbox Live. Trykk på menyknappen. Gå til Innstillinger >Enheter og tilbehør og velg kontrolleren. Hvis du har flere kontrollere tilkoblet, kan du velge Vibrer, som gjør at den valgte kontrolleren vibrerer. Velg deretter Oppdater for å laste ned den nye fastvaren til kontrolleren som er koblet til med USB-kabelen. Dermed vises fremdriftsskjermen Oppdaterer kontroller ... Når skjermen Kontroller oppdatert vises, trykker du på B for å gå tilbake til hovedsiden Enheter og tilbehør. Velg kontrolleren en gang til. Fastvareversjonen skal nå være 1.2.2236.0.

Spillhuber

• Dette er sentrene du går til hvis du vil ha interessant innhold samt tips og triks for favorittspillene dine. Hvert Xbox One-spill kommer til å ha en spillhub der du kan se hvilke venner som spiller spillet, konkurrere med venner på ledertavler for spillene, se de kuleste spillklippene og spillsendingene og følge de fremste blant de som lager sendinger og klipp for spillene.
        Obs! Hvis du vil gå til spillhuben for favorittspillet ditt, finner du et spill blant de festede elementene, i listen over nylig spilte spill eller i Mine spill og apper, og deretter trykker du på menyknappen og velger Vis spillhub. Du kan også søke etter et spill i Xbox Store og klikke spillhubflisen på spillets butikkside.

Oppdateringer for partychat

• Status for chatteforbindelse – Det er lagt til nye ikoner som viser den gjeldende statusen for en chatteforbindelse i partyet. Et klokkeikon betyr at forbindelsen opprettes. Et Squawker Ring-ikon (ropeikon) betyr at forbindelsen er opprettet, og viser hvem som snakker. Et X-ikon betyr at nettverksbegrensninger (for eksempel streng NAT) gjør at chatteforbindelsen ikke opprettes for bestemte brukere.
      • Forbedret tilkobling mellom flere brukere med streng eller moderat NAT – Vi har også forbedret partychat i situasjoner med delvis masketopologi der flere deltakere er bak moderat eller streng NAT i gatewayene/ruterne de har hjemme.
      • Invitasjoner til spill og party – Vi har forbedret invitasjoner til spill og party slik at du raskere får vite hvem som inviterer deg til hva, uten at du må vente på at teksten skal rulle i varslene om invitasjon til spill og party.
      • Ytelsesforbedringer – Reduserte tiden det tar å opprette P2P-tilkobling for partychat, og effektiviserte logikken for nytt forsøk for opprettelse av partychatteøkter.

Egendefinerte bakgrunner og gjennomsiktige fliser

• Vi har lagt til gjennomsiktighet på flisene på Hjem-skjermen, slik at bakgrunnsbildene dine blir synligere.
        Obs! Du kan angi en egendefinert bakgrunn ved å gå til Innstillinger > Min Xbox > Min bakgrunn. Enkelte elementer kan ikke gjøres gjennomsiktige på grunn av bruksrettigheter/-begrensninger for bestemte bilder.

TV-oppdateringer

• OneGuide for Nederland – Det er nå støtte for OneGuide for Xbox Live-medlemmer i Nederland.
      • TV-popularitetsfunksjon i OneGuide – Når du ser gjennom TV-programoppføringene i OneGuide, kan du se hvilke programmer som er populære, med et notat og ikon som angir at programmet er populært på Xbox eller Twitter, i detaljene for hvert program. TV-popularitetsfunksjonen for Xbox er foreløpig tilgjengelig for alle brukere i Canada, Storbritannia og USA, og popularitetsfunksjonen for Twitter er tilgjengelig for brukere i USA.
      • Live TV-popularitetsfunksjon (nye land) – Brasil, Frankrike, Mexico og Tyskland kan nå se popularitetsdata for live TV i Xbox OneGuide.
      • Forbedret styring av TV-er, navigasjonsbokser og AV-receivere – Xbox One fungerer enda bedre med flere enheter. Det er lagt til oppdateringer i IR-sendingsdatabasen for nye modeller som løser problemer som er rapportert av fellesskapet.
      • "Avspillingstriks" med Xbox One Digital TV Tuner – Brukere med Xbox One Digital TV Tuner i land som støttes (Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland) kan nå se videobilder mens de spoler fremover eller bakover mens TV-en er pauset, på Xbox One-konsoller.
      • Live TV-strømming i Windows Phone og Android – Live TV-strømming på Windows Phone- og Android-enheter for eiere av Xbox One Digital TV Tuner er lagt til i Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

Øvrige detaljer

Xbox Wire

Andre systemoppdateringer