Systemoppdateringer på Xbox One

Oversikt

Xbox One-konsollen har programvare som kan oppdateres. Denne programvaren omfatter operativsystemet og mange system-, spill- og medieapper for Xbox One. Under en systemoppdatering oppdateres programvaren på konsollen gjennom en nedlastings- og installasjonsprosess. Disse oppdateringene kan noen ganger oppdatere systemets fastvare, men dette er ikke vanlig for de fleste oppdateringer.

Systemoppdateringer bidrar til å gi deg en bedre opplevelse ved at nye funksjoner legges til og eksisterende funksjoner forbedres. Oppdateringene lastes ned fra Xbox Live-tjenesten direkte til Xbox One, og deretter installeres de.

Det finnes to typer synlige systemoppdateringer: tilgjengelige systemoppdateringer og obligatoriske systemoppdateringer.

På denne siden

Tilgjengelige systemoppdateringer

Hver natt, når konsollen er i modus for umiddelbar start, ser konsollen etter tilgjengelige oppdateringer. Disse oppdateringene blir som standard lastet ned og installert når konsollen ikke er i bruk. Dette reduserer innvirkningen oppdateringer har på bruken din av Xbox One, og de forhindrer deg ikke fra å koble til Xbox Live før de blir obligatoriske. Du kan endre konsollens mulighet til å laste ned og installere oppdateringer ved å endre strøminnstillingene. Slik gjør du det:

1. Bla mot venstre fra Hjem-skjermen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Strømmodus og oppstart under Strøm og oppstart.
  5. I den første kolonnen kan du velge rullegardinmenyen for strømmodus, som utvides. Kontroller at konsollen er i modus for umiddelbar start.
Tilgjengelige oppdateringer vil nå lastes ned og installeres når konsollen ikke er i bruk.

Obligatoriske systemoppdateringer

Obligatoriske systemoppdateringer ligner svært mye på oppdateringene på Xbox 360.

Du skal bare se denne typen oppdateringer hvis du har valgt enten å sette konsollen i strømsparingsmodus, eller hvis du har koblet konsollen fra Xbox Live for en viss tid. De fleste oppdateringer begynner som tilgjengelige systemoppdateringer, men hvis du ikke utfører oppdateringen mens den har status som tilgjengelig, blir du nødt til å gjøre det når oppdateringen får status som obligatorisk.

Når den har status som obligatorisk, får du beskjed om at en systemoppdatering er tilgjengelig. Herfra får du noen alternativer:

• Start oppdatering
  • Slå av Xbox
  • Koble fra trådløst nettverk (Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du bruker trådløse tilkoblinger.)

Du ser denne skjermen fordi obligatoriske oppdateringer krever at du laster ned og installerer den siste oppdateringen for å kunne koble til Xbox Live.

Hvis du bruker en kabelbasert Internett-tilkobling og ikke ønsker å utføre systemoppdateringen, kan du velge Slå av Xbox. Når konsollen har slått seg av, kobler du fra nettverkskabelen og slår på konsollen igjen for å fortsette med det du holdt på med, i frakoblet modus.

Hvis du bruker en trådløs Internett-tilkobling, kommer du også til å se alternativet Koble fra trådløst nettverk, som avbryter oppdateringen. Med dette alternativet trenger du ikke å starte konsollen på nytt.

Vanlige spørsmål

Hva koster oppdateringen?

Ingenting. Oppdateringen leveres kostnadsfritt fra Microsoft, men det kan påløpe datagebyrer fra Internett-leverandøren din, avhengig av abonnementet ditt.

Hvordan kan jeg finne ut om programvaren i konsollen er oppdatert?

Hvis konsollen er koblet til Xbox Live, skal du ha den nyeste programvaren. Hvis du vil se den gjeldende OS-versjonen eller hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert i denne systemoppdateringen, kan du se Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One.

Må jeg installere oppdateringen?

Svar: Nei. Men hvis du vil spille eller kommunisere via Xbox Live, må du ha den nyeste programvaren i konsollen. Det kan også hende at du må installere oppdateringen før du kan spille nye spill.

Obs! Kinect-spill kan kanskje ikke spilles som de skal hvis programvaren i konsollen ikke er oppdatert.

Kan jeg tvinge konsollen min til å oppdatere før oppdateringen blir obligatorisk?

Ja. Når en oppdatering er tilgjengelig, kan du tvinge konsollen din til å starte oppdateringen umiddelbart. Det er to måter å gjøre dette på, avhengig av om konsollen er tilkoblet eller frakoblet.

• Tilkoblede konsoller. Hvis du vil tvinge konsollen til å oppdatere når oppdateringen er tilgjengelig, gjør du følgende:
    1. Bla mot venstre fra Hjem-skjermen for å åpne guiden.
    2. Velg Innstillinger.
    3. Velg Alle innstillinger.
    4. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer under System.
    5. Tilgjengelige oppdateringer vises på den andre knappen i den første kolonnen.
      Hvis en oppdatering er tilgjengelig, vil det stå Oppdatering tilgjengelig på knappen. Hvis konsollen allerede har den gjeldende versjonen, er knappen nedtonet og det står Ingen oppdatering tilgjengelig.
  • Frakoblede konsoller. Hvis du vil oppdatere en konsoll uten å koble den til Internett, kan du bruke diagnoseverktøyet for frakoblet systemoppdatering eller OSUDT til å oppdatere konsollen uten å koble til Internett. Dette kan være nyttig hvis Internett-forbindelsen din har begrensninger i båndbredden eller du foretrekker å laste ned oppdateringen et annet sted og deretter ta den med hjem for å installere den.

Obs! Hvis det er første gang du oppdaterer systemet, eller oppdaterer til den nye Xbox-opplevelsen for første gang, må du fortsatt koble til Xbox Live-tjenesten minst én gang. Når du er tilkoblet, blir du bedt om å oppgi passordet for Microsoft-kontoen for hver profil på konsollen for å fullføre påloggingen. Hvis du ikke husker passordet for kontoen, kan du se løsningen for tapt passord.

Kan jeg gå tilbake til den gamle programvareversjonen hvis jeg ombestemmer meg?

Nei. Når du har oppdatert konsollen, kan du ikke gå tilbake.

Jeg får ikke koblet til Xbox Live. Hva skal jeg gjøre?

Hvis du ikke får koblet til Xbox Live, kan du se Løsning for første gangs tilkobling til Xbox One.

Slik fungerer systemoppdateringer

Systemoppdateringer varierer avhengig av hvilken strømmodus Xbox One-konsollen er i.

Modus for umiddelbar start
Konsoller i alle land utenfor EU vil som standard være i modus for umiddelbar start. I denne modusen har blant annet konsollen mulighet til å se etter oppdateringer hver natt. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, lastes den ned og installeres mens du sover. Når den er installert, må konsollen startes på nytt. Dette krever at den går ut av hvilemodus og slås helt av.

Neste morgen kan det hende du prøver å "vekke" Xbox ved å si "Xbox On", men ingenting skjer. Dette er fordi Xbox er slått helt av. Du kan aktivere den ved å trykke Xbox-knappen foran på konsollen eller på kontrolleren. Dette er den eneste måten å finne ut om en systemoppdatering har blitt utført på, og det er den eneste forstyrrelsen du opplever.

Strømsparingsmodus
Hvis du har satt konsollen i strømsparingsmodus eller koblet den fra Internett, kan det hende du går glipp av et vindu for en tilgjengelig systemoppdatering og blir nødt til å utføre en obligatorisk systemoppdatering senere. I et slikt tilfelle ser du følgende skjermer.

Når du kobler konsollen til Internett igjen, eller når en oppdatering går fra å være tilgjengelig til obligatorisk, kommer du til å se skjermen It’s time to update .

Det vises et skjermbilde med teksten «På tide å oppdatere» og «Klargjør ...».

Etter at konsollen har testet nettverket ditt og hentet den faktiske størrelsen på oppdateringsfilen, viser den denne informasjonen på skjermen.

Obs! Strømming av innhold på andre enheter eller surfing på nettet mens oppdateringen lastes ned, kan påvirke hvor lang tid oppdateringen tar, og kan føre til at den tar lenger tid enn det som opprinnelig ble estimert.

Meldingen «Trykk A for å begynne» vises under teksten «På tide å oppdatere».

Når testen er fullført, vises alternativene dine på skjermen It’s time to update:

• Start update
  • Turn off Xbox
  • Disconnect wireless (Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du bruker trådløse tilkoblinger.)

Den nye oppdateringsskjermen gjør det svært enkelt å følge med på fremdriften. Glidebryteren og prosenttallet viser deg hvor langt oppdateringen har kommet. Nedtellingen av MB til høyre hjelper deg med å se om oppdateringen har hengt seg opp eller om du har problemer med tilboblingen eller båndbredde.

Så lenge du ser at tallet teller ned til høyre for glidebryteren, er oppdateringen fortsatt i ferd med å lastes ned. En sakte nedtelling er ok. Det betyr bare at nettverket ditt har lav båndbredde. Hvis nedtellingen stopper opp i lengre tid, kan det hende du har et nettverksproblem som du må løse for å kunne fullføre oppdateringen.

En eksempelfremdriftslinje viser at oppdateringsstatusen er på 6 prosent med 47 MB igjen.

Når oppdateringen er ferdig lastet ned, ser du Done-skjermen.

Et bilde av konsollen med en grønn hake og ordet Ferdig!

Deretter kommer du til Restarting-skjermen.

Det vises et skjermbilde med teksten «Starter på nytt ...» og «Dette kan ta en liten stund.»

Hvis du får feilmeldinger enten under systemoppdateringen eller etter at systemet er startet på nytt, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.