Systemoppdateringer på Xbox One

Oversikt

Xbox One-konsollen har programvare som kan oppdateres. Denne programvaren omfatter operativsystemet og mange system-, spill- og medieapper for Xbox One. Under en systemoppdatering oppdateres programvaren på konsollen gjennom en nedlastings- og installasjonsprosess. Disse oppdateringene kan noen ganger oppdatere systemets fastvare, men dette er ikke vanlig for de fleste oppdateringer.

Systemoppdateringer bidrar til å gi deg en bedre opplevelse ved at nye funksjoner legges til og eksisterende funksjoner forbedres. Oppdateringene lastes ned fra Xbox Live-tjenesten direkte til Xbox One, og deretter installeres de.

Det finnes to typer synlige systemoppdateringer: tilgjengelige systemoppdateringer og obligatoriske systemoppdateringer.

På denne siden

Tilgjengelige systemoppdateringer

Hvis du har angitt at konsollen skal motta automatiske oppdateringer, ser den etter tilgjengelige oppdateringer hver natt. Disse oppdateringene blir som standard lastet ned og installert når konsollen ikke er i bruk. Dette reduserer innvirkningen oppdateringer har på bruken din av Xbox One, og de forhindrer deg ikke fra å koble til Xbox Live før de blir obligatoriske. Slik angir du at konsollen skal motta automatiske oppdateringer:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg System > Oppdateringer.
  4. Velg Sørg for at konsollen er oppdatert under Konsoll hvis det ikke allerede er valgt.

Tilgjengelige oppdateringer blir nå lastet ned og installert når konsollen ikke er i bruk.

Obligatoriske systemoppdateringer

Obligatoriske systemoppdateringer ligner svært mye på oppdateringene på Xbox 360.

Du skal ikke se denne typen oppdatering med mindre du har koblet konsollen fra Xbox Live i en viss periode. De fleste oppdateringer begynner som tilgjengelige systemoppdateringer, men hvis du ikke utfører oppdateringen mens den har status som tilgjengelig, blir du nødt til å gjøre det når oppdateringen får status som obligatorisk.

Når den har status som obligatorisk, får du beskjed om at en systemoppdatering er tilgjengelig. Herfra får du noen alternativer:

• Start oppdatering
  • Slå av Xbox
  • Koble fra trådløst nettverk (Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du bruker trådløse tilkoblinger.)

Du ser denne skjermen fordi obligatoriske oppdateringer krever at du laster ned og installerer den siste oppdateringen for å kunne koble til Xbox Live.

Hvis du bruker en kabelbasert Internett-tilkobling og ikke ønsker å utføre systemoppdateringen, kan du velge Slå av Xbox. Når konsollen har slått seg av, kobler du fra nettverkskabelen og slår på konsollen igjen for å fortsette med det du holdt på med, i frakoblet modus.

Hvis du bruker en trådløs Internett-tilkobling, kommer du også til å se alternativet Koble fra trådløst nettverk, som avbryter oppdateringen. Med dette alternativet trenger du ikke å starte konsollen på nytt.

Vanlige spørsmål

Hva koster oppdateringen?

Ingenting. Oppdateringen leveres kostnadsfritt fra Microsoft, men det kan påløpe datagebyrer fra Internett-leverandøren din, avhengig av abonnementet ditt.

Hvordan kan jeg finne ut om programvaren i konsollen er oppdatert?

Hvis konsollen er koblet til Xbox Live, skal du ha den nyeste programvaren. Hvis du vil se den gjeldende OS-versjonen eller hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert i denne systemoppdateringen, kan du se Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One.

Må jeg installere oppdateringen?

Svar: Nei. Men hvis du vil spille eller kommunisere via Xbox Live, må du ha den nyeste programvaren i konsollen. Det kan også hende at du må installere oppdateringen før du kan spille nye spill.

Obs! Kinect-spill kan kanskje ikke spilles som de skal hvis programvaren i konsollen ikke er oppdatert.

Kan jeg tvinge konsollen min til å oppdatere før oppdateringen blir obligatorisk?

Ja. Når en oppdatering er tilgjengelig, kan du tvinge konsollen din til å starte oppdateringen umiddelbart. Det er to måter å gjøre dette på, avhengig av om konsollen er tilkoblet eller frakoblet.

• Tilkoblede konsoller. Hvis du vil tvinge konsollen til å oppdatere når oppdateringen er tilgjengelig, gjør du følgende:
    1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
    2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
    3. Velg System > Oppdateringer.
    4. Velg Konsolloppdatering tilgjengelig.
  • Frakoblede konsoller. Hvis du vil oppdatere en konsoll uten å koble den til Internett, kan du bruke diagnoseverktøyet for frakoblet systemoppdatering eller OSUDT til å oppdatere konsollen uten å koble til Internett. Dette kan være nyttig hvis Internett-forbindelsen din har begrensninger i båndbredden eller du foretrekker å laste ned oppdateringen et annet sted og deretter ta den med hjem for å installere den.

Obs! Hvis det er første gang du oppdaterer systemet, eller oppdaterer til den nye Xbox-opplevelsen for første gang, må du fortsatt koble til Xbox Live-tjenesten minst én gang. Når du er tilkoblet, blir du bedt om å oppgi passordet for Microsoft-kontoen for hver profil på konsollen for å fullføre påloggingen. Hvis du ikke husker passordet for kontoen, kan du se løsningen for tapt passord.

Kan jeg gå tilbake til den gamle programvareversjonen hvis jeg ombestemmer meg?

Nei. Når du har oppdatert konsollen, kan du ikke gå tilbake.

Jeg får ikke koblet til Xbox Live. Hva skal jeg gjøre?

Hvis du ikke får koblet til Xbox Live, kan du se Løsning for første gangs tilkobling til Xbox One.

Hvis du får feilmeldinger enten under systemoppdateringen eller etter at systemet er startet på nytt, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.