Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One S

Denne artikkelen dekker feilsøking av problemer som manglende 4K-alternativ i innstillinger, manglende 4K-funksjoner, 4K-innhold som ikke vises eller problemer som relaterer seg til videokvalitet.

Hvis du har en Xbox One S og en 4K TV, så kan du sjekke egenskapene på TVen din.

• For å se om det er en Xbox One S du har, kan du se bakpå konsollen. I nærheten av nettverksporten på høyre side skal det være et klistremerke hvor det står “Xbox One S”. Hvis dette klistremerket mangler kan du se etter et klistremerke hvor det står “Xbox One Console” på undersiden av konsollen. En Xbox One-konsoll uten betegnelsen “S” vil ikke støtte 4K.
  • Viktig Ta ut av eventuelle plater og skru av konsollen før du vender den om.

• For å sjekke om det er en 4K TV du har kan du lese emballasjen eller bruksanvisningen for TVen. Ulike produsenter bruker ulike navn. Her er noen nøkkelord du kan se etter for å bekrefte dette:
    Ulike navn som betegner 4K 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
    Oppførte oppløsninger og modus 3840 x 2160 at 24 Hz, 50 Hz, or 60 Hz
    Ulike navn som betegner HDR10 HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Hvis du vil sjekke 4K- og HDR-egenskapene til TV-en med konsollen koblet til og slått på, trykker du på Xbox-knappen for å åpne guiden. Velg Innstillinger > Alle innstillinger > Skjerm og lyd og deretter Avanserte videoinnstillinger > 4K TV-detaljer.

Her er noen ting du kan prøve i tilfelle 4K og HDR ikke virker, selv om du vet at systemet ditt skal støtte dette (du kan for eksempel ikke velge 4K UHD-oppløsning, 4K-funksjoner støttes ikke på skjermen for 4K TV-detaljer, innhold med 4K-kvalitet spilles ikke av eller du har problemer med videokvaliteten):

• Sørg for at konsollen automatisk oppdager TV-en din. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg Innstillinger > Alle innstillinger. Velg Display & lyd > Avanserte videoinnstillinger og velg Automatisk oppdaging. 4K er ikke tilgjengelig når HDMI eller DVI er valgt manuelt.
  • For HDR-funksjonalitet, sørg for at din TV støtter HDR10-mediaprofilen. Les din TV-bruksanvisning for å bekrefte dette. Det er mulig at enkelte produsenter ikke nevner HDR10. Se etter støtte av BT2020 og HDR, eller noen av navnene i forrige liste. (Det finnes to formater for HDR: Dolby Vision og HDR10. TVen din støtter muligens begge deler, men den må i det minste støtte HDR10.)
  • Sørg for at din HDMI-kabel er koblet til i riktig kontakt på din TV. Enkelte 4K TVer støtter kun 4K-funksjoner via spesifikke HDMI-kontaktporter. Les bruksanvisningen for TVen din for å se om det finnes spesielle 4K HDMI-porter, eller prøv de forskjellige portene på din TV.
  • Sjekk innstillingsmenyen på din TV. Det kan være at du kan åpne en spesifikk modus som aktiverer 4K eller HDR. Les bruksanvisningene for din TV for å se om det er noen innstillinger som må endres på din TV. Husk at det er mulig at TV-produsenten bruker forskjellige navn for HDR. Se den forrige listen.
  • Hvis det er noe som ikke spiller av, sørg for at TVen din støtter HDCP 2.2 og at dette er aktivert i TV-innstillingene.
  • Sørg for at du bruker HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One S.
  • Prøv en annen HDMI-kabel. Kablene må være av typen “HDMI High Speed” eller “HDMI Premium certified”.
  • Dersom en enhet er koblet til mellom din TV og konsoll, kan du forsøke å utelate denne og simpelthen koble TVen direkte til konsollen med HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One S. Enkelte AV-mottakere eller annet videoutstyr kan forstyrre data som overføres mellom konsollen og TVen. Enheten din må støtte de samme funksjonene som TVen din, enten direkte eller forbipasserende. I tillegg må du bruke kabler av typen “HDMI High Speed” eller “HDMI Premium certified” mellom både konsoll og mottaker, og mottaker og TV.
  • Sørg for at “firmware” på både din TV og AV-mottaker er oppdatert. Mange nye TVer og enheter er mottagelige for oppdateringer. Hvis du opplever problemer hvor 4K- eller HDR-funksjoner ikke støttes, kan løsningen være en firmware-oppdatering på din TV eller mottaker. Les bruksanvisningen for din TV eller enhet for å se hvordan en oppdaterer firmware.
  • I tilfelle du har prøvd alle de forrige løsningene og fortsatt ser en tom skjerm eller feil når du forsøker å spille av 4K-innhold, deaktiver 4K-avspilling for å se om du kan spille av innholdet i en lavere oppløsning. I Innstillinger > Display & lyd > Avanserte videoinnstillinger, tilbakestill funksjonen Tillat 4K.
  • Hvis du får opp en feilmelding når du velger 4K UHD i innstillingsmenyen for visning, les Feil under valg av 4K UHD-oppløsning på Xbox One S.
  • Hvis du ser merkelige farger når du prøver å spille av HDR-innhold og allerede har prøvd alle de forrige løsningene, skru av HDR. I Innstillinger > Display & lyd > Avanserte videoinnstillinger, tilbakestill funksjonen Tillat HDR.

For å lære mer om hva din TV forteller konsollen om dets 4K-egenskaper, les Kontrollering av din TVs 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One S.